Doi foşti componenţi ai nou-promovatei ACS Recaş, cu Boldea în rol de marcator şi ex-golgeterul Szekely pe post de servant, au liniştit sîmbătă după-amiază apele pe un „Dan Păltinişanu” cu rînduri deloc îngroşate ale galeriei sau în tribune, în fiecare prim sfert de oră al reprizelor disputei din runda a şasea în B2, acelaşi Szekely mai intercalînd o reuşită pe mijlocul primei părţi, pentru un asigurător avans: ACS Poli Timișoara – CS ALRO Slatina 3-1 (2-0). Asistenţa a fost însă la fel de subţire ca şi jocul în sine, resimţindu-se destul de clar că inima timişorenilor nu prea e momentan alături de noua lansată…
În cele din urmă, nu avea să fie galopul de sănătate dorit şi preconizat prin avantajul luat în puţin peste jumătate din durata meciului, dar ACS Poli tot şi-a trecut în cont un al doilea succes la rînd acasă, după acel 4-1 cu cei din Alba Iulia, singura insatisfacţie ţinînd de faptul că încă n-a încheiat meci pe „Dan Păltinişanu” fără să primească gol.
A fost aşadar ziua atacanţilor, ex-componenţi ai Recaşului, într-o formulă de start cu Kirev – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge, Poparadu (cpt.), Dobricean, Bălace – Boldea, Szekely, alterată ulterior de Velcea, cu gîndul la o împrospătare a sîngelui din avanposturi şi alte reuşite. Care s-au lăsat însă aşteptate…
Mai exact, într-o perioadă a jocului în care oaspeţii au încercat ceva mai mult, ineficient însă, timişorenii au efectuat la rîndul lor trei schimbări, în decurs de un sfert de oră. Astfel, în minutul 62 a ieşit marcatorul Boldea, intrînd Boştină, în minutul 70 a fost retras şi celălalt puncher al zilei, Szekely, substituit cu Trandu, iar în minutul 77 Dobricean i-a lăsat locul lui Enciu. Înlocuiri care n-au mai copiat însă acel 4-1 din urmă cu două săptămîni.
Conform aşteptărilor antrenorului Vali Velcea, exprimate în preziua jocului, gazdele au evoluat exact în prima parte a întâlnirii, cînd au şi reuşit practic să rezolve problema învingătoarei. Prima ocazie a partidei, disputată pe un călduros soare de octombrie, a aparţinut căpitanului Poparadu, care a încercat poarta lui Bordea încă din minutul 6.
Golul a căzut vremelnic, în minutul 13, când Cristian Boldea a finalizat cu capul, din apropierea porţii, sub transversală, o minge şutată lobat de Szekely, încercînd poarta.
Odată deschis scorul, ACS Poli a fost şi mai în largul ei, iar după alte 13 minute Bălace a centrat excelent şi Szekely, apărut la colţul scurt, a reamintit cine a fost prolificul golgeter al alb-verzilor în 2011-2012, introducînd mingea în poartă, cu latul: 2-0. În stil tipic de atacant, pe fază…
Singura ocazie a oaspeţilor în prima repriză a fost doar… cornerul obţinut de Vigariu, rămas fără rezultat, mingea ieşind direct în aut de poartă. La asemenea palidă replică, şi o primă schimbare, ce a avut loc în minutul 43, când Andrei i-a luat locul lui Polgar.
Oaspeţii au mai operat apoi alte două modificări. Astfel, în minutul 46, Giurcă, avertizat în prima repriză cu un cartonaş galben, a rămas la cabine, locul său fiind ocupat de Pribac, iar golul de 3-0, din minutul 49, i-a pus şi mai mult pe gînduri pe olteni, Săndulescu ieşind, în favoarea lui Alexandru. Nu mai erau prea multe de făcut, oaspetea fiind de factură modestă, într-un joc pe măsură…
Reușita de 3-0 a timișorenilor a aparținut aceluiași Boldea, după o pasă în adâncime primită de la colegul său din linia de atac, Szekely. După acest gol, jocul timișorenilor a scăzut însă în intensitate, oaspeţii devenind în schimb tot mai periculoşi. Mai întîi, în minutul 53, șutul lui Bancu a fost apărat de Kirev, pentru ca zece minute mai târziu să Oltul să reuşească să înscrie. Atunci, la o minge aruncată în faţă de oaspeți, defensiva timişoreană nu a reuşit să trimită balonul lui Kirev, care a fost nevoit să-l agaţe pe Vigariu, penaltyul fiind transformat de David Andrei.
În rest, s-a remarcat mai degrabă centralul braşovean Florin Ghimbăşan, care a acordat mai multe cartonaşe galbene, lui Quist (min. 55) şi Vigariu (min. 62) dar şi lui Petrovic (min. 73) şi Goge (min. 87).
Pentru conformitate, iată şi componenţa unei ALRO care trădează cît se poate de bine nivelul competiţional scăzut al ligii secunde, nu doar numărul cluburilor fiind subţiat, ci şi valoarea celor rămase în arenă stîrnind atît dureri de cap cît şi pe alocuri rîsete. Le-ar prinde mai bine la matineu lui Bordea – Bancu, Quist, Cosic (cpt.), Giurcă, Ene, Cruşoveanu, Polgar, Vigariu, Săndulescu şi Dima.
- 3-0 după 50 de minute, un scor care i-a relaxat prematur pe cei de la ACS Poli, contra Oltului
- Oraşul atestat documentar în 1368 are un cel mai temerar alpinist al României, Horia Colibăşanu, care urcă în Himalaya sponsorizat fiind de Slatina natală, deşi mutat în Timişoara
- A de la aoleo cît de agasant e violetul scoicilor neocupate în zi de meci. Trista realitate
- Pe vremuri, acea peluză mustea de fani. Iată efectele deciziilor mai mereu de partid şi de stat, ce au alungat oamenii de pe arenele ţării
- Alb-negrii, la pupitru la o lovitură liberă… Fără rezultat însă
- Fanii alb-negrilor jucînd într-un stadion cu scaune violete au putut fi număraţi pe degete. Primarul mai trebuie să încerce, să recruteze şi implementeze…
- Kirev n-a prea avut cu adevărat de ales, comiţînd un fault de penalty, la 3-0
- Bulgarul se aruncă în dreapta sa, roşiii Oltului reduc la 3-1…
- Literele de-o şchioapă www.primariatm.ro, de pe uriaşul panou promo, ne reamintesc cine patronează peste acest fiasco de asistenţă
- Vali Velcea a tot încercat să reimpulsioneze ofensiva, după 3-0, dar în van. Aici, Trandu e pe cale să intre…
Am fost exact spectatorii care trebuia sa fim! Restul….poate la amicalul cu stelemeaua din noiembrie!
De ce spuneti ca e lume putina la meci? Eu am vazut 2672 de politisti ( ? ) comunitari…
@claudiu, ba ce glumet baiatu’, cum de nu te ia la Divertis, sau Distracris, ca esti tare rau!