GALERIE FOTO. Laţa păstrează şefia AJF Timiş, cu 64-52 împotriva lui Mureşan, vicepreşedinţi fiind aleşi Onica, Baban şi Malac. Iată şi componenţa noului Comitet Executiv al AJFT!

Dănuţ Laţa şi-a păstrat astăzi fotoliul de preşedinte al AJF Timiş, câştigând cu 12 voturi avans alegerile care au tins să se prelungească parcă interminabil în cursul după-amiezii, vechiul şi noul conducător al forului fotbalistic judeţean întrunind sufragiile a 64 dintre alegători, faţă de cele 52 obţinute de contracandidatul său Ioan Mureşan, în ceea ce a fost cea mai strânsă bătălie electorală postcdecembristă pentru această funcţie, marcată însă fără doar şi poate de lipsa dreptului de vot a mai bine de o treime dintre entităţile sportive ce activează în întrecerile AJFT, pe probleme de dezafiliere.

Aşadar status-quo la vârf, nu acelaşi lucru putându-se spune despre componenţa Comitetului Executiv al AJF Timiş, înnoită şi prezentată ceva mai jos. Alegerile în sine n-au consemnat buletine anulate sau invalidate, toate cele 116 voturi exprimate, atât în cursa pentru preşedinţie cât şi pentru cele 3 posturi de vicepreşedinte, adjudecate de Adrian Onica (53 voturi), Marcel Baban (45 voturi) şi Romeo Malac (39 voturi), găsindu-şi un destinatar.

Evenimentul de la liceul timişorean “Emanuil Ungureanu” a avut însă şi momentele sale tensionate sau chiar jenante, cu un scurt duel verbal între candidaţii la şefie şi o interpelare din sală pe seama acestui derapaj, încheindu-se în cele din urmă cu strângeri de mână şi o îmbrăţişare bărbătească între preşedintele reales şi învinsul său, Mureşan.

Adunarea Generală avea să înceapă cu 15 minute întârziere dar şi cu un minut de reculegere solicitat asistenţei de către preşedintele Dănuţ Laţa în memoria unor emblematici fotbalişti ai Timişoarei, Ioan Ciosescu şi Costică Filip, trecuţi în nefiinţă în ultimele zile.

Din păcate, după ce preşedintele Laţa şi-a expus activitatea la şefia forului timişean, s-a solicitat ca mass-media să părăsească incinta, ceea ce s-a şi întâmplat, jurnaliştii retrăgându-se în grup, moment care n-a trecut fără a fi taxat din asistenţă, Mircea Cociu, conducător al LPS Banatul, luând poziţie prin a interpela în plen dacă “avem ceva de ascuns!? De ce n-ar avea voie şi presa în sală!?”

Decizia în privinţa părăsirii incintei de către mass-media a fost luată prin votul membrilor Comitetului Executiv al AJFT, însă şi intervenţia lui Nicolae Grigorescu, reintrodus în scenă pe ultima sută de metri a pregătirii alegerilor de către Dănuţ Laţa, şi anume “am fost invitat la această adunare, iar dacă presa a ieşit, atunci ies şi eu”, a stârnit decizia lui Adrian Tal, preşedinte DJST Timiş şi observator al asociaţiei timişene, de a solicita sălii să supună la vot revenirea presei în incintă.

Rumoarea asistenţei la poftirea ziariştilor pe uşă afară a fost urmată de un vot favorabil în totalitate revenirii noastre în sală, putând astfel asista la trecerea la microfon a contracandidatului Ioan Mureşan, care s-a referit la iregularităţile pe care le-a sesizat în decursul mandatului său în Comitetul Executiv al AJFT, în care se regăsea ca membru, amintind de lipsa articolului 20 din Statutul asociaţiei, problema dublelor legitimări, neglijarea sistemului juvenile timişean şi incompatibilitatea prezenţei şi pe mai departe, în precedentul mandat, a 5 membri ai C.Ex.

Mai mult sau mai puţin de mirare, simţindu-se ameninţat în ziua scrutinului, Dănuţ Laţa n-a făcut nici mai mult nici mai puţin decât să-şi întrerupă din discurs contracandidatul, ceea ce a fost suficient de reprobabil, prin spusele “eu te-am adus pe tine, Mureşan. Să spun tot ce-ai făcut!?”. Adrian Tal, acelaşi intuitiv mediator, l-a tras de mânecă pe Laţa, care s-a reaşezat… pe ghimpi.

Dar duelul a avut urmări, un membru al asistenţei interpelându-i tranşant pe contracandidaţii Laţa şi  Mureşan prin a se adresa ferm: “Noi am venit să votăm, nu să vă vedem pe Dumneavoastră cum vă certaţi!” După care a şi ieşit din sală, cătrănit de supărare.

Dănuţ Laţa şi-a cerut totuşi scuze pentru derapajul său, ulterior fiind aplaudat la scenă deschisă de simpatizanţii săi partizani, după ce şi-a expus traiectoria fotbalistică.

În cele din urmă, târzior, votarea a purces la ora 13, rezultatele fiind anunţate de Tal la ora 15,45…

La vicepreşedinţi, Adrian Onica a întrunit 53 de voturi, Marcel Baban 45 voturi şi Romeo Malac 39 de voturi, cei 3 urmând să-şi preia noile funcţii, în vreme ce învinşii lor sunt Lucian Betea (38 voturi), Nicolae Pleşa (36), Ioan Lazăr (26), Emanuel Roşu (21) şi Constantin Nedela (19).

În echipa lui Laţa, secretar general va fi Florian Mierea iar Nicolae Grigorescu se va regăsi în fruntea Comisiei de Arbitri.

Membri ai Comitetului Executiv sunt Adrian Ianoşev (Timişul Şag), Sorin Brândescu (ASU Politehnica) şi Alexandru Kurunczi (Real Dragşina) – din partea cluburilor din Divizia D Timiş; Gheorghe Chevereşan (Ripensia), Teodor Petruş (Jebel), Flavius Buţă (FC Bazoş) – Campionatul Judeţean Timiş; Marian Laurenţiu (Fibiş) şi Constantin Ghiciulescu (Tapia Lugoj), de la eşalonul şase.

În C.Ex. se vor mai regăsi Mierea, trezorierul Adelina Ruja, ambii fără drept de vot, precum şi conducerea Laţa, Baban, Onica, Malac, Grigorescu.

Dănuţ Laţa, declarându-se şi arătându-se foarte fericit pentru acest succes, ne-a spus că “era şi normal ca după atâtea reproşuri aduse de mass-media, în care s-au spus lucruri neloiale şi neadevărate despre mine, să fiu fericit pentru victorie. Eu am slujit cu credinţă şi devotement tot Banatul şi am făcut lucruri foarte multe pentru fotbal! Vom avea continuitate şi sperăm ca valoarea în arbitraj să crească prin cooptarea oamenilor de fotbal. După acest mandat sigur mă voi retrage!”

Ioan Mureşan, contracandidatul învins, a spus că “am avut intenţii bune şi sunt singurul care am avut curaj să candidez împotriva lui Laţa. Le mulţumesc tuturor celor prezenţi la aceste alegeri. În istoria judeţului şi a acestei ţări cu adevărat am văzut că alegerile au fost corecte, chiar dacă au fost mici scăpări de organizare. Vă doresc sănătate şi să ne vedem cu bine!”

S-ar putea trage aşadar concluzia “mult zgomot pentru… puţin”, fiind de remarcat faptul că destule cluburi au optat totuşi pentru păstrarea continuităţii la vârf, chiar şi după cei peste 30 de ani ai preşedintelui Dănuţ Laţa în funcţie şi în condiţiile în care unele persoane implicate în fotbalul local, la diverse nivele, îşi exprimau pe parcursul ultimului mandat mai mult sau mai puţin făţiş nemulţumirea vizavi de varii aspecte negative ale activităţii fotbalului timişean.

Poate că s-a preferat acel “rău cunoscut”, pe fondul unei evidente lipse de iniţiativă şi implicare în privinţa candidării la şefia AJF Timiş, disputată de doar două persoane, aspect care spune şi acesta ceva. Dar poate şi că lucrurile chiar merg bine în fotbalul timişean iar grupările afiliate, sau nu, sunt de fapt mulţumite în situaţia dată, pentru a nu le bănui că s-ar putea complace. Căci în acel caz s-ar putea concluziona că fiecare mulţime îşi merită conducătorii.

Iar sâmbătă poate demara Divizia D Timiş…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la GALERIE FOTO. Laţa păstrează şefia AJF Timiş, cu 64-52 împotriva lui Mureşan, vicepreşedinţi fiind aleşi Onica, Baban şi Malac. Iată şi componenţa noului Comitet Executiv al AJFT!

 1. cornel spune:

  Ne merităm soarta domnilor nu aţi vrut schimbare, baftă mai 20 de ani, cu malac şi onica.

 2. cornel spune:

  Apropo un comitet executiv nu se poate alege dacă nu este o treime din alegători,uitaţivă si voi câţi au mai rămas în sală numai lingăi care au mâncat pe rupte, colţul vesel a lui kurunczi în formă , care a citit de pe listă pe cine să propună, fotografia cum halesc spune totul.În sală dacă au fost 30 cu tot cu bucătărese.

 3. cornel spune:

  Apropo în comitet a fost numit şi acela de la bazoş care va dat muie la tot ajful,ne merităm soarta proştilor se cunosc ei care au votat .

 4. PSD spune:

  Politicul şi-a băgat nasu la aceste alegeri, mulţi delegaţi au fost înlocuiţi vineri seara de primarii PSD, voi nu vedeţi clar in fotografie cine a votat pentru Cerneteaz este clar ca la LIGĂ , vă meritaţi soarta, păcat de uni care au vrut o schimbare iar mafia şi-a băgat nasul .

 5. sorin spune:

  Este o ruşine ce sa întâmplat la aceste alegeri , chiar am participat mulţi delegaţi au fost necunoscuţi, când sa aflat că LAŢA are mai multe voturi , mulţi din sală au plecat şi cum sa ales comitetul executiv cînd nu a mai fost CVORUM , înseamnă că a fost iar ceva necurat.

 6. romică spune:

  Laţa ar trebui să ne lase chiar dacă a fost un mare fotbalist al banatului, nu ia ajuns 32 de ani la ajf, dar să vedeţi ce naşpa va fi în acest retur de campionat, furt pe faţă la multe meciuri, am participat la alegeri am venit din patea unei echipe şi mi sa spus că dacă nu votez cu Laţa primarul ne desfinţează şi trebuia să fac cum mia spus cu toate că am vrut o schimbare.

 7. Gioca spune:

  niste hahalere! Cica[ Gheorghe Cheveresan este in CEx. S-a dat si asta cu hotii, adica alturi de unii ca Onica, MAlac si toata gasca de franari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 5

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: