GALERIE FOTO + declarații Bălu, Steop. ACS Dumbrăvița – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 4-2 (1-1) la debutul gazdelor în Liga 3

Primul meci oficial pe arena redenumită a Dumbrăviței, ”Ștefan Dobay”, a adus continuarea marșului victorios al ”verzilor” localnici, de-acum în liga a III-a, la debutul acestora în seria vestică fiind părtași peste 350 de spectatori, mulţi dintre aceștia descinși din Timișoara, și care au asistat la un duel direct timișean în C4 cu multe goluri, tranșat de gazde printr-o desprindere spre mijlocul reprizei a II-a. Sărbătoarea Zilelor Dumbrăviţei a început așadar cu bine… ACS Dumbrăviţa – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 4-2 (1-1).

Scorul a fost deschis după mijlocul primei părți, în minutul 26, când Briciu l-a învins pe Gakos cu un şut pe jos din apropiere, după o excelentă pasă primită de la Bîrză.

Oaspeții au egalat însă după numai 30 de secunde, când Liuba s-a folosit de braţul stâng şi l-a împins în careu pe Mancaș, iar Alexandru Baranyi a transformat lovitura de la 11 metri corect acordată de arbitru. Iar chiar dacă vizitatorii au dominat teritorial această primă repriză, nu au mai reuşit să înscrie, ratând prin Berivoescu, Mancaş respectiv Baranyi. 1-1 la intrarea la vestiare…

Unde antrenorul Sorin Bălu a expus elevilor săi noul registru, iar nou-promovații l-au pus în aplicare, cu mult aplomb, de parcă ar fi… mâncat jar, dăruindu-se exemplar, cu mult mai multă ambiţie și avântare, cu o dorinţă clar definită de a-și apropia victoria, ceea ce au și izbutit pe parcurs.

Astfel, în minutul 58, Semeniuc l-a faultat pe Bîrză în careu şi s-a acordat o nouă lovitură de la 11 metri, de astă dată pentru gazde, transformată de Mădălin Stancu: 2-1. Mare bucurie în tabăra organizatorilor.

Peste nici zece minute, Hotca s-a ciocnit cap în cap cu Silaghi și, curios!, s-a acordat din nou lovitură de la 11 metri. Transformată tot de Mădălin Stancu, care a ridicat scorul la 3-1 pentru trupa lui Sorin Bălu. Mai era cale de întoarcere?

Nu. Căci echipa alb-verde a dominat restul întâlnirii, ieşindu-i mai totul, iar din minutul 73 a beneficiat și de un jucător în plus pe gazon, odată ce galben-albaștrii au rămas în zece.

Semeniuc a văzut al doilea cartonaș galben, pentru un henț la care, din 100 de arbitri, 99 nu ar fi reacționat, iar astfel a survenit eliminarea, după ce Rus nu a putut trece de acesta, fiind ”culcat” pe teren. A venit implicit şi golul patru, reuşit de Răzvan Rus în minutul 74, când a șarjat de astă dată uşor pe flancul stâng, a intrat în careu, unde a făcut ce-a vrut cu adversarii săi, şi de la 8 metri lateral a catapultat mingea spre colţul lung.

Noul intrat în garnitura oaspeților, Cosmin Saizu, a marcat și cel mai frumos gol al meciului, dar ce folos, dat fiind că nu a fost utilizat mai repede… A intrat în careu şi cu un şut de la 14 metri lateral dreapta a ochit vinclul din dreapta lui Miklos: 4-2. Rezultat final.  În opinia noastră prea sever după aspectul jocului…

Una peste alta, debut triumfător în C4 pentru nou-promovați, start cu stângul pentru vizitatori în cea de-a doua lor campanie în seria vestică…

*

ACS Dumbrăviţa: Robert Miklos – Udrea (min. 90+1, Jinga), Telescu (cpt.), Gălan, Liuba – Mădălin Stancu, David Pop – Răzvan Rus (min. 80, Centea), Briciu, Nanu (min. 54, Silaghi) – Bîrză (min. 86, Pecarov).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Arpi Miklos, Ştefan, Pricop.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Gakos – Semeniuc,  Mureşan, Hotca (min. 69, Totic), Horcea – Mancaş (min. 70, Ciobanu), Giuricici (min. 80, Saizu), Ţugui, Berivoiescu – Baranyi (cpt.), Jichici.

Antrenor: Remus Steop.

Pe bancă: Alexandru Filip, Vasiliu, Buzdugan şi Holovcici.

Au arbitrat: Nicolae Alexandru Suvar – Vasile Bogdan şI Alina Voaiaş (toţi trei din Sibiu). Observator de arbitri Alexandru Dan Miholcea (Bocşa / Caraş-Severin) şi Florian Mierea (Timişoara).

+

La cald…

Sorin Bălu (antrenor principal ACS Dumbrăviţa): ”E un debut greu, chiar foarte greu, eu unul nu-mi doream să jucăm cu Ghiroda, pentru că o cunoşteam, știam această echipă, e o echipă foarte bună, o echipă cu jucători foarte valoroşi. Însă, dacă aşa a decis ţintarul, trebuia să ne prezentăm şi să jucăm. Prima repriză nu a fost cea aşteptată de noi şi de public, însă repriza a doua a fost de vis, o repriză în care am dominat net jocul. Am reuşit să înscriem de trei ori, puteam să o mai facem, cred eu că victoria noastră e fără dubii, meritată. Nu-mi rămâne decât să-mi felicit băieţii, sunt admirabili şi mergem împreună în continuare. Le-am spus că sunt mândru să fiu antrenorul lor şi vreau ca echipa noastră să joace ce antrenăm. Tot timpul să respecte ce vorbim, este normal să facem şi greşeli, care fac parte din viaţă şi sport, numai cine stă acasă si stă în pat nu greşeşte, pe când cine munceşte, şi greşeşte. Aţi văzut la prima greşeală, la golul primit din 11 metri, pe care l-a făcut un jucător cu experienţa lui Liuba, care are 30 de ani și a jucat în toate ligile, dar nu este voie. După ce am marcat noi, la 10 secunde am adus adversarul în joc, asta este, pe viitor vom repara asemenea greşeli nepermise. Obiectivul nostru este să ne acomodăm cu liga a treia şi să încercăm să batem toate echipele. Echipa noastră este formată din câştigători şi îşi doreşte maximul. Este prima prezenţă a echipei în liga a treia dar spun eu că va fi o prezenţă frumoasă, pentru a aduce cât mai mulţi spectatori la meci şi sigur ne dorim să facem o figură frumoasă în acest eşalon”.

Remus Steop (antrenor principal CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”Într-adevăr, o înfrângere greu de digerat, dar una peste alta, să nu uităm că e un început de campionat. Am întâlnit o echipă ambiţioasă, care şi-a dorit foarte mult să câştige astăzi. Am făcut greşeli individuale în repriza a doua, nepermise totuşi, şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Cred eu totuşi că diferenţa e cam mare faţă de realitatea din teren. Acesta e fotbalul, îi felicit pe cei din Dumbrăviţa şi le doresc succes în continuare! Ultimul gol al meciului a fost un gol foarte frumos, şi l-a dorit, sigur, să înscrie, şi îl felicit pentru modul cum a izbutit execuţia. Despre arbitraj nu pot să spun decât că a fost foarte bun, chiar dacă la 11 metri, la golul 3, nu sunt foarte sigur dacă a fost sau nu a fost, dar în general nu am nimic de obiectat. Dar repet, realitatea din teren nu se reflectă în rezultatul final. Însă eu cred că am făcut un joc frumos. Au fost multe cartonaşe galbene, a fost un joc mai tare dar în limitele regulamentului. Eu consider că a fost un derby local şi fiecare îşi doreşte să câştige. Nu avem un lot mare şi numeric, chiar ne-a lipsit Gavriluţă, accidentat, dar încet-încet ne vom redresa şi veţi vedea o altă faţă a echipei în zilele următoare. Eu am încredere în ei, cei pe care îi conduc, şi mergem mai departe. Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare joc şi să facem o propagandă frumoasă fotbalului. La noi selecţia continuă, unii jucători vor pleca, alţii vor veni, dar deocamdată ăsta este începutul de campionat. Îmi pare rău că am luat astăzi o asemenea bătaie dar se întâmplă în fotbal, cei puternici merg înainte, cei care nu rezistă stresului probabil se vor elimina, dar eu spun că este doar un început”.

Rezultatele zilei inaugurale în C4, programul etapelor I și a II-a și clasamentul provizoriu, pe coloana datelor tehnice.

Fotografiile…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = saisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: