Gălan egalează după un corner la finele prelungirilor: ACS Dumbrăvița, 1-1 la Sebiș

Nou-promovații din Dumbrăvița au rămas neînvinși după cea de-a doua etapă din seria vestică a Ligii 3 grație smulgerii unei remize în prelungirile primei deplasări efectuate în acest eșalon, vineri seară, la Sebiș, unde au încurcat planurile ocupantei podiumului la finele ediției precedente: CS Naţional Sebiş – ACS Dumbrăviţa 1-1 (0-0).

Una dintre fruntașele de regularitate ale Seriei a IV-a în ultimele sezoane a căutat să câștige meciul de debut acasă în noul campionat, mai ales după ce pierdea pe final la Lipova duelul direct arădean din runda inaugurală, 3-1 pentru Șoimii, însă Național a scos din nou în prelungiri balonul din propria poartă, de această dată pe propriul teren, egalată fiind la potou de timișeni.

Prin prisma unei prime reprize echilibrate, în care ocaziile de gol au lipsit, partenerele de întrecere au lăsat de înțeles că intrarea în ritmul competițional mai necesită timp, însă CS Național n-a mai stat mult pe gânduri la reluarea partidei din etapa a II-a, când, după numai trei minute din repriza secundă, Szekely a deschis scorul prin alunecare de la 10 metri de poartă în urma unui contraatac purtat de Enciu de pe flancul stâng: 1-0.

Meciul părea a se îndrepta spre un succes la limită al gazdelor însă autorii celor mai multe goluri în runda inaugurală a seriei vestice n-au fost de acord, ACS Dumbrăvița egalând la chiar ultima fază a jocului de la ora 18, în cel de-al patrulea minut de prelungiri.

Cornerul executat de Rus a fost fructificat cu o lovitură de cap de Cristian Gălan – foto, alb-verzii lui Sorin Bălu plecând neînvinși din județul limitrof la nord. Totul s-a jucat așadar chiar până la capăt în mitanul secund, după ce și în etapa de debut dumbrăvițenii plusau în repriza a II-a, învingători cu 4-2 acasă cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii după 1-1 la pauză, așa cum și disputa Șoimii Lipova – Național Sebiș, fără goluri în prima parte, avea să se încheie 3-1, cu golurile căzute spre final.

Urmează oponente din Alba pentru adversarele de astăzi, ACS Dumbrăvița acasă vinerea viitoare de la ora 17 cu CS Ocna Mureș iar sebișenii la ACS Industria Galda. Campionatul însă abia a început, echipele căutându-și cadența, dar Sorin Bălu a pornit cu dreptul la revenirea pe un palier competițional pe care avea acum câteva campanii satisfacțiile prinderii locului secund la finele unor ediții consecutive cu CS Nuova Mama Mia, ACS Dumbrăvița devenind prima grupare timișeană din C4 care a agonisit deja 4 puncte.

”A fost un meci foarte slab, iar după cum a început, jocul se îndrepta spre un egal. Dar am primit un gol pe o greşeală a noastră, iar în final, la ultima fază, am egalat. Sunt mulţumit de rezultat, repet, chiar dacă am făcut un joc slab”, a admis antrenorul principal al oaspeților, Sorin Bălu, cu mențiunea că următoarea ieșire a dumbrăvițenilor va fi tot în județul Arad, peste două etape, la Șoimii Lipova.

*

Naţional Sebiș: Horvat – Goșa, Pîslaru, Dumitrache, Ciochină, Pintea, Ruță, Vereș, Ankomah, Szekely, Enciu.

Antrenor: Călin Cojocaru.

Pe bancă: Gakos – Stepancev, Pop, Mărgărit, Onțel, Moisi, Petculescu. 

ACS Dumbrăvița: Robert Miklos – Udrea, Telescu, Gălan, Liuba (min. 53, Nanu), Stancu (min. 73, Centea), Casian, Rus, Briciu, Silaghi (min. 73, Pecarov), Bîrză (min. 62, Ştefan).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Jinga, Centea, Pricop.

Rezultatele zilei inaugurale în runda a II-a din C4, pe coloana clasamentelor. Revenim și cu alte consemnări din această serie.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: