GALERIE FOTO din Campionatul Municipal Timişoara. ASU Politehnica II Timişoara – Ripensia Primavera 0-3, forfait. Şi 1-6 „de mişcare”

După zile mohorâte, cu ploaie şi vânt, seara de luni, de la ora 18, ar fi oferit un cadru plăcut debutului unei noi runde de meciuri în Campionatul Municipal Timişoara, mai ales dat fiind că era vorba despre un derby de podium între garniturile secunde ale unora dintre cele mai îndrăgite cluburi din oraş, dacă nu chiar cele mai îndrăgite…

Însă ASU Politehnica II Timişoara – Ripensia Primavera s-a jucat în cele din urmă doar sub forma unui meci cu caracter neoficial, deşi era vorba de prima întâlnire a etapei a XIV-a din Seria I a „Municipalului” timişorean, programată a se disputa astăzi pe arena din cadrul bazei sportive a UPT, „Baza II”.

Liderul seriei, ASU Politehnica II, a întâmpinat însă o problemă organizatorică, iar Ripensia Primavera, ocupantă a locului 3, îşi va adjudeca punctele la „masa verde”, cu 0-3, apropiindu-se implicit la doar 3 lungimi distanţă de alb-violeţi.

Dar despre ce-a fost vorba?

Spre surprinderea întregii asistenţe, jocul nu s-a disputat întrucât medicul desemnat, chiar dacă a ajuns în cele din urmă la faţa locului, fie şi cu întârziere, nu a avut la îndemână documentele prin care să certifice calitatea sa, pentru a asigura asistenţa medicală la această întâlnire, iar brigada de arbitri a aplicat litera regulamentului şi a acordat meci pierdut grupării organizatoare, 0-3.

Partea amuzantă este că tocmai prezenţa Sporttim la faţa locului pare a-i fi pus pe gânduri pe arbitri în privinţa începerii jocului de campionat în circumstanţele amintite mai sus, reproşându-mi-se mai în glumă mai în serios din direcţia observatorului AJF Timiş că împărţitorii dreptăţii s-au cam speriat, pesemne că partida ar fi primit „verde” şi ar fi deţinut un caracter oficial dacă „Bau-Bau” mass-media n-ar fi roit prin preajmă.

Hotărârea împuterniciţilor AJF Timiş în privinţa disputării jocului ar fi trebuit însă a fi complet independentă de prezenţa sau nu la teren a unui reprezentant al presei, ci doar în conformitate cu activitatea fotbalistică. Căci terenul de fotbal este un dreptunghi gazonat şi nu un teren arabil însămânţat, cu dispozitive anti-prădătoare.

O stare de fapt este că un jurnalist alege să consemneze un anumit eveniment sportiv pentru a-şi informa cititorii şi a-şi face datoria, desfăşurându-şi propria activitate, iar prezenţa sa la faţa locului nu ar trebui să influenţeze abordarea şi deciziile celor direct implicaţi în activitatea pe care urmau să o desfăşoare. Un cronicar nu este nici poliţist al fotbalului, nici sperietoare a oficialilor desemnaţi să se îngrijească de buna desfăşurare a evenimentului. Ziaristul doar ar fi consemnat cele întâmplate, cu bune şi rele…

În fine, tinerii cavaleri ai fluierului, după ce au consultat documentaţia cadrului medical, au revenit la observatorul AJF şi l-au înştiinţat că meciul nu va mai avea loc, făcând cale întoarsă la vestiare.

Cele două formaţii au fost totuşi de acord să joace un meci amical, asta apropo de vremea îmbietoare de fotbal, meci câştigat de trupa lui Cosmin Stan, Ripensia II Timişoara, cu 6-1 (2-1), prin golurile lui Anagor – două, Siminiceanu, Ungur, Inţa şi Simion respectiv Panc. „Amicalul” a fost arbitrat de Paul Burtic.

Joi, după jocul „Banatul” – CS Millenium II Giarmata, „satelitul” divizionarei C ar putea deveni lider al seriei în cazul unei victorii, profitând şi de deznodământul acestei seri. În care, dat fiind că derularea evenimentelor ne-a oferit timp şi de altceva, am mai surprins şi alte câteva imagini în incinta „Bazei II” a UPT…

*

ASU Politehnica II (antrenor A. Foale): Robert Rogojină – Alin Chisozan, Marius Brînzan, Ovidiu Huşanu, Claudiu Lazăr, Robert Panc, Dorin Codrea, Zoltan Feher, Sergiu Basarab, Dan Şerban, Cosmin Călin.

Au mai intrat: Flavius Muntean, Victor Opriş, Alexandru Luchin şi Drăgan Paulevici.

Ripensia Primavera (antrenor C. Stan): Alexandru Ciui – Daniel Siminiceanu, Răzvan Solomon, Cătălin Bagiu, Flavius Petrişor, Raul Duţu, Bogdan Inţa, Cristian Radu, Daniel Ungur, Mihai Stancu, Ionuţ Berescu.

Au mai intrat: Iulius Rădulescu, Joseph Anagor, Vlad Hozan, Andrei Nechifor, Raul Lupulescu, Claudiu Gaitin şi Raul Simion.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: