GALERIE FOTO. ACS Poli – Concordia 1-0 (0-0): Drăghici la ultima fază, în prelungiri

A trebuit și-a fost nevoie să ajungă în preziua meciului, pe moment, chiar și pe ultimul loc în Liga 1, asta după rezultatul de vineri FC Voluntari – Juventus 0-1, pentru a se trezi la realitate și a-și reaminti că nu mai învinsese acasă de exact o jumătate de an, din 28 octombrie, de la acel 2-1 cu Astra. Iar Drăghici, ale cărui mai vremelnice goluri în jocuri succesive din tur cu liderul CFR Cluj și pe Dinamo o propulsau pe-atunci pe ACS Poli chiar și în zona play-off, a marcat și la ananghie, acum deviind instinctiv sub bară un șut al lui Munteanu în cel de-al treilea și ultimul minut de prelungiri la finele turului în play-out, 1-0 (0-0) chiar la ultima fază cu Concordia Chiajna, drept întrerupere a seriei timișorene de 16 apariții fără victorie…

Tocmai Drăghici, unul dintre cei 3 jucători introduși în primul 11 față de eșecul cu 1-0 în Șoseaua Ștefan cel Mare, alături de Haruț și Roman, lăsându-le locul Popovici, Străuț și Bîrnoi, a devenit doar al treilea marcator al timișorenilor în play-out, dar și aducător al razelor de soare printre zăbrelele beznei subsolului ierarhic, soare altfel din belșug sâmbătă seară pe Bega.

Șapte meciuri au suferit acasă bănățenii de la acel succes cu giurgiuvenii, mai remizând de 3 ori dar și pierzând în două rânduri în sezonul regular pe ”Dan Păltinișanu”, iar apoi remizând și cu Sepsi însă și cedând cel mai recent cu 0-1 cu FC Botoșani, însă iată că în cele din urmă și în extremis au spart gheața și-au sărit implicit nu mai puțin de 3 poziții, depășind-o inclusiv tocmai pe învinsa Concordia, la golaveraj, așa încât ilfovenii au revenit pe poziția de baraj, tocmai la debutul lui Ionuț Badea pe bancă în locul lui Ion Moldovan.

Iar apropo de tehnicieni, acesta fiind și debutul acasă pentru Adrian Neaga, n-a mai fost până acum antrenor învestit la ACS Poli în faza play-out care să nu fi pierdut în întâia apariție pe ”Dan Păltinișanu”, Grigoraș cu 0-1 cu Petrolul și Popa cu 2-3 cu ieșenii, mai recent înclinându-se ca primă testare la penultima reprezentație înaintea grupei a II-a valorice și Grozavu, 2-3 cu FC Voluntari.

Meciul de la ora 18 a pufăit apăsat sub pecetea spectrului retrogradării, forțând oponentele să-și modifice băncile tehnice în runde consecutive, iar fotbalul a fost cu pipeta, secetos în ultimul weekend din aprilie, cu zvâcniri de orgoliu la finele primei părți, când Cânu a ochit transversala din centrarea lui Ciucur, și o izbăvire la capătul celei de-a doua, în chiar ultima fază. Nici n-ar mai fi de amintit configurația clasamentului în cazul în care șutul lui Munteanu n-ar fi fost fericit deviat de Drăghici, căci ar da frisoane pe șira spinării timișorenilor.

Un 0-0 ar fi spus suficient despre acest fotbal în stilul fazei play-out dar și un 1-0 tras de păr în prelungiri sugerează și mai multe prin prisma saltului de 3 locuri în ceea ce privește nebuneasca bătălie în 6 echipe pentru evitarea a trei locuri igrasioase. Este într-adevăr mult mai palpitant să ții evidența permutărilor ierarhice din play-out dar fotbalul în sine nu este nici pe departe mai atractiv și dinamic, cum țintesc și invocă promotorii sistemului cu înjumătățirea după retur a punctelor acumulate în sezonul regular, ba chiar din contră, apăsat de griji și temeri…

Urmează duminică de la ora 17:30 Gaz Metan – FC Botoșani iar luni de la 18 Sepsi – Dinamo, ACS Poli inaugurând returul în zona 7-14 vinerea viitoare de la ora 18, tot acasă cu FC Voluntari, după care și în runda imediat următoare, a noua, bănățenii vor evolua tot pe teren propriu, cu Juventus București…

*

ACS Poli Timișoara: Straton – Haruț, Melinte (50, Șeroni), Cânu – cpt., Raț – Munteanu, Vașvari, Artean, Ciucur (67, Țigănașu) – Drăghici, Roman (54, Popovici).

Pe bancă: Curileac – Străuț, Bîrnoi, Enescu.

CS Concordia Chiajna: Caparco – Patache, Albu, Manasse, Fota – Babic, Prepeliță (38, Deaconu) – Batin, Cristescu – cpt., Bumba (80, Bawab) – Bud (56, Nivaldo).

Pe bancă: Vitkauskas – Bucșa, Bărboianu, Pena.

Rezultatele în play-off și play-out, clasamentele și programul viitor, pe coloana datelor tehnice. Și fotografiile realizate de Leczki Jozsi…

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: