GALERIE FOTO. ACS Poli, întinerită la startul pregătirilor. Ionel Ganea: ”Sunt necesari un fundaș central, un mijlocaș ofensiv și un atacant”

Nici pe departe cu aceeași stare de spirit precum anul trecut în iunie, când își relua pregătirile cu sufletul ușurat la doar exact o săptămână după evitarea la baraj a retrogradării din Liga 1, de-acum secund divizionara ACS Poli a demarat astăzi cele 6 săptămâni de antrenamente înaintea ediției 2018-2019 a eșalonului doi împovărată de nenumărate neajunsuri și bântuită de incertitudini și dificultăți, dar în orice caz întinerită cu sânge proaspăt în linie cu necesitățile numerice mai mari pe această linie în anticamera elitei dar și cu un nou antrenor principal care mai trecea pe ”Dan Păltinișanu” cu 18 apariții în iarbă pentru timișoreni în campania 2007-2008, la un an după ce punea punct celor 45 de selecții cu 19 goluri sub ”tricolor”.

După 3 sezoane petrecute în general la limita supraviețuirii în Liga 1, ACS Poli se găsește în cel mai delicat și dificil moment de pe traiectoria sa în pendulare în ultimii 6 ani între primele două divizii, practic pe același palier de pe care se lansa în vara lui 2012, din nou în Liga 2, de astă dată însă împovărată de datorii și în pierdere de efectiv dintre componenții cu care a rulat în elită, în avaria situației de criză apelându-se conform uzanțelor atât la tineri de pe plan local, mereu cai de bătaie dintr-odată atractivi pentru a întregi lotul, cât și la un tânăr antrenor fără continuitate și cheag în scurtele perioade punctate la alte cluburi, în general după șablonul anul și echipa, în ultima vreme în pelerinaj de la U Cluj la Rapid și de la Dunărea Călărași la FC Voluntari dar și defuncta ASA.

Este vorba despre Ioan Viorel Ganea, făgărășean care pe 10 august va împlini 45 de ani și care, după o carieră ”în iarbă” ce l-a purtat și pe la cluburi ardelene dar și din capitală, însă și peste hotare, exact în cele 7 sezoane de apariții și la națională, în ordine în Germania, Turcia și Anglia, încearcă de astă dată să-și înnoade cariera de antrenor pe banca tehnică a unei grupări care tocmai a făcut un pas înapoi, sub imperiul avalanșei problemelor induse de conduceri îndoielnice, incapabile a le rezolva la modul empiric de acțiune impus de la vârf.

Astăzi, mai precis de la ora 10 şi 16 minute, Ganea a sunat adunarea la ACS Poli, care s-a reunit pentru prima oară de la retrogradare, în vederea reluării pregătirilor pentru Liga a II-a și în prezenţa a 34 de jucători, ulterior fiind înfățișat oficial în fața presei, cu primele sale declarații în calitate de antrenor principal al retrogradatei din Liga 1.

Au lipsit motivat Denis Haruț, Raul Cochinţu și Sebastian Ureche, care au avut de susținut probe la examenul de Bacalaureat, fapt valabil și în cazul lui Cristian Poidină, Denis Dorobanţu și David Pop, scăpați repede spre lauda lor din furcile caudine ale examenului și alăturați celor 29 prezenţi la prima oră. Ultimul a sosit şi portarul Mario Contra, dar la finalul antrenamentului de pregătire, care a constat în alergări uşoare, iar apoi într-o miuţă de două ori 15 minute.

Cei prezenţi luni dimineață sub îndrumarea noului tehnician al timișorenilor, Ionel Ganea, ajutat de Călin Frunză, întrucât secundul Norbert Niță nu s-a aflat la fața locului, au fost Marius Curileac, Mădălin Smaranda, Bogdan Străuț, Andrei Artean, Octavian Drăghici, Cosmin Birnoi, Lucian Oprea, Sebastian Velcotă, Cristian Melinte, Alexandru Popovici, Cristian Pădurariu, dintre cei vechi lipsind Cătălin Doman, plecat în concediu.

Dintre cei nou veniţi care au fost împrumutaţi la alte cluburi sunt Cristian Bocșan (Ripensia), Radu Motreanu (ASU Politehnica), Narcis Popan (CSM Lugoj), Harald Fridrich (Lugoj), Raul Bonda, Nafi Iseini, Remi Ochea, Robert Popeţ, Slagian Andreici, Roger Kecskes, cu toţii de la juniori, Eduard Codrean (Ripensia), Denis Golda (Ripensia), David şi Daniel Filip (ambii de la CSM Lugoj), Alexandru Dincă și Damir Totic, ambii de la ACS Ghiroda, şi Răzvan Rus (ACS Dumbrăviţa).

Au mai fost totodată prezenți și trei jucători proaspăt ajunşi la club, și anume Mădălin Mureșan, un fundaș stânga în vârstă de 24 de ani care a evoluat la Dunărea Călărași până în vara lui 2016 și la Sănătatea Cluj, Istvan Bartok, un mijlocaș central de 20 de ani, ultima oară la Miercurea Ciuc, și Bogdan Geanimu, un atacant în vârstă de 19 ani de la CSO Filiași.

Iar alte noutăți sunt așteptate zilele următoare până la efectuarea fişei medicale, programată pe nouă iulie. Din 10 iulie, timp de zece zile, echipa va efectua un stagiu centralizat probabil la Poiana Brașov.

La ora 13.30 a avut loc conferinţa de presă de la ACS Poli, inaugurată de Radu Birlică, președintele clubului, care a spus că ”avem un nou început, partea principală e cea financiară, am redus considerabil o parte din salarii. Încercăm să ne regrupăm și să plătim datoriile vechi. Am optat pentru Ionel Ganea, un antrenor care nu necesită nicio prezentare, e un antrenor tânăr, profesionist. Din păcate nu a venit când trebuia. Eu țin mult și la omul Ionel Ganea, am mare încredere în dânsul și cred că viitorul sună bine…”

Viorel Boiț, vicepreședinte al lui ACS Poli, a spus la rândul său că ”mă bucur că a venit domnul Ganea, vreau să transmită temperamentul dânsului și ca antrenor, pe teren știu că dădea totul. Era puțin coleric dar așa îi stă bine unui jucător, să ai atitudine față de joc. Noi am căzut în mare parte datorită atitudinii jucătorilor față de joc şi cineva de sus nu ne-a vrut, am retrogradat în două minute. Noi am făcut scrisoare la FRF după meciul cu Gaz Metan Mediaş, să aşteptăm 30 de zile, şi nici până în prezent nu am primit nici un răspuns. Chiar acum două zile am mai trimis o nouă scrisoare, dar să vedem ce răspuns vom primi…”

Ionel Ganea a ținut mai întâi să mulțumească conducerii clubului pentru ”încrederea pe care mi-au acordat-o. Am ținut să vin aici pentru că e un proiect nou, mie îmi convine să încep de la zero. Trebuie să privim în prezent și viitor. Ca un prim obiectiv mi-am propus să formez aici o echipă cât mai competitivă ca să începem sezonul din Liga a II-a. Eu îmi doresc foarte mult să fac performanță și la acest club acum din altă postură, de antrenor. Prin condițiile de față eu spun că sunt foarte bune și nu putem să avem decât realizări. acesta. Pe foarte mulți îi cunosc, și pe cei tineri, sunt familiarizat cu orașul, nu e nimic nou. Cel mai important e să formăm o echipă cât mai bună și în funcție de asta o să mă pronunț pe viitor. Din moment ce am acceptat nu cred că o să avem probleme, vorbim de Liga a II-a și cei vechi cunosc pretențiile salariale. Trebuie să aflu situația contractuală la toți jucătorii, fiecare antrenor dorește doi jucători pe post, trebuie să ținem cont și de regulamente, trebuie să jucăm cu trei tineri. Avem nevoie de un fundaș central, mijlocaș ofensiv și un atacant. Încercăm să aducem jucători strict pe posturile pe care mi le doresc. Nu am venit să fac risipă de bani, ci să facem performanță!”

Întrebat de cantonament, Ganea a explicat că ”vom avea un cantonament centralizat, probabil la Poiana Brașov, începând cu 10 iulie. Deocamdată antrenamentele au loc pe plan local în Complexul Dan Păltinişanu, în trei zile fiind programate câte două pe zi, respectiv câte unul”.

Întrebat şi de ”Mondialul” din Rusia, fostul internațional din atacul României a semnalat ”cu regret că nu suntem nici acum acolo, sigur aveam şi noi un cuvânt de spus. Nu mai este aşa cum a fost înainte, acum sunt echipe mici care arată bine, uitaţi ce surprize sunt!” Ganea a amintit de evoluţia bună a celor din Europa, de la Belgia la Portugalia și Spania, și totuși ”Germania, care a avut o revenire puternică în finalul meciului şi a câştigat…”

Fotografiile reunirii…

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 24

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: