Frații Herea orchestrează înfrângerea Ripensiei în capitală

Roșu-galbenii secund-divizionari de pe Bega au pierdut în premieră și în deplasare în noul campionat al Ligii 2, după ce sâmbăta trecută cedau pentru prima oară acasă în ediția 2019-2020. Înfrângerea de astăzi de la matineu a fost însă mai usturătoare, deși orchestrată de numai doi componenți ai celor din capitală, frații Herea. Implicit, după un succes în deplasare la începutul sezonului, săptămâna trecută, bănățenii au suferit două eșecuri la rând: Metaloglobus Bucureşti – Ripensia Timişoara 3-0 (1-0).

Pe un teren sintetic de la marginea capitalei, elevii lui Alexandru Pelici au suferit astăzi o înfrângere la un scor de neprezentare, după ce gazdele au şutat de 4 ori pe poartă şi au marcat trei goluri, reuşind prima victorie în actualul campionat. Eficiență a bucureştenilor de la care vioară întâi au fost fraţii Claudiu şi Ovidiu Herea, care au făcut cam ce au vrut cu vizitatorii.

Iar deja în minutul 18 gazdele au deschis scorul prin Claudiu Herea, care a şutat de la 15 metri în stânga portarului Dobre.

O fază frumoasă creată de tripleta Tudorache – Popovici – Zaluschi în minutul 33, când ultimul a prins o ghiulea de la 25 metri dar portarul Nedelcovici nu a căzut pradă acestui şut, prinzând balonul fără probleme. Şi Popovici a încercat vigilenţa portarului cu un şut de la 20 de metri, dar zadarnic…

Timişorenii au căutat să întoarcă rezultatul după pauză, dar au încasat alte două goluri, dintre care primul în minutul 55, când Ovidiu Herea a dublat avantajul pentru echipa sa, la o pasă excelentă primită de la fratele său Claudiu Herea. 

Ultimul gol a fost marcat de Ovidiu Herea, care a şutat de la 14 metri lateral stânga, în urma unei diagonale de pe dreapta, primită de la Adrian Lungu. 3-0 și ”dublă” în acest meci.

Încă o dată fotbalul a demonstrat că nu este suficient să domini şi să-ţi creezi ocazii de a marca, caz al ”galbenilor” în acest joc. Verificarea din jocul amical disputat marţi tot pe un teren sintetic, 0-0 cu ACS Carani, a dat de gândit băncii tehnice, dar oaspeții n-au putut evita eșecul.

În minutul 78, căpitanul echipei gazdă a fost înlocuit cu Ionică şi i-a lăsat banderola fratelui său, fără ca până la final să se mai întâmple ceva. Ripensia se întoarce acasă cu o amară înfrângere…

*

Metaloglobus: Nedelcovici – Ciubotaru (min. 72, Stoianovici), Cazan, Lung, Coman –  Chiriac, Adrian Lungu – Ciocâlteu, Ovidiu Herea (cpt.), Vîlceanu (min. 60, Ghenovici) – Claudiu Herea.
Antrenor: Marius Măldărăşanu.

Rezerve: Gavrilaş – Plămadă, Mino Sota, Banu.

Ripensia: Dobre – Caius Lungu, Hecsko, Tînc, Călin Toma (cpt.) – Tudor Călin,  Tudorache (min. 64, Neagu) – Monea, Zaluschi, Alexandru Popovici (min. 78, Voinea) – Staicu (min. 64, Chera).

Antrenor: Alexandru Pelici

Rezerve: Mociu – Apro,  Fotescu, Stoi,.

Au arbitrat: Robert Avram (Piteşti) –  Mihai Marian Ionescu (Suseni – Argeş) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti). Arbitru de rezervă: Adrian Illyeş (Ploieşti).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: