Medaliaţi mondiali, eclipsaţi în Gală de aura conferită lui Boldea

Aseară, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, aura ce se dorea autentică a Galei Sportului Timişorean, înobilată de prezenţa atîtor multipli campioni naţionali şi chiar medaliaţi continentali şi mondiali, a fost la un moment dat serios umbrită de abjectele încercări de a da o mai mare greutate echipei care se vrea a fi emblema oraşului şi golgeterului său, asociat deja cu „tricolorii” lui Piţi. Iar dacă amfitrionii tot ţineau morţiş să se refere şi într-un asemenea aparte moment la fotbal, atunci mai bine premiau „sufletul” acestui joc, fanii, cu al lor spectacol duminical pe „Ştiinţa”. Mai jos, ca o adnotare la Gală, dintr-un punct de vedere complet neabordat…

Lăsînd la o parte forfota de început a Galei şi „sfertul academic” pe care şi-l rezervă fiecare organizator, apariţia domnului susţinător al unei anumite cauze pe scena politică a făcut linişte în Opera din Timişoara. Jovial, locvace, cu o ţinută care l-a reprezentat în cea mai mare parte a vieţii, şi-a început „discursul-melanj” dintre sport, normal, dar şi mai normal pentru un om cu funcţia sa, politică.

Aproape că ne-am obişnuit ca evenimentele de acest gen, care ar trebui dedicate în totalitate corifeilor sportului, să fie apanajul oamenilor la costum şi cravată în scopul de a-şi promova propriile interese. Şi cum speram odată ca meseria de politician să intre în nomenclatorul de profesii onorabile, aşa şi acum, speram ca sportul să nu devină o „unealtă” în mîna celor care aspiră la a fi politicieni de succes.

Da, şi ce este al Cezarului, trebuie să îi dăm Cezarului. Şi de aceea merită apreciat efortul de a-i aduce pe scenă pe cei mai reprezentativi practicanţi ai sporturilor de pe Bega, precum Marian Florin Enache, Adelina Pastor sau Vlad Cotuna, iar lista poate continua. Doar că, şi acum vine momentul…

În ciuda faptului că au fost prezenţi atîţia sportivi de gală, toţi au fost sucombaţi de prezenţa „golgeterului” anodin, Cristian Nicolae Boldea. Ajutat de intrarea absconsă făcută de carismaticii prezentatori, acesta şi-a uzurpat aprecierile publicului prezent. Gestul şi cuvintele folosite pentru a-l caracteriza şi a-i pune în lumină performanta sau contra-performanţa de a marca 7 goluri în turul Ligii a II-a s-au dovedit a fi abjecte, anodine pentru cei care ştiu să aprecieze într-adevăr performanţa!

Să nu mai vorbim despre faptul că unii „cunoscători” ai sportului rege l-au văzut deja la naţionala lui Piţi. Astfel, Gala s-a transformat finalmente într-un sitcom, iar adevăraţii performeri din sport începeau să devină evanescenţi în faţa aureolei veroase adusă lui Boldea, respectiv echipei care se vrea a fi emblema oraşului.

Bietul fotbalist-golgeter, chiar nu trebuia să fie pus în situaţia de a părea cu mult peste ceea ce constituie nivelul actual al performerului din liga a doua carpatină. Jenant.

Domnule N.R., dacă tot aţi premiat şi oamenii din jurul sportului, care fac ceva pentru arena timişeană, atunci suporterii lui ASU Politehnica nu reprezintă nimic? Sau i-aţi omis cumva? Corvoada lor nu e de apreciat? Aici miroase puţin a reprimare…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la Medaliaţi mondiali, eclipsaţi în Gală de aura conferită lui Boldea

 1. ACS POLI spune:

  Domnilor, inteleg ca traiti din „cozonac politic”, dar chiar asa de jalnic, de penibil, de degradant, de incovoire de coloana vertebrala chiar pana la pamant?(nici macar salcia…) Deci, de ce a fost premiat un fotbalist, cu un premiu oarecare si nu a fost premiata O GASCA(fosta galerie sportiva..), transformata ad-hoc ,la un moment dat in organizatie politica, a unui partid minuscul, care e cu un picior in groapa?Si pt. ce ? Pentru injuraturi si betii? Chiar nu realizati penibilul situatiei? Adica 80-90% din „galerie” nu stiu sa spuna NUMELE A 11 JUCATORI DIN ECHIPA LOR FAVORITA? Eu inteleg ca trebuie sa existati ca presa politica laudatoare, dar chiar sa va inecati in penibil?

  • Care „cozonac politic”!? Nu trăim nici măcar cu o leţcaie din vreun cozonac politic, ci din contră, nu se regăseşte chip de politician în http://www.sporttim.ro ori în spatele său. Şi cum adică suntem presă politică lăudătoare, cînd de fapt doar s-a amintit într-o frază la meciurile lui ASU Politehnica faptul că galeria face spectacol!? Nimic mai mult. Dumneavoastră în schimb sunteţi doar un foarte, foarte murdar atacator al unui ziar cinstit, cam asta ar fi totul de spus. Doar daţi rondul prin platformele de comentarii ale redacţiilor, pentru a isca zîzanie şi a lăsa excrementele unei minţi care se arată a fi profund tulburată. Dacă vreţi să ştiţi, autorul rîndurilor a scris întocmai ceea ce a constatat în clădirea Teatrului Naţional şi ceea ce i-a dictat conştiinţa. Dacă eram exact cum spuneţi Dvs., adică nişte încovoiaţi, am fi tăcut mîlc în privinţa parodiei de la Operă şi am fi publicat Diploma de Excelenţă cu care http://www.sporttim.ro a fost cadorisită acolo de Municipalitate iar subsemnatul ar fi bătut toba că a fost salutat în plenul Galei, de către organizatori, pentru scriitură. Adică Primăria Timişoara ne elogiază prin premii pentru obiectivitate şi profesionalism şi veniţi Dumneavoastră să ne bălăcăriţi că ne urmăm linia de a consemna ceea ce se întîmplă, şi prin care, da, îi lezăm pe undeva indirect tocmai pe cei care ne salută activitatea. Nu este oare cam mare contradicţia? A fost ultimul comentariu pe care îl mai publicăm din partea Dumneavoastră. Vă puteţi considera de acum cenzurat cîte zile va mai avea http://www.sporttim.ro. Continuaţi pe platformele aşa-zisei prese timişorene, una cu coloana vertebrală descrisă plastic de Dumneavoastră. Puteţi să bateţi şi la -25 grade Celsius la uşa platformei Sporttim, nu vi se va mai deschide.

 2. polistu violet spune:

  sincer abject mi se pare comentariul vostru (celor de la sporttim) legat de acest spectacol, chiar sunteti penibili!!!

 3. M. spune:

  Inving cei ce nu cedeaza! felicitari pentru ca sunteti printre putinele ziare care au coloana vertebrala!

 4. Sany spune:

  Felicitari pentru articol si pentru curaj. De fapt nu va faceti altceva decat datoria.

 5. ACS Suporter spune:

  Foarte corect si adevarat ce scrie in articol.

 6. dana spune:

  Buna ziua,va felicit pentru eveniment,dar ati cam dezamagit copii deoarece toata seara sa vorbit despre trofee,diplome si bani.Trofee au primit doar unii si bani cine?Nu mai faceti astfel de promisiuni deoarece ei sunt cei care sufera!

 7. pawan spune:

  cam asa a fost cu gala…e normal ca unii sa`l inteleaga (pe el, materialul) drept o ofensa, probabil atat ii duce capul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: