Poli, cu gol luat dar „zic că o să jucăm şi vom promova!”

Ultim test înaintea returului, sîmbătă la amiază, pe „Ştiinţa”, unde Belu-Iordache, căpitanul Scutaru, Sandu şi Poparadu au fost integralişti pentru secund-divizionara care a primit primul gol de la revenirea din Spania, într-o primă repriză în care s-a marcat din penalty respectiv în urma unei lovituri libere şi a unui corner. Velcea şi Stoicov şi-au testat aproape toţi componenţii, încheindu-se 4-1 (2-1)…

Poli a început cu Lepmets – Belu-Iordache, Scutaru (cpt), Ilie, Sandu – Chiş, Zaluschi, Poparadu – Goga, Axente, Popovici, şi fără ca Gorobsov să fie convocat, el urmînd oricum a absenta la ora debutului cu bihorenii, ispăşindu-şi suspendarea, în vreme ce Poli II cu Iordache – Vucea, Dăruială, Dubei, Zele – Constantinescu, Stancu (cpt), Lupancu – Vîntură, Boştină, Mucsi, şi doar 9 minute i-au trebuit vîrfului Mircea Axente pentru a exploata o angajare lungă în adîncime, frontală, cu o breşă între Dubei şi Vucea, obţinînd un penalty, la 15 metri central de buturile lui Iordache. Cu dreptul, în dreapta portarului, Dorin Goga a făcut 1-0 în minutul 9.

Mircea Axente a majorat diferenţa în minutul 16, cap la colţul lung, ştergînd balonul de la 7 metri, din zona colţului scurt, cu doi adversari în preajmă şi Iordache ieşit hazardat pe lovitura liberă executată din tuşa stîngă de Chiş: 2-0.

Poli II a avut o răbufnire în preajma pauzei, prin frumosul şut expediat de Zele de la 20 de metri, sub bară, de unde a fost deturnat de Lepmets în corner. Iar lovitura de colţ executată de pe stînga de căpitanul „galbenilor”, Stancu, a fost fructificată cu capul de Boştină, puternic şi plasat, de la 6 metri, la colţul scurt: 2-1.

Prima parte a aparţinut în general poliştilor, cu un minus în ceea ce priveşte distribuţia balonului în dreptul lui Zaluschi, rolul său de închizător, cu Poparadu acţionînd pe stînga în formula mediană cu 3 jucători, fiind preluat mai apoi de colegul său de linie, unul dintre integralişti. Zaluschi i-a cedat într-adevăr locul lui Pătraş, în minutul 53, iar internaţionalul moldovean avea să stabilească scorul final, 4-1, în minutul 73.

Iar dacă n-a venit din fază fixă, ca în prima parte, golul 3 a fost un cadou oferit lui Goga de portarul Iordache, complet fîstîcit, care i l-a plasat la picioare, la marginea careului mare: 3-1 în minutul 56. Şi o reacţie promptă de pe banca de rezerve, Triţoiu preluîndu-i locul între buturi. A fost de fapt o repriză a doua a schimbărilor de personal, la polişti făcîndu-şi rapid apariţia Kirev în poartă respectiv Fuchs pentru Chiş iar din minutul 60 şi Cîrstea şi Ricketts în avanposturi, substituidnu-i pe Popovici respectiv Axente.

În defensivă în schimb, doar Ilie a fost substituit, cu Petcuţ, alţi secund-divizionar care a mai evoluat spre final fiind Rocha, cu Dobricean şi Popa rămaşi între rezervele neutilizate.

Mai interesant este în schimb că Andrei Dăruială a revenit la echipa „satelit”, evoluînd fundaş central într-o formulă în care au mai evoluat în partea a doua şi Triţoiu – Altmayer, Iovan, Bocşan, Torok – Bărbuţ, Damian, Szalkai, Rotariu şi Pleşcan, doar cu Silaghi-Perju neutilizat.

„Încercăm să ne concentrăm la startul returului şi sperăm să fie bine! Eu zic că o să jucăm tot returul şi vom promova. Domnul Velcea ne tot încurajează şi sperăm să fie bine”, a spus după meci căpitanul Cristian Scutaru, care, referindu-se la despărţirea de Daniel Stanciu, manager al echipei, a adăugat: „N-a putut să ne zică de ce nu mai continuă la Poli dar ne-a ajutat foarte mult în ceea ce a făcut, cu echipamente, cu sponsori, s-a văzut o diferenţă”.

FRF a decis fără absolut nici un argument solid comprimarea returului eşaloanelor doi şi trei în nici două luni şi jumătate, cu tot cu 3 etape intermediare, pentru Poli acasă cu Gloria respectiv la Baia Mare şi Piteşti, totul urmînd a fi… gata pînă pe 2 iunie, în condiţiile în care România demarează în preliminariile C.M. 2014 abia pe 7 şi 11 septembrie, în Estonia, respectiv acasă cu Andorra, aşa încît, la ora la care ar fi trebuit deja să primească vizita lui ALRO Slatina, iar „satelitul” clubului să evolueze la FC Hunedoara, alb-violeţii efectuează un ultim test-şcoală în familie, contra echipei a doua, pe „Ştiinţa”, sîmbătă de la ora 12.

Desigur, în 8 iunie debutează la Varşovia turneul final european, cu Grecia – Polonia: un joc la care Sandu şi Dragomir vor fi probabil prezenţi, somităţi în vacanţă, şi sigur nu vor fi huiduiţi. Fiind prea „mici” – la dimensiunea lor reală – pentru a fi băgaţi în seamă.

Înainte de a puncta programul returului şi cînd sunt programate etapele intermediare, să reamintim reperele ultimelor pregătiri alb-violete. Astfel, Poli a jucat după revenirea din Spania doar de două ori, sîmbăta, în week-endurile precedente, cîştigînd cu 5-0 (1-0) respectiv 3-0 (1-0) cu divizionarele C ACS Recaş şi Autocatania Caransebeş, cu Mircea Axente autor al deschiderii scorului şi cu Vali Velcea înlocuind după prima parte fie întregul efectiv fie majoritatea componenţilor primului „11”. Popovici şi Gorobsov marcau sîmbăta trecută la Lugoj, contra cărăşenilor, după ce, în reprize durînd cîte o oră de joc la Recaş, Popovici şi Boştină înscriau imediat după pauză într-un unsprezece complet remaniat al secund-divizionarei, spre deosebire de liderul din C5, care a continuat aproximativ în aceeaşi formulă, iar Popa şi Ilie punctau în ceea ce pot fi considerate „prelungiri”, ulterioare minutului 90.

De cealaltă parte, probleme şi multe goluri încasate de „satelitul” Poli II, care a preferat sîmbăta trecută tot un joc „în familie”, cu juniorii A ai clubului, după ce în 25 februarie Leagu deschidea scorul din penalty dar sîrbii de la FK Veternik se impuneau cu 3-1, iar în prealabil ACS Recaş se impunea cu 5-0 (2-0) pe terenul sintetic al alb-violeţilor, FC Marcel Baban Jimbolia era egalată de două ori, 2-2, prin Vîntură şi Babic, iar Essers şi Todorov aduceau în avantaj echipa pregătită de Stoicov şi Ilie Rotariu, Mama Mia sfîrşind însă învingătoare acum exact o lună, în 10 februarie: 3-2.

Întîrzierea cu două săptămîni a debutului returului diviziei secunde a dus la comprimarea programului etapelor de primăvară din campionatul Ligii a 2-a, ediția 2011-2012, alb-violeţii urmînd a juca în etapele intermediare de miercuri 4 aprilie, a 19-a, 25 aprilie, a 23-a şi 16 mai (ora 18), a 27-a, acasă cu Gloria Bistriţa respectiv în deplasare la Baia Mare şi Piteşti, cu FC Argeş.

Meciul cu năsăudenii este primul al unei „duble” pe teren propriu ce o aduce în week-endul imediat următor pe „Dan Păltinişanu” şi pe FC Unirea Alba Iulia, după o deplasare la FC Olt. Derby-ul cu UTA este programat în 21 aprilie. Astfel, rundele intermediare au fost intercalate la cîte 4 etape, după programul: etapa a 16-a – 17 martie; etapa a 17-a – 24 martie; etapa a 18-a – 31 martie; etapa a 19-a – 4 aprilie; etapa a 20-a – 7 aprilie; etapa a 21-a – 14 aprilie;etapa a 22-a – 21 aprilie; etapa a 23-a – 25 aprilie; etapa a 24-a – 28 aprilie;etapa a 25-a – 5 mai; etapa a 26-a – 12 mai; etapa a 27-a – 16 mai; etapa a 28-a – 19 mai; etapa a 29-a – 26 mai; etapa a 30-a – 2 iunie.

Programul etapelor din returul campionatului Ligii a 3-a, ediția 2011-2012, programează tot 3 runde intermediare, din 4 în 4 etape, în aceleaşi date ca în eşalonul superior: etapa a 16-a – 16 martie; etapa a 17-a – 23 martie; etapa a 18-a – 30 martie; etapa a 19-a – 3 aprilie (intermediară); etapa a 20-a – 6 aprilie; etapa a 21-a – 13 aprilie; etapa a 22-a – 20 aprilie; etapa a 23-a – 24 aprilie (intermediară); etapa a 24-a – 27 aprilie; etapa a 25-a – 4 mai; etapa a 26-a – 11 mai; etapa a 27-a – 15 mai (intermediară); etapa a 28-a – 18 mai; etapa a 29-a – 25 mai; etapa a 30-a – 1 iunie

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: