FOTO+declarații. Avântul Periam câştigă ediţia 21 a Cupei de iarnă în D Timiș cu Holca portarul turneului. Pobeda a doua, Daniel Vasilcin golgheter cu 7

CS Avântul Periam, a șasea clasată la finele sezonului de toamnă pe dreptunghiul verde al Diviziei D Timiș, și-a adjudecat astăzi ediția reluării întrecerii de sală a ”Cupei de iarnă”, grație tranșării la lovituri de departajare de la 7 metri a actului final cu trofeul pe masă în compania ”bulgarilor” de la Pobeda, situați cu două locuri mai jos și 3 puncte mai puțin după cele 17 etape ale turului.

Ultima sâmbătă a toamnei astrologice, 15 decembrie, a fost și a deciziei finale în ediţia cu numărul 21 a competiției de sală pentru echipele din liga a IV-a timișeană, iar sala ”Constantin Jude” a fost cu începere de la ora 13 gazda semifinalelor şi finalelor ”Cupei de iarnă”, în prezenţa a 53 de iubitori ai fotbalului.

Care le-au urmărit în prima semifinală pe CS Avântul Periam și ACS Voinţa Maşloc, departajate printr-un unic gol marcat după pauză. Se încheia 2-1 (1-1) prin golurile marcate de Victor Toma şi Cristian Bobu, respectiv Alexandru Rus, arbitri fiind Alexandru  George Manea şi Denis Mihăescu.

Cea de-a doua semifinală le-a opus pe AS Pobeda Star Bîşnov și AS Peciu Nou iar ”bulgarii” s-au distanțat la reluare, 4-1 (2-1) prin golurile înscrise de Rafael Mirciov şi Daniel Vasilcin, autor al unui hattrick, respectiv Alin Roşu. Iar acest joc a fost arbitrat de Elisei Balaj şi Alin Botaş.

De la ora 15 a urmat finala mică, între echipele AS Peciu Nou și Voinţa Maşloc, încheiată cu rezultatul de 7-4 (3-1) prin golurile marcate printre alții de Alin Roşu, Marius Rus, Cornel Bud şi Cosmin Gorbe cu o ”dublă”, respectiv Alex Rus, Răzvan Burghelea şi Darius Viţan

AS Peciu Nou s-a bazat pe Bogdan Teslariu, Mihai Rusu, Cosmin Ilea, Alin Roşu, Cornel Bud, Cosmin Gorbe, Sorin Gheju și Ionel Bărbosu, pe când Voința Maşloc pe Cosmin Amarinei, Alex Rus, Daniel Gabără, Darius Viţan, Robert Hriţcan, Răzvan Burghelea, Mircea Şchiopu și Ilie Adrian. Au arbitrat din nou Alexandru George Manea şi Denis Mihăescu.

Iar de la ora 16 s-a desfășurat finala mare, în care s-au întâlnit cele mai bune echipe ale turneului, Avântul Periam şi Pobeda Star Bîşnov, care n-au putut fi despărțite pe tabela de marcaj la încheierea timpului regulamentar de joc. Egalitate, 3-3 (2-1), dar și după prelungiri…

Marcau Victor Toma în minutele 7 și 23, dar și Andrei Ciobănică, respectiv același Daniel Vasilcin în minutele 17 și 37, precum şi Gheorghe Stoianov în minutul 39.

După executarea loviturilor pentru departajare din punctul de la 7 metri s-a consemnat un detașat și fără replică 3-0 pentru cei din Periam, din partea cărora au transformat Cristian Radu, Cătălin Filip şi Victor Toma, din tabăra lui Pobeda ratând în schimb Eugen Ciocan, Marius Matei şi Dragoş Rusu.

CS Avântul Periam a ridicat trofeul în componența Eusebiu Holca, Florin Ulmet, Cătălin Filip, Cosmin Mânecan, Angelo Olteanu, Rareş Blaga, Cristian Radu, Victor Toma, Andrei Ciobănică, Răzvan Trandu, Cristian Bobu și Samuel Forghici.

Cei din Dudeştii Vechi s-au ales cu statutul de merituoși învinși ai finalei în alcătuirea Alex Ciui, Dragan Babuşcov, Marius Matei, Daniel Vasilcin, Gheorghe Stoianov, Rafael Mirciov, Ioan Kalapiş, Eugen Ciocan, Emanuel Michi, Gabriel Drăguş, Dragoş Rusu și Dinu Golea, cu mențiunea că arbitri ai ultimului act au fost Cătălin Botaş şi Nicolae Chiţoiu.

A urmat festivitatea de premiere efectuată de AJF Timiș prin diriguitorii Romeo Malac – preşedinte al forului județean, secretarul general Florian Mierea, Ionel Poclid şi Sandu Dumitraşcu, locul I revenind Avântului Periam, cel secund ”bulgarilor” de la Pobeda Star Bîşnov, ”bronzul” lui AS Peciu Nou, iar locul patru, Voinţei Maşloc. S-au acordat și premii individuale, adjudecate în ceea ce-l privește pe cel mai bun portar al ”Cupei de iarnă” pe Eusebiu Holca, de la cei din Periam, respectiv pe Daniel Vasilcin, golgeter al turneului, cu 7 goluri pentru Pobeda.

Apoi, ”la cald”, Marius Stanache (antrenor principal Avântul Periam), a admis că ”este normal să fiu bucuros după o finală foarte bună făcută de elevii mei şi câştigată cu emoţii la 7 metri. Cei de la Dudeştii Veechi nu au marcat dar au  ratat toate loviturile. A fost un meci frumos cu vecinii noştrii, prietenii noştri, adversarii noştri celebri. Din nou, repet, mă bucur că am câştigat la prima noastră participare acest trofeu. Doresc să felicit AJF-ul pentru modul cum a organizat acest turneu, chiar mi-a plăcut şi cum a fost organizat la Giarmata. Iar aici nici nu mai vorbim, la sala Olimpia, a fost foarte bine! Doresc să-i felicit pe toţi jucătorii echipei, dar şi pe cei care nu au fost prezenţi la acest turneu, pentru evoluţia bună în prima parte a campionatului… Locul 6 la sfârşitul turului, iar aceasta se datorează numai și numai jucătorilor, este numai meritul lor. Iar tuturor oamenilor de fotbal şi sportivilor le urez Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!”

Daniel Vasilcin, antrenor-jucător al finalistei învinse de la 7 metri dar şi golgheter cu 7 reușite al turneului, a mărturisit că ”mă bucură foarte mult că am fost golgeterul turneului! Mă bucură că am ajuns din nou pentru a doua oară în finală, prima am câştigat-o în urmă cu trei ani, iar acum am pierdut la loterie, cum se spune… Era frumos dacă am fi reuşit să câştigăm şi această ediţie a 21-a. Felicit colegii că au dat dovadă de devotament şi nu și-au pierdut spiritul bulgăresc, pentru că au revenit de la 1-3, am egalat, chiar am avut şi ghinion, am nimerit de două ori bara… Păcat că nu au venit mulţi spectatori, cum au fost în urmă cu trei ani, au ratat ocazia să urmărească o finală cu adevărat frumoasă, cu nouă goluri, şi cred că au fost și vreo patru bare, plus multe ratări. Promitem că în returul campionatului vom avea o echipă foarte bună şi nu o să dezamăgim! Iar la sfârşitul acestui an, al stagiunii fotbalistice, doresc să urez tuturor fotbaliştilor Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!”

Fotografii…

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: