GALERIE FOTO. ACS Poli: 3 goluri, 3 puncte, puţină lume

Doi foşti componenţi ai nou-promovatei ACS Recaş, cu Boldea în rol de marcator şi ex-golgeterul Szekely pe post de servant, au liniştit sîmbătă după-amiază apele pe un „Dan Păltinişanu” cu rînduri deloc îngroşate ale galeriei sau în tribune, în fiecare prim sfert de oră al reprizelor disputei din runda a şasea în B2, acelaşi Szekely mai intercalînd o reuşită pe mijlocul primei părţi, pentru un asigurător avans: ACS Poli Timișoara – CS ALRO Slatina 3-1 (2-0). Asistenţa a fost însă la fel de subţire ca şi jocul în sine, resimţindu-se destul de clar că inima timişorenilor nu prea e momentan alături de noua lansată…

În cele din urmă, nu avea să fie galopul de sănătate dorit şi preconizat prin avantajul luat în puţin peste jumătate din durata meciului, dar ACS Poli tot şi-a trecut în cont un al doilea succes la rînd acasă, după acel 4-1 cu cei din Alba Iulia, singura insatisfacţie ţinînd de faptul că încă n-a încheiat meci pe „Dan Păltinişanu” fără să primească gol.

A fost aşadar ziua atacanţilor, ex-componenţi ai Recaşului, într-o formulă de start cu Kirev – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge, Poparadu (cpt.), Dobricean, Bălace – Boldea, Szekely, alterată ulterior de Velcea, cu gîndul la o împrospătare a sîngelui din avanposturi şi alte reuşite. Care s-au lăsat însă aşteptate…

Mai exact, într-o perioadă a jocului în care oaspeţii au încercat ceva mai mult, ineficient însă, timişorenii au efectuat la rîndul lor trei schimbări, în decurs de un sfert de oră. Astfel, în minutul 62 a ieşit marcatorul Boldea, intrînd Boştină, în minutul 70 a fost retras şi celălalt puncher al zilei, Szekely, substituit cu Trandu, iar în minutul 77 Dobricean i-a lăsat locul lui Enciu. Înlocuiri care n-au mai copiat însă acel 4-1 din urmă cu două săptămîni.

Conform aşteptărilor antrenorului Vali Velcea, exprimate în preziua jocului, gazdele au evoluat exact în prima parte a întâlnirii, cînd au şi reuşit practic să rezolve problema învingătoarei. Prima ocazie a partidei, disputată pe un călduros soare de octombrie, a aparţinut căpitanului Poparadu, care a încercat poarta lui Bordea încă din minutul 6.

Golul a căzut vremelnic, în minutul 13, când Cristian Boldea a finalizat cu capul, din apropierea porţii, sub transversală, o minge şutată lobat de Szekely, încercînd poarta.

Odată deschis scorul, ACS Poli a fost şi mai în largul ei, iar după alte 13 minute Bălace a centrat excelent şi Szekely, apărut la colţul scurt, a reamintit cine a fost prolificul golgeter al alb-verzilor în 2011-2012, introducînd mingea în poartă, cu latul: 2-0. În stil tipic de atacant, pe fază…

Singura ocazie a oaspeţilor în prima repriză a fost doar… cornerul obţinut de Vigariu, rămas fără rezultat, mingea ieşind direct în aut de poartă. La asemenea palidă replică, şi o primă schimbare, ce a avut loc în minutul 43, când Andrei i-a luat locul lui Polgar.

Oaspeţii au mai operat apoi alte două modificări. Astfel, în minutul 46, Giurcă, avertizat în prima repriză cu un cartonaş galben, a rămas la cabine, locul său fiind ocupat de Pribac, iar golul de 3-0, din minutul 49, i-a pus şi mai mult pe gînduri pe olteni, Săndulescu ieşind, în favoarea lui Alexandru. Nu mai erau prea multe de făcut, oaspetea fiind de factură modestă, într-un joc pe măsură…

Reușita de 3-0 a timișorenilor a aparținut aceluiași Boldea, după o pasă în adâncime primită de la colegul său din linia de atac, Szekely. După acest gol, jocul timișorenilor a scăzut însă în intensitate, oaspeţii devenind în schimb tot mai periculoşi. Mai întîi, în minutul 53, șutul lui Bancu a fost apărat de Kirev, pentru ca zece minute mai târziu să Oltul să reuşească să înscrie. Atunci, la o minge aruncată în faţă de oaspeți, defensiva timişoreană nu a reuşit să trimită balonul lui Kirev, care a fost nevoit să-l agaţe pe Vigariu, penaltyul fiind transformat de David Andrei.

În rest, s-a remarcat mai degrabă centralul braşovean Florin Ghimbăşan, care a acordat mai multe cartonaşe galbene, lui Quist (min. 55) şi Vigariu (min. 62) dar şi lui Petrovic (min. 73) şi Goge (min. 87).

Pentru conformitate, iată şi componenţa unei ALRO care trădează cît se poate de bine nivelul competiţional scăzut al ligii secunde, nu doar numărul cluburilor fiind subţiat, ci şi valoarea celor rămase în arenă stîrnind atît dureri de cap cît şi pe alocuri rîsete. Le-ar prinde mai bine la matineu lui Bordea – Bancu, Quist, Cosic (cpt.), Giurcă, Ene, Cruşoveanu, Polgar, Vigariu, Săndulescu şi Dima.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la GALERIE FOTO. ACS Poli: 3 goluri, 3 puncte, puţină lume

  1. Goe spune:

    Am fost exact spectatorii care trebuia sa fim! Restul….poate la amicalul cu stelemeaua din noiembrie!

  2. claudiu spune:

    De ce spuneti ca e lume putina la meci? Eu am vazut 2672 de politisti ( ? ) comunitari…

  3. Goe spune:

    @claudiu, ba ce glumet baiatu’, cum de nu te ia la Divertis, sau Distracris, ca esti tare rau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: