GALERIE FOTO. ACS Poli caută prima victorie acasă în Liga 2. Ștefan Nanu: ”Sunt adeptul jucătorilor tineri”. Dorin Codrea, înaintea sosirii lui UTA: ”Sper că n-a fost ultimul meu gol!”

ACS Poli s-a întâlnit cu alb-roșiii Aradului și în iunie 2017, menținându-și atunci cu succes la baraj locul în Liga 1 printr-o dublă victorie cu vecinii de la nord, însă de astă dată timișorenii o primesc pe AFC UTA în etapa a V-a a Ligii 2, sâmbătă de la ora 13:30, în prima zi de septembrie, pe ”Dan Păltinișanu”, meci coincizând cu debutul lui Ștefan Nanu ca antrenor principal al bănățenilor, cu misiunea obținerii întâiului triumf acasă în noua campanie, după ce în runda a doua se înregistra un nesatisfăcător 2-2 cu brăilenii. Cei de pe Mureș n-au înscris în schimb încă în deplasare, 2-0 pentru Daco-Getica la ridicarea cortinei și 0-0 la Dunăre cu Dacia Unirea, așa încât oponentele din vest caută fiecare ceva…

Anul trecut, în iunie, la baraj, pe banca lui ACS Poli se afla Ionuț Popa, care izbutea menținerea timișorenilor în elită prin depășirea arădenilor și pe ”Dan Păltinișanu” dar și la Șiria, însă de astă dată la cârma bănățenilor se află doljeanul Ștefan Nanu, abia învestit luni după despărțirea de Ionel Ganea și interimatul asigurat în runda precedentă de Petre Vlătănescu, pe când la timona roșu-albilor se află tocmai Popa. În acest context se conturează la orizont duelul televizat Timișoara – Arad de sâmbătă de la 13:30.

Prefațat astăzi de clubul organizator al jocului, ACS Poli urmând a se alinia pe ”Dan Păltinișanu” după ce a pierdut prin a primi câte 4 goluri în ieșirile la nou-promovata de pe litoral respectiv sâmbăta trecută în Bihor, 4-2 pentru orădeni, eșec precedat de triumful cu 2-3 în prelungiri tocmai pe ”Dan Păltinișanu”, în compania Ripensiei, concitadină pe-atunci în calitate de gazdă. Și AFC UTA a trecut de Ripensia, tocmai sâmbătă, cu 2-1 pe ”Motorul”, al doilea succes pentru arădeni după un 4-2 în etapa a II-a tot pe Mureș cu ASSCS Farul Constanța.

Din tabăra gazdelor, la antrenamentul de astăzi de la ora 11 a revenit talentatul tânăr David Pop, care era expediat la ACS Dumbrăviţa de antrenorul Ganea, înlocuitorul său, Nanu, readucându-l acolo unde a crescut. Tot în antrenamentul de astăzi s-a mai pregătit cu ceilalţi componenți și un junior în vârstă de numai 14 ani, David Roşu din formația antrenată de secundul seniorilor în Centrul de copii și juniori, Petre Vlătănescu, care are mare încredere în adolescent, portretizat drept copil minune al Timişoarei. A mai avut destui fotbalul de pe Bega şi i-a pierdut pe toți….

Ovidiu Petre a inaugurat conferința de presă de astăzi de la ora 13:30 prin a-i mulţumi lui Ştefan Nanu ”pentru că ca acceptat propunerea noastră, ţinând cont de toate problemele care sunt acum la echipă. Fane a înţeles problema şi cu toate astea a venit la noi la echipă, să încercăm să facem ceva, ca să ne fie bine pe viitor. Îi urez bun venit şi să încercăm zilele astea să acoperim câteva posturi deficitare. Deja am adus înapoi un jucător care era în curtea noastră, oarecum trebuia să rămână dar a fost decizia antrenorului şi am respectat-o, este vorba despre David Pop, sper să ne ajute și el. S-a rezolvat şi cu argentiniano-italianul Rudolf, ale cărui acte au fost rezolvate…”

Ştefan Nanu, noul ”principal” al lui ACS, a preluat ștafeta cu ”ce pot să vă spun!? Mă bucur că am ajuns la un club atât de mare, un club care e respectat în zona Banatului. Am venit și datorită faptului că-l cunoșteam de 12 ani de zile pe preşedintele Radu Birlică, am lucrat în perioada 2007 la Inter Gaz. Ştiam problemele care sunt în cadrul acestui club. De obicei sunt un luptător și îmi plac provocările. Eu sunt, din punctul meu de vedere, la al patrulea antrenament pe care îl fac la ACS, chiar le-am adresat băieților complimente pentru modul cum s-au antrenat şi cum au răspuns, sunt foarte mulți jucători tineri, sunt foarte mulţi care nu au experiență. Sunt adeptul jucătorilor tineri, căci în cariera mea de antrenor, și vă dau un exemplu de la Poiana Câmpina, unde am început cariera de antrenor în 2005, o echipă care am promovat în liga a doua, am văzut două jocuri de-acolo și am oprit doar trei jucători cu experiență, în rest am adus doar copii. Au fost trei serii şi în una din serii, cu ei, am terminat pe locul şase. Am avut echipă cu un lot care valoric e sub ce am găsit aici. Le-am spus jucătorilor că fără muncă, disciplină și un plan tactic nu reușim, dar au fost foarte receptivi. Sâmbătă jucăm cu UTA, care are obiectiv promovarea, o echipă experimentată, o echipă cu un antrenor experimentat, care cunoaște bucătăria acestui club, dar am încredere în ei şi fiind un derby trebuie sa câștigăm. La ceea ce am văzut în această săptămână, facem tot posibilul ca după acest meci să ieșim victorioși, mai ales și faptul că este un derby bănăţean. Dar nu putem să promovăm, să fim serioși… Mai sunt multe probleme de rezolvat însă sper ca pe viitor să se rezolve, obiectivul e menținerea în liga a doua. Am nevoie de fundași, mijlocași dreapta, un fundaș central. Sunt copii, vin de la juniori, vin de la un nivel la care nu e atâta presiune, dar prin muncă şi dorința lor pot să facă față. Așteptăm mâine să vedem ce se va întâmpla cu insolvența și sper ca lucrurile să intre pe un făgaş normal. Prin vorbele pe care mi le-a adresat domnul președinte Birlică, trebuie să avem puţină răbdare şi încet-încet sper ca totul să se rezolve. Singurul absent după câte cunosc este fundaşul central Melinte, am nevoie de el, este un jucător care poate să aibă un cuvânt de spus în cadrul acestei echipe. Sper ca în următoarele etape să-l recuperăm, mai ales cu experiența şi valoarea lui. În rest îi avem pe toţi, apţi de joc. Am schimbat deja sistemul de joc, vedeţi la ora jocului, dar ceea ce am văzut în patru zile chiar m-a impresionat, prin dorinţă şi atitudinea lor, prin ceea ce mi-au arătat la antrenamente. Ne așteaptă un meci foarte important, sper să ne impunem cu cei de la Arad!”

Despre tânărul Dorin Codrea s-a spus astăzi că ”este un jucător care, sincer, îmi place, de asta l-am și luat aici” Dacă este un club şi oferă bani, este normal să-l cedăm. Dar eu cred că nu mai pleacă nimeni, căci luni este ultima zi din perioada de transferări. În momentul de faţă se ştia dacă trebuia să plece cineva”.

Iar Dorin Codrea a spus la rândul său că ”ne aşteaptă un meci foarte important, dar sper să ne impunem în faţa celor de la Arad. E un meci dificil dar sper să ieşim învingători. Am avut și momente bune în joc la Sânmartin, am marcat primul gol, am condus şi cu 2-1, dar din păcate am pierdut cele trei puncte. Sper să nu fie ultimul meu gol! Din ce am văzut, voi juca mijlocaș defensiv, acolo este postul meu de bază şi mă simt cel mai bine, îmi convine mai mult!” Cât despre noul său antrenor, ”are o energie bună pentru noi și sper să ne dea și nouă din energia sa. Sper ca antrenorul care a venit să fie potrivit pentru noi și să ne aducă victorii!”

ACS Poli – UTA se joacă după cele 4 meciuri de sâmbătă de la 11, care inaugurează etapa a V-a în Liga 2. Programul rundei, clasamentul la zi și ultimele rezultate, pe coloana datelor tehnice.

Iată și fotografiile de la antrenamentul de astăzi respectiv din conferința de presă…

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: