FOTO. Tricolor11 Timișoara, 1-1 și 5-3 la departajare în finala cu Osijek, cu golgheterul Stupar: 4. Horșia (Tricolor11 Târgu Mureș) cel mai bun, Ștefan Dobre, portarul Cupei Timișoara

O foarte frumoasă amiază de primăvară pe arena ”Știința” a umplut de soare finala și festivitatea de premiere a ediției inaugurale din turneul amical internațional cu 6 echipe rezervat generației 2000 și dotat cu ”Cupa Timișoara”, adjudecată la lovituri de departajare de Tricolor11, reprezentantă a Centrului de Excelență Timișoara.

Învingătoare în prima zi cu 3-0 în dauna roș-albilor belgrădeni de la FK Crvena Zvezda și pierzătoare ieri cu 0-1 în fața Academiei ACS FC ”Dănuț Coman” Pitești, selecționata Tricolor11 a Centrului de Excelență de 2000 de pe Bega a remizat astăzi de la ora 11 în ultimul act cu Selekcija Grada Osijek, câștigătoare a ambelor partide din grupă, 2-1 cu Centrul de Excelență Târgu Mureș și 4-1 cu FK Vojvodina.

După o primă parte albă, celelalte 30 de minute ale finalei au adus și golurile, Manolache respectiv cel ce avea să devină golgheterul competiției, Stupar, înscriind pentru tricolori respectiv pentru alb-albaștrii din Osijek: 1-1. S-a trecut apoi la lovituri de departajare, la care Manolache, Casian, Onișa, Șimăndan și Popa au asigurat triumful elevilor lui Adrian Văsîi și Cristi Petcu, primii 3 trimițând în dreapta portarului croat, pe când vizitatorii au ratat cea de-a treia execuție din 4 șuturi, în bara din dreapta lui Ștefan Dobre, înaltul goal-keeper desemnat cel mai bun portar al întrecerii.

Tricolor11 a cucerit așadar pentru Centrul de Excelență Timișoara primul trofeu al ”Cupei Timișoara”, locul 1, în plus Dobre obținând nominalizarea individuală pentru cel mai bun goal-keeper. Cel mai bun junior al întrecerii a fost desemnat Ovidiu Horșia, de la Centrul de Excelență Târgu Mureș, pe când gheata de golgheter a fost a croatului Antonio Stupar, nouarul Selekcijei Grada Osijek, cu 4 reușite în 3 meciuri. Iar ultimii în ierarhia finală, sârbii de la FK Vojvodina Novi Sad au obținut trofeul Fair-Play.

Apropo de clasamentul competiției juvenile, după croații din Osijek, vicecampioni pe locul secund, pe podium au mai urcat, pe 3, piteștenii de la Academia ACS FC ”Dănuț Coman”, care au dispus astăzi de la ora 10, pe ”Banatul”, în finala mică, de Centrul de Excelență Târgu Mureș: 2-1. Iar în meciul locurilor 5-6, duelul sârbesc FK Crvena Zvezda – FK Vojvodina a revenit belgrădenilor în dauna celor din Banatul Sârbesc, pe Baza II – UPT, cu 3-1.

Un turneu într-adevăr util pentru testarea potențialului juniorilor B de 2000 din Centrele de Excelență ale FRF de la Timișoara și Târgu Mureș, mai ales în condițiile în care au avut parte de oponenți atât din Serbia cât și din Croația, așadar din spațiul ex-iugoslav, dar și din țară, de fapt campionii naționali la zi la juniori C din Trivale.

Un turneu care n-ar fi fost însă ceea ce a fost fără dedicata muncă din umbră a unui sufletist și foarte bun organizator ca Wiliam Harasim, de la LPS Banatul Timișoara, sau fără diligențele lui Dan Gligorovici, mereu implicat pozitiv în atragerea la turneele internaționale juvenile de pe Bega a unor vizitatori de vază din spațiul ex-iugoslav, cum a fost cazul și acum.

Au fost așadar 9 jocuri pe 3 terenuri, cu o mențiune în privința gazonului de pe ”Știința” că ar mai necesita o tundere a ierbii, și o festivitate de premiere onorată de prezența lui Miodrag Belodedici, care a decernat câteva dintre trofee și diplome, inclusiv juniorilor fostului său club FK Crvena Zvezda, preluând însă și rolul de translator al festivității, dar și a lui Marcel Pușcaș.

Ca rezultate, câștigătoarea Centrul de Excelență Timișoara a înregistrat în timpul regulamentar de joc bilanțul 3 1 1 1 4-2, a doua clasată, Selekcija Grada Osijek 3 2 1 0 7-3, iar ACS FC Dănuț Coman Pitești 3 2 0 1 4-3. În continuare, Centrul de Excelență Târgu Mureș, de pe locul 4, 3 1 0 2 4-5, FK Crvena Zvezda Beograd, a cincea, a încheiat cu 3 2 0 1 5-5, iar FK Vojvodina, 3 0 0 3 3-7.

În finala câștigată de pe punctul cu var, Tricolor11 a început cu Dobre – Jurj, Țiereanu, Giosu, Popa, Chera, Lazăr, Manolache, Casian, Trip și Onișa, pe parcurs mai intrând Deta – retras însă după numai câteva minute de la introducerea sa în cursul reprizei a II-a, Talpoș, Șimăndan și Bodea, un junior C de 2001 încercat de la Academia Nicolae Dobrin Pitești.

O reușită care necesită repetiție, dar până la viitoarea ediție, fotografiile…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: