Franchețe: UTA – ASU Politehnica Timișoara 0-2 (0-1)

Așteptată cu mare înfrigurare de aproape un an, această partidă a avut un deznodământ neașteptat cel puțin pentru arădeni, care trebuie să recunoască înfrângerea cu franchețe.

Spectacolul s-a desfășurat mai mult în tribune decât în spațiul de joc. Ca să descurajeze suporterii plătitori de bilete, prețul acestora a fost de 25 de lei, ceea ce e ca mult pentru un banal joc de campionat de liga a doua între ocupantele locurilor opt și 12. Atât suporterii arădeni, cât și cei timișoreni visează cu ochii deschiși, gândindu-se la adevăratele derby-uri între UTA și Poli. Arădenii nu s-au dezmințit nici de această dată și și-au încurajat formația favorită chiar și atunci când era condusă la două goluri diferență. Suporterii timișoreni nu s-au lăsat nici ei mai prejos și s-au bucurat alături de echipă pentru reușita acesteia.

Ignea, marcator din penalty în prelungiri al unicului gol în deplasarea de-acum două etape la Ripensia, 0-1, a deschis scorul și în UTA – ASU Politehnica, 0-2 (0-1) la Arad

Jocul de azi a demonstrat încă o dată că valoarea intrinsecă a jucătorilor nu poate hotărî soarta unei partide. ASU Politehnica Timișoara, cu o echipă mai modestă, a arătat că poate suplini diferența de valoare printr-un joc în regim de viteză, care a surprins încă de la început masiva și greoaia formație a UTA-ei. A surprins jocul bun făcut de Alin Ignea în postul de vârf de atac, un post mai puțin obișnuit pentru el.  

Arădenii au încercat să-și surprindă adversarii printr-un joc de pase, desfășurat însă într-un ritm lent, care, de fiecare dată, a fost prompt contraatacat de oaspeți. Urmează cinci etape de foc pentru UTA, începând cu ieșirea la U Cluj, dar cu siguranță echipa își va regăsi cadența și va ieși cu fața curată din acest campionat. Pentru ASU Politehnica, primirea liderului Academica. 

Cristian Păcurar: „Am jucat slab, uneori catastrofal, și oricum nu îmi pot explica înfrângerea de azi.”

Cosmin Petruescu: „Am știut cu ce echipă ne confruntăm și tocmai de aceea victoria de azi este cu atât mai frumoasă.”

*

UTA – ASU Politehnica 0-2 (0-1)

Arad, 4 Mai 2019, stadion Motorul, teren sintetic, spectatori: 1.500.

Au marcat: 0-1 A. Ignea (min. 10) cu capul din careul mic la o centrare a lui Manea; Manea (min. 70) care a reluat din apropiere o minge șutată de Ursu în bară.

UTA: Orlič – Costin, El Hasni, Șeroni (min. 82 Isac), Copaci – Melinte, Neagu – Ciucur, Popa (min. 46 Hrezdac; min. 90 Iuga), Kanda – C. Rus (cpt.)

Antrenor: Ionuț Popa.

Pe bancă: Bodea, Gavrilă, Oroian, Manea.

ASU Politehnica: Murariu – Motreanu, Scutaru (cpt.), Coadă, Cherecheș – Manea (min. 80 Plămadă), Vasile, M. Ene (min. 65 Bedea), Dros – Ursu (min. 88 C. Ene), A. Ignea.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Pe bancă: Borbei, Cojocaru, Vidrășan, Jurj.

Cartonașe galbene: Kanda, Murariu, Dros, Manea, Vasile.

Cartonaș roșu: Ionuț Neagu.

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Doru Lucaciu (Cluj), Marius Bălan (Dej). Rezervă: Vlad Inoan (Cluj). Observatori: Daniel Sabou (Zalău), Vasile Marc (Cluj).

Rezultatele zilei în Liga 2, clasamentul și programul rundei a 34-a, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: