FOTO+declarații Codrea, Manea. Ghinescu egalează prompt de două ori, în prelungiri din 11 metri, văzut doar de Moca: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Ocna Mureş 2-2 (1-1)

Noroasa seară de vineri a început totuși frumos pe arena ”Emilian Pavel”, juniorii grupei de copii din generația 2008 a clubului local, pregătiţi de Mircea Şchiopu, fiind premiați în deschiderea meciului de Liga 3 de către diriguitorii AJF Timiş, însă seniorii au transpirat mult pentru a egala de două ori împotriva ”lanternei roșii” a Seriei a IV-a, virtual retrogradată cu cele 24 de înfrângeri înregistrate în precedentele 28 de apariții: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Ocna Mureş 2-2 (1-1).  

Dacă în primul sezon după promovarea din Divizia D Timiș n-a izbutit să se despartă printr-o victorie de proprii spectatori, pierzând cu 2-4 ultimul meci jucat acasă pe 8 mai 2018 în etapa a 27-a din totalul de 30 ale ediției anterioare, în fața lui CS U Craiova SA 2, încheind astfel pe locul 9, CSC Ghiroda și Giarmata Vii a sperat să-și ia rămas bun de astă dată printr-un succes pe teren propriu în penultima rundă a campaniei în curs, însă socotelile i-au fost stricate de codașa din Ardeal.  

Care a descins lângă Timișoara cu o întreagă listă de indisponibilități, opt jucători absenți la numărătoare, fie suspendați, și anume Hidișan, Drăgan, Cristea, Kiss și Claudiu Marcu, fie accidentaţi, Muntean, Moise și Șandor, ceea ce însă nu a împiedicat-o să preia conducerea în fiecare repriză, insuficient totuși pentru a se și impune, într-un final cu cântec.

Prefața meciului a fost în culori dintre cele mai calde, galbenul tricourilor de campioni județeni ai categoriei sub 11 ani pentru juniorii E ai clubului gazdă galben-albastru, cu punctaj maxim din 24 de apariții în Seria I, iar câte puțin a mai mijit și soarele.

Dar continuarea a fost cu complicații pentru timișenii fără Rareş Mureşan şi Alexandru Baranyi, accidentați, căci, surprinzător, ocupanta ultimului loc a deschis scorul încă din primul sfert de oră prin Sebastian Culda, cu un şut pe jos de la 16 metri, în stânga portarului Barbu.

Duș rece părăsit după numai două minute de elevii lui Paul Codrea, grație lui Răzvan Ghinescu, care a egalat la unu cu latul din 8 metri, la o pasă în careu primită de la Budur.

Și putea fi chiar 2-1 deja în minutul 18, dar şutul lui Mancaş de la 18 metri a fost respins de portar în bara din dreapta, corner…

În partea secundă, oaspeţii au jucat mai bine dar au ratat alte bune ocazii de a marca, prin acelaşi Culda, localnicii cu înlocuiri efectuate la pauză și în minutul 50 trecând și ei pe lângă gol prin Mancaş şi Ghinescu.

Surprizele au fost lăsate însă pe final…

Când, în ultimul minut de joc, vizitatorii din Ocna Mureș au preluat din nou conducerea pe tabela de marcaj, fructificând o lovitură liberă de la 18 metri de care au beneficiat, prin Filip Morar, care a catapultat mingea în vinclul porţii apărate de Barbu… 1-2.

Și se părea că ardelenii vor semna a treia victorie în întregul campionat, dar și galben-albaștrii al doilea eșec în ultimele 3 apariții acasă. Dar n-a fost așa, centralul Moca nefiind de acord cu această variantă.

S-au semnalizat trei minute de prelungiri iar în cel de-al treilea Sofran a fost deposedat corect de minge în careul vizitatorilor de Goguţa, arbitrul interpretând intervenția drept fault, prin a acorda o lovitură de la 11 metri, transformată de același Ghinescu, care a semnat ”dubla”, prima de la sosirea la Ghiroda.

Remiză smulsă la potou de timișeni, prim rezultat de egalitate acasă în retur, după o notabilă serie inițială de 5 victorii, urmată aici de o înfrângere, și încă un succes, cel mai recent, cu 2-0. Iar dacă vor încheia tot pe nouă, depinde și de deznodământul deplasării din ultima rundă la trupa de podium CS Șoimii Lipova.

De partea cealaltă, fluierul final i-a nemulţumit pe vizitatori, cărora le-a făcut bucata la spartul târgului omul în negru, numai el văzând fault.

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Barbu – Horcea, Mancaș, Bocșan, Liuba – Jichici, Țugui (min. 50, Saizu), Semeniuc (min. 46, Sofran), Cluci (min. 60, Giuricici), Ghinescu, Budur.

Antrenor: Paul Codrea.

Pe bancă: Gakos, Lazăr, Hotca, Eperieș.

CS Ocna Mureş: Angeru – Morar, Dan, Borșoi, Guț, Coltor, Goguța, Culda, Man, Bedelean (min. 70, Cimpoieșu), Gherman (min. 90, Vaidasigan).

Antrenor: Mihai Manea.

Au arbitrat: Rareş Moca (Cluj) – Nelu Ion Glăvan (Hunedoara) şi Cristian Alin Mureşan (Cluj). Observator de arbitri Emil Arsa (Arad), iar delegat de joc Viorel Vancea (Oradea).

La cald…

Paul Codrea (antrenor principal CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”După opinia mea am făcut un joc foarte slab. Este foarte greu să motivezi jucătorii pe final de sezon împotriva unui adversar mai slab cotat, care se află în partea de jos a clasamentului. Eu i-am avertizat înainte de meci că nu este un joc uşor, în retur cei de la Ocna au pierdut câteva meciuri la o diferenţă foarte mică. Dar chiar dacă au pierdut multe meciuri, şi-au creat multe ocazii, căci au o echipă periculoasă, o echipă liniştită, cuminte, şi s-a văzut că au vrut să câştige, s-a văzut că nu au avut nici o presiune, felicitări lor! Noi în schimb acum suntem un pic fără energie, la sfârşit de sezon, și se pare că s-au consumat foarte mult şi sunt obosiţi. Dar până la urmă un punct e binevenit chiar şi din 11 metri, însă sunt total dezamăgit de joc”.

Mihai Manea (antrenor CS Ocna Mureş): ”Nu avem ce să contestăm că nu a fost 11 metri, din moment ce jucătorul advers intră în careu şi se împiedică singur iar domnul arbitru dă 11 metri. Nu am comentat niciodată arbitrajul şi nici nu o să-l comentez, dar suntem prea mici şi e păcat. Felicit echipa adversă, dar îmi felicit în mod special elevii! Din punctul meu de vedere trebuiau să câştige”.

Rezultatele serii în C4, pe coloana clasamentelor.

Fotografii realizate de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × patru =

 


Alte articole legate de acest subiect: