Fragmentare, polițe, fotbal cu indulgență de liga a 3-a, brigadă feminină și un prim meci acasă fără gol primit în 2018. FOTO: ASU Politehnica – Sportul Snagov 1-0. Declarații Foale, Răchită

Ce ne facem oare cu fotbalul divizionar românesc și în particular cu cel secund divizionar în serie unică dacă două formații dintre primele nici 25 conform ierarhiilor la zi respectiv din prima jumătate a eșalonului secund oferă asemenea reprezentații precum cea de sâmbătă după-amiază pe ”Știința” iar o brigadă de arbitraj oferă o prestație de trei lulele? Altceva se aștepta de la ASU Politehnica – CS Sportul Snagov 1-0 (1-0), chit că rezonanța bătăilor în ușă ale încheierii sezonului îmbie la serbări câmpenești.

Cei peste 300 de spectatori prezenţi pe ”Ştiinţa” au urmărit de la ora 17 un meci care nu s-a ridicat la nivelul ligii a doua, mai degrabă cu indulgenţă la cel al eșalonului terț, iar arbitrajul a nemulţumit ambele echipe precum și pe antrenorul oaspeţilor, Răchită aplicând la finele partidei nuiaua verbală manierei de arbitraj. În acest duel al ocupantelor pozițiilor 7 și 9, jocul a fost fragmentat prin cel puţin 60 de opriri ale fazelor, pedanterie de o manieră agasantă.

După trei lovituri de colţ de care au beneficiat oaspeţii în primele 10 minute de joc, prima ocazie de gol a aparţinut ”violeţilor” în minutul 13, Sorescu executând o lovitură liberă, un corner scurt, iar Mera reluând din 12 metri puţin peste transversală.

În minutul 15, o fază foarte controversată, la centrul terenului, aproape de galeria polistă. Viorel Ferfelea l-a lovit cu cotul pe Bilia, care a căzut pe gazon și s-au acordat îngrijiri medicale timp de trei minute, după care a părăsit terenul pentru a i se acorda în continuare îngrijiri medicale, arcada spartă și sîngerând determinându-l pe central să arate cartonaşul roşu jucătorului de la CS Sportul Snagov. Ca apoi Bilia să intre pe teren  bandajat la cap şi să joace până la final…

A doua ocazie a violeţilor a survenit în minutul 22, din bocancul lui Nicolae, care a reluat din voleu pe lângă poartă, la o centrare perfectă a lui Bilia de pe flancul drept. Coadă putea reuşi un gol senzaţional cu un şut de la 25 de metri în minutul 40, dar portarul a respins de sub transversală în corner. Se arătau de la margine 4 minute de prelungiri iar în cel de-al doilea Sorescu a înscris un euro-gol cu un şut de la circa 20 de metri, direct în vinclu. ”Violeţii” au plecat cu un avantaj minim la vestiare…

În mitanul secund jocul a fost fragmentat de arbitri, iar implicit și ocaziile au fost mai rare, în cele din urmă scorul rămânând cel stabilit de viitorul dinamovist Deian Sorescu, care a adus astfel alte trei puncte echipei sale, în primul triumf la zero acasă după seria celor 3 de la finele sezonului de toamnă, atunci cu 1-0 cu Știința Miroslava, 2-0 cu Luceafărul Oradea și 3-0 cu defuncta ASA.

Un gol care n-a salvat însă impresia generală pe marginea unui alt meci de duzină din fotbalul divizionar autohton. Și urmează deplasarea la Miroslava…

*

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera, Scutaru, Taub (min. 57, Giuricici) – Krausz, Coadă (min. 68, Poparadu), Ghinescu – Sorescu, Plămadă (min. 85, Lazea), Nicolae.

Antrenor principal, Antonio Foale, iar secund Iulian Prodana.

Pe bancă: Dascălu, Motreanu, Alexandru Gaşpar, Mădălin Ursu.

CS Sportul: Iacob – Vlădoiu (min. 46, Costache ), Lică, Şerban, Stancu – Munteanu, Jamali, Borioneanu (min 77, Ilie) – Huiban (min. 65, Tazouti), Ferfelea, Bustea.

Antrenor principal, Valeriu Răchită, iar secund Daniel Dumitrache.

Pe bancă: Anca-Trip, Gojnea, Neaţă.

Jocul a fost arbitrat de o brigadă feminină, cu centralul Ionela Alina Peşu (Craiova), ajutată la cele două linii de asistentele Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu) şi Alina Mihoc (Arad). Rezervă, Liviu Bălăcescu (Târgu Jiu), observator de arbitri Dan Monea (Aiud) iar delegat de joc Radu Bîtea (Oradea).

*

Antonio Foale (antrenor principal ASU Politehnica): ”Eu zic că a fost o victorie meritată, chiar o victorie printr-un euro-gol. Le mulțumesc băieților pentru efortul pe care l-au făcut. Repet, consider că a fost o victorie meritată, cu un adversar dificil, și îi felicit și pe oaspeți. Cei care au avut mai multe ocazii au câștigat. Nu pot să comentez arbitrajul, să conteste șeful lor, eu vorbesc de echipa mea. Snagovul e o echipă care joacă, o formație bună de liga a doua”.

Valeriu Răchită (antrenor principal CS Sportul Snagov): ”Nu datorită acestui fapt am pierdut ci pentru că băieții mei nu au înțeles că pot câștiga și în zece oameni. A fost o execuție a lui Sorescu care se vede o dată la nu știu câți ani, îi doresc succes în Liga I. Și pentru faptul că am avut o ocazie singur cu portarul și un copil de 18 ani nu a reuşit să marcheze, păcat, că am pregătit meciul altfel. Consider eu că și domnișoarele care ne-au arbitrat nu au nici o legătură cu spiritul sportiv sau arbitrajul! Aceeași fază a fost la meciul nostru de acasă cu Metaloglobus, arbitrul a văzut şi i-a dat galben. Am spus atunci că se vede sânge, mi s-a spus că s-a schimbat regulamentul, chiar dacă a avut cartonaşul galben în mână şi după aceea a văzut sânge şi l-a eliminat. Uite că acum s-a schimbat, invers… Viorel Ferfelea nu e un jucător contondent. Nu au legătură cu interpretarea corectă a regulamentului. Le-am spus că atunci când mă vor vedea pe mine la Bravo, ai stil! le voi mai vedea și eu pe terenul de fotbal. O să facem probabil un memoriu la FRF să ne lase cu experimentele, căci noi am mers nouă ore și jumătate cu autocarul ca să se facă experimente pe noi. Ne vom lupta în continuare, nu suntem matematic salvaţi dar ne vom juca şansele în continuare, cu juniori pe care ne dorim să-i creştem”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: