FRF, unic și inegalabil. Conform actelor federale la zi, Mama Mia, cu 2 antrenori principali în înscrisurile oficiale: Stan și, începând de joi, Mănăilă

Federația Română de Fotbal a dat naștere unei situații foarte interpretabile prin acceptarea înregistrării în preziua startului returului în Liga 3 a încă unui antrenor principal la clubul divizionar C CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, pe Dan Mănăilă, care a debutat oficial pe banca tehnică a timișenilor în victoria de vineri cu 1-0 pe arena CFR în meciul cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei, în condițiile în care în documentele actuale și la zi ale forului federal figurează ca antrenor principal al grupării din Seria a IV-a Cosmin Stan.

CS Nuova Mama Mia a învins vineri la debutul în returul din C4, 1-0 pe CFR cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei

CS Nuova Mama Mia a învins vineri la debutul în returul din C4, 1-0 pe CFR cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei

Contractele lui Stan și al secundului său Mihăiță Hromei cu clubul timișean n-au fost reziliate iar cei 2 apar și la ora actuală drept antrenori ai grupării din C4 conform actelor la zi din documentația forului federal, situație în care F.R.F. a generat o incompatibilitate prin înregistrarea altui antrenor principal pentru aceeași formație divizionară, demers care în mod normal n-ar putea fi realizat în absența radierii celui precedent.

Situația în care au fost puși anul trecut jucătorii și cei 2 antrenori de la CS Nuova Mama Mia în conflictele generate și exacerbate de abordările foștilor conducători executivi de la clubul timișean a devenit de notorietate, fiind pe larg prezentată în consemnările din toamnă ale cotidianului Sporttim și reprezentând un caz cât se poate de trist pentru fotbalul românesc și pentru breasla sportivilor și tehnicienilor săi, însă iată că în locul apariției unor necesare rezolvări ale tuturor aspectelor survenite, din contră, aceasta pare a degenera și mai mult.

F.R.F. crează astfel un precedent și dă de înțeles că orice este posibil, în vreme ce Școala Federală de Antrenori, prin însuși conducătorul său, Dan Apolzan, în bună cunoștință de cauză a cazului în speță, nu doar că lasă nerezolvată o situație în care cursanți absolvenți licențiați pe băncile sale au fost umiliți profesional și uman în ultimul hal prin cele petrecute la CS Nuova Mama Mia în toamna anului trecut, elocvente detalii asupra cărora nu mai revenim dar arhiva cotidianului este la îndemână, însă devine indirect complice unei noi stări de fapt care reliefează cât se poate de clar haosul ce domnește în sportul rege din Carpați.

Printr-un înscris interpretabil, Dan Mănăilă a fost înregistrat în preziua startului de retur în C4 la forul federal ca antrenor principal al formației de seniori de la CS Nuova Mama Mia, în condițiile în care Stan figurează și pe mai departe în aceeași documentație de la F.R.F. ca antrenor principal la una și aceeași grupare divizionară C. Apolzan, care cu ocazia unui curs de perfecționare a antrenorilor găzduit în toamnă de Timișoara spunea răspicat pe marginea acestui caz că nu va putea fi vorba despre înregistrarea oficială a unui alt antrenor al timișenilor în absența rezilierii angajamentului cu tehnicienii încă stipulați în documente, încuviințează implicit o stare de fapt care nu face cinste forului federal.

CS Nuova Mama Mia are conform deciziei Comisiei de Disciplină a F.R.F. din 15 februarie ca ”termen în data de 8 martie 2017, ora 15” pentru prezentarea dovezii plății față de cei 2 antrenori care și-au solicitat prin memorii drepturile bănești cuvenite pentru perioada martie – octombrie 2016, în caz contrar putând surveni interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar precum și depunctarea.

Sporttim a publicat joi o consemnare și pe această temă, în ziua înregistrării oficiale la FRF a lui Dan Mănăilă ca antrenor principal al divizionarei C, iar ulterior Stan și Hromei au recepționat într-adevăr înștiințările din partea clubului timișean în privința efectuării plății în cadrul termenului solicitat, ceea ce se va întâmpla cel mai probabil în următoarele 48 de ore, anihilând pericolul depunctării alb-roșiilor în ierarhia Seriei a IV-a.

Clubul după nume din Becicherecu Mic, adoptat din această iarnă pentru a găzdui meciurile din C4 în ”casa” grupării ex-divizionare D ACF Băban Marcel Jimbolia, și care a jucat prima partidă din retur pe arena timișoreană CFR, este unicul dintre cele șapte echipe timișene din primele trei eșaloane care a câștigat în etapa din week-end, 1-0 (0-0) cu nou-promovații arădeni din Cermei.

Marcel Băban a preluat însă o gestiune cu mari probleme la clubul roșu-alb iar situația nu pare – și în lumina ultimelor evenimente din acest caz – a se lămuri cu una, cu două, antrenorii Stan și Hromei fiind totodată pe punctul de a depune noi memorii după 5 martie, aferente lipsei încasării drepturilor financiare din perioada noiembrie 2016 – februarie 2017.

Cazul este și mai complex dacă ar fi luată în calcul, ca alt subiect în sine, stingerea după ureche și împotriva oricăror regulamente a situației contractuale a jucătorilor care au fost la rândul lor abuzați anul trecut la CS Nuova Mama Mia și care și-au găsit în iarnă ”refugiu” care pe unde au văzut cu ochii, aspect ce ar deschide Cutia Pandorei în privința modalităților în care se operează în fotbalul românesc și totodată ar dezvălui prețul derizoriu atașat sportivilor din arena internă.

Foștii fotbaliști în 2016 la CS Nuova Mama Mia și cei 2 antrenori ai lor au fost victime ale unor abuzuri în serie la gruparea divizionară C, sportivii fiind privați printre altele de efectuarea pregătirilor în condiții normale iar tehnicienii de exercitarea drepturilor ce țin de activitatea profesională inclusiv în zi de meci, cazuri de o gravitate ce ar trebui să dea de gândit în ideea că sportul rege carpatin are pretenții de emancipare prin însănătoșire.

La ”Mama Mia” au fost călcate în picioare regulamente în 2016 dar F.R.F. n-a găsit leac situației, ba din contră, controversele par a continua. Cât despre reparațiile morale pe adresa celor pătimiți, nici nu poate fi vorba despre așa ceva într-o societate abjectă precum cea românească.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: