GALERIE FOTO. ACS Poli Timișoara, tot 0-0 pe ”Colterm”, ca și în primul amical al iernii din 2014

Liderul seriei vestice în Liga 2 a testat două garnituri astăzi de la ora 11, în primul joc amical al pregătirilor de iarnă, găzduit pe arena “Colterm” în compania unei colege de eșalon arădene, alb-negrii copiind rezultatul cu care demarau și seria meciurilor de verificare din iarna trecută: ACS Poli Timișoara – Șoimii Pâncota 0-0.

N-a mai fost stratul consistent de zăpadă care a îngreunat în miercurea de 29 ianuarie 2014 acel ACS Poli – FK Dolina Padina (Serbia) 0-0, ba din contră, soarele chiar a mângâiat puțin fotbalul! În final însă, același 0-0, deși balonul avea să scuture plasa…

Cu șapte puncte avans în fața urmăritoarelor sale de pe podium la finele toamnei și chiar cu un număr aproape triplu de puncte în B2 față de vizitatorii ei de astăzi, ACS Poli a inaugurat așadar seria partidelor de pregătire, două dintre noile achiziții regăsindu-se în 11-le de start, și anume Cristian Melinte, în compartimentul defensiv, respectiv Bogdan Chipirliu, în avanposturi, în vreme ce al treilea recrut, Doman, a intrat în ultimul sfert de oră.

Oaspeții, care vor vizita Timișoara în penultima etapă a returului, după ce pe 25 octombrie cedau alb-negrilor la Pâncota cu 0-1, au cu totul alte obiective pentru stagiunea de primăvară, pe care o abordează de pe locul 9 din 11 competitoare, cu numai două victorii în cont și a doua cea mai șubredă defensivă, cu 20 de goluri încasate în 15 apariții.

Șoimii, care vor debuta oficial la reînceperea returului cu o săptămână mai devreme decât timișorenii, pe 28 februarie, acasă cu Unirea Tărlungeni, așadar peste 4 săptămâni, au rămas totuși astăzi cu rubrica golurilor primite imaculată, după ce prima repriză a fost ceva mai echilibrată.

Gazdele strunite de Dan Alexa au reuşit ce-i drept să înscrie, și încă de două ori, în minutele 10 şi 21, prin Cristi Bărbuţ şi Bogdan Chipirliu, însă golurile au fost anulate pe motiv de ofsaid: tot 0-0.

În partea secundă, cealaltă garnitură a liderului, mai proaspătă în comparație cu Șoimii, arădeni care au efectuat o singură modificare la pauză, a asaltat poarta vizitatorilor şi, în minutul 53, Balaure, la o incursiune pe flancul stâng, i-a servit mingea ”pe tavă” lui Popovici, care, de la 10 metri, a trimis pe lângă poarta goală.

În minutul 63, ”Rody” Duarte a reluat din 6 metri, mingea lovind radăcina barei, la o centrare perfectă a lui Nanu. Și tot 0-0.

Amuzament mai apoi, la mijlocul reprizei a II-a, în minutul 67, la o fază în care arbitrul a oprit jocul, acordând fault pentru timişoreni. Dan Alexa i s-a adresat mai neortodox lui Botaş, “Berbecule, nu ştii să laşi avantaj!?“ , după care l-a interpelat și pe Sorin Tarcea, fostul cavaler al fluierului, trecut din vară în tabăra Șoimilor: “Tot aşa slab a fost!?” Fostul arbitru nu i-a răspuns, lăsând vorbele tot în seama antrenorului principal al alb-negrilor: ”Eşti prieten cu el, acum nu mai eşti arbitru!”

Și remiză albă, într-un prim amical…

*

ACS Poli: Pap (min 30, Haidău) – Belu, Bocșan, Melinte, Bălace – Bărbuț, Ov. Petre, Trandu, Boldea – Chipirliu, Henrique.

În partea secundă au evoluat: Haidău (min. 60, Smaranda) – Kneeshaw, Cânu, Todorov, Morariju – Balaure, Poparadu, Ov. Popescu, Nanu – Rody Duarte (min. 75, Doman), Popovici. Antrenor: Dan Alexa.

Comparativ, de amuzament, iată jucătorii aliniați la finele lui ianuarie 2014, pe același teren, în primul meci amical al iernii trecute, de Aurel Șunda… (repriza I) Pap – Nohai, Scutaru, Petrovic, Bălace, Popovici, Petre, Trandu, Nanu (min. 13, Balaure), Keita (min. 26, Poparadu), Staicu; (repriza a II-a) Kirev – Belu (min. 70, Rogoveanu), Dobrosavlevici, Şeroni, Morariju, Dayo, Hasani, Gorobsov, Ahmetovic (min. 75, Dragomir), Boldea, Himcinschi.

Șoimii Pâncota: Pașcalău (min. 46, Irimia) – Maghici (min. 60, Pantea), Lengyel (min. 60, Dubeștean), Traore, Siminic, Gavrilescu (min. 77, D. Mitu), F. Cuedan (min. 65 , Lung),  Thiaw (min. 80, Bulzan), Dragalina (min. 72, Burian), Fl. Gâlcă (min. 60,  Huțanu),  Enciu (min. 50, Sălăjan). Antrenor: Dan Cuedan.

Arbitri: Cătălin Botaş – Petru Gaşpar, Alin Botaş.

Următorul meci de verificare pentru ACS Poli este programat miercuri la Arad, cu UTA Bătrâna Doamnă, din liga a III-a. Plecarea spre cantonament, în Antalya, pe 9 februarie.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 1 =

 


Alte articole legate de acest subiect: