GALERIE FOTO + declarații Motreanu și Ianoșev. ASU Politehnica – Timișul Șag 5-2 (3-1)

ASU Politehnica a primit primele goluri în meciurile amicale jucate în această vară, fiind condusă pentru peste un sfert de oră în prima repriză a celei de-a treia partide disputate într-un interval de o săptămână în Timișoara, sâmbătă dimineață, întâlnire câștigată și aceasta tot în compania unei grupări de eșalon inferior: 5-2 (3-1) cu Timişul Şag. Iată câteva fotografii, declarații și noutăți legate de efectivul alb-violet, aflat cu 4 săptămâni înaintea debutului în cel de-al doilea sezon în Liga 2.

Sâmbătă a fost programat așadar ultimul meci amical al violeților secund-divizionari înainte de plecarea în cantonamentul centralizat la Săcele, din perioada 11-22 iulie, iar gazdele din eșalonul superior s-au impus în compania unei alte divizionare D timișene, din Şag, care s-a prezentat totuși bine la chiar prima convocare a lotului de jucători al Timișului, chiar marcând de două ori în poarta amfitrionilor de pe ”Știința”.

În primele două meciuri disputate de poliști, sâmbăta precedentă și miercuri, elevii noului ”principal” Bogdan Andone au dispus de gruparea de liga a V-a Unirea Jimbolia cu 11-0 şi cu 10-0 de divizionara D Avântul Periam, sâmbătă semnând un 5-2 cu CS Timișul Şag și reuşind astfel să totalizeze 26 de goluri înscrise în 3 întâlniri. După primele două, tehnicianul formației din Liga 2 a renunţat la jucători sosiți în probe, ca de exemplu Darius Buzdugan, Ovidiu Oancia, Daniel Sîrbu, David Sîrbu, Victor Bînzar şi Sebastian Botz.

Odată cu cel de-al treilea meci amical a revenit în schimb la echipă Radu Motreanu, fundaşul dreapta în vârstă de 19 ani, împrumutat așadar pentru un nou sezon la alb-violeţii lui ASU Politehnica, pentru care în ediţia trecută a ligii secunde a bifat cele mai multe minute în tricoul alb-violet, 2.644, dar nu a jucat sâmbătă întrucât antrenorul Andone nu a dorit să rişte vreo accidentare înaintea plecării în cantonament.

Transferurile din această vară îi includ pe Marius Staicu, Alin Ignea şi Florin Lazea, care a semnat după acest amical, Motreanu rămânând așadar totodată pe poziții. După toate probabilităţile, va semna şi Ionuţ Plămadă, mijlocaşul stânga în vârstă de 27 de ani de la Sepsi Sfântu Gheorghe, sâmbătă mai revenind după aproape un an și ”junii” de la CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, și anume Denis Baban şi Patrik Niţă.

Ca joc, oaspeţii au deschis scorul prin Aleksandar Radovan în minutul 13, în urma unui corner executat de Costea, însă tot în prima repriză a egalat pentru gazde Ionuţ Vucea, în minutul 30, după care în minutul 33 Marco Giuricici a preluat conducerea în favoarea trupei din Liga 2, 2-1, iar în minutul 38 Florin Lazea a stabilit rezultatul la pauză: 3-1.

De semnalat din păcate și atitudinea necontrolată a lui Taub, care şi-a vărsat nervii pe Costescu, cu o palmă peste faţă după ce a fost faultat, la care oponentul a ripostat, arbitrul Claudiu Gaitin trimițându-i mai repede la vestiare, cu 10 minute înainte de pauză.

În mitanul secund, poliştii au schimbat întreaga echipă, pe când cei de la Şag numai doi jucători, întrucât alţi doi nu au mai ajuns la terenul ”Știința”. În minutul 60, Robert Foldi, fostul arbitru, a văzut cartonaşul roşu pentru că i-a adresat ”cuvinte dulci” centralului Claudiu Gaitin când acesta a acordat o lovitură de la 11 metri pentru ASU Politehnica. Marius Staicu a transformat lovitura cu pricina, ca apoi, în minutul 78, scorul să ia proporţii prin reuşita lui Viorel Chindea. Oaspeţii au redus din diferenţă cu opt minute înainte de final prin Cristea Seculin, cu o reluare din careu, sub transversală: 5-2.

Au jucat formaţiile…

ASU Politehnica: Gakos (min. 30, Filip; min. 60, Fişteag; min. 75, Gîrlea) – Gîţ, Coadă, Mera, Taub, Birău, Lazea, Giuricici, Ghinescu, Bădăuţă şi Vucea.

Din minutul 46 au intrat Bîte, Gălan, Turda, Neamțu, Stancu, Niță, Băban, Ignea, Chindea şi Staicu.

Timișul Șag: Toma – Robotă, Al. Marincu, Foldi, Tutunaru, Costescu, Crișan, Ad. Marincu, Costea, Iorgovan, Radovan.

Antrenorul Iulian Muntean și directorul sportiv Adrian Ianoşev i-au mai utilizat și pe Seculin şi Goia, dar în schimb Mărgineanțu, Buruiană și Palade nu au mai ajuns la teren.

În pauza meciului, Radu Motreanu ne-a declarat: ”Mulţumesc conducerii lui ASU Politehnica, pentru că a intervenit pentru mine, căci dacă ei nu erau, eu nu mai ajungeam din nou la această echipă. Nu am jucat astăzi întrucât nu sunt bine pregătit, m-am pregătit pentru Bacalaureat şi mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit să trec cu brio acest examen. Mă bucur foarte mult că am ajuns să joc unde îmi doresc din suflet, iar în sport este foarte important să joci cu sufletul unde doreşti. În continuare vreau să mă pregătesc foarte bine pentru noul sezon şi doresc să evoluez cât mai bine, pentru a nu-i dezamăgi pe suporterii timişoreni!”

Adrian Ianoşev (director sportiv): ”Chiar dacă ne vom reuni marţi 11 iulie cu întreg lotul de jucători la prima şedinţă de pregătire, am răspuns totuși invitaţiei clubului ASU Politehnica pentru a juca un meci amical cu aceştia, nu am vrut să refuz această invitaţie. A fost un prim joc amical și eu cred că ne-am descurcat onorabil, cu toate că nu au fost 3-4 jucători titulari, fiind în concediu. Doresc pe această cale să le adresez celor de la ASU Politehnica mult succes în noua ediţie de campionat!”

Au arbitrat: Claudiu Gaitin – Marius Talpoş şi Denis Mihăescu. (*clic pe foto pentru mărire)

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: