Franța – Italia și Olanda – Spania în semifinalele Euro U17. Ungaria – Belgia pentru locul 5, baraj al Mondialului U17

După două sferturi de finală decise duminică la diferențe ridicate de scor, Franța – Cehia 6-1 și Olanda – Belgia 3-0, celelalte două intrări în semifinale de luni au fost mult mai echilibrate, Italia trecând de Portugalia cu 1-0 iar Spania doar la lovituri de departajare de Ungaria, cu 5-4, după 1-1 în timpul regulamentar de joc.

Astfel a continuat ediția din acest an a turneului final continental de juniori B, UEFA Euro U17, început pe 3 mai în Republica Irlanda, în premieră sub forma a patru serii a câte 4 naționale, competiție în care joi se vor juca semifinalele Italia – Franța și Spania – Olanda, batavii fiind deținători ai trofeului la această categorie de vârstă, dar și barajul decisiv pentru calificarea la turneul final mondial FIFA U17 World Cup, dintre Ungaria și Belgia, după care finala continentală va avea loc sâmbătă după-amiază la Dublin.

Deținătoarea titlului, Olanda, s-a calificat cu 3-0 (2-0) într-un duel al vecinelor cu Belgia, prin golurile lui Hansen, Salah-Eddine și Hoever, de fiecare dată după mijlocul reprizelor.

Apoi, Tongya a marcat în minutul 26 unicul gol al sfertului Italia – Portugalia 1-0 (1-0), juniorii peninsulari calificându-se în ciuda eliminării lui Ruggeri din prelungiri, iar Spania – Ungaria a fost duelul cel mai echilibrat pentru intrarea în semifinale, decis la lovituri de departajare, 5-4 pentru iberici, după ce Jordi Escobar deschidea scorul în minutul 11 iar tot în primul sfert de oră, dar al celei de-a doua părți, Gergo Ominger egala în minutul 51.

În prealabil, în faza grupelor turneului final insular, Italia și Ungaria au reușit victorii pe linie, câte 3, cu golaverajul 9-3 respectiv 6-3, pe când Franța a câștigat neînvinsă o altă serie patrulater, cu două succese și o remiză, iar Belgia și Cehia s-au strecurat la egalitate de puncte și tot neînvinse din Grupa A, cu câte un triumf și două rezultate de egalitate. Golgheter la zi al finalelor este detașat francezul Adil Aouchiche, cu 9 reușite în 4 apariții.

Pe lângă cehi și unguri, din această parte a Europei au mai jucat în Irlanda luna aceasta și austriecii – cu bilanțul 3 0 0 3 2-8 0, grecii și rușii, doar elenii obținând cel mult un punct. Românii nu s-au calificat prin a ceda în martie în Turcia în Turul de Elită austriecilor cu 5-1 iar italienilor cu 3-0, dispunând apoi doar de gazde, cu 3-1.

Și România poate privi deja spre noua campanie a acestei categorii de vârstă sub 17 ani, al cărei următor turneu final va avea loc în Estonia, ”tricolorii” fiind gazde din urna a treia valorică în perioada 24-30 octombrie a Grupei 10 din faza I a preliminariilor, acasă cu Rusia, Elveția și San Marino. Primele două clasate și 4 locuri 3 au acces în grupele turul secund de calificare.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: