GALERIE FOTO + declarații Petcu, Codrea. Centrul Național de Pregătire – Ripensia 2-2 (1-0)

Sâmbăta este de regulă ziua cu cele mai multe jocuri amicale din perioada pregătirilor iar nici în ultimul weekend din ianuarie nu s-a făcut excepție de la acest obicei, una dintre partidele de verificare opunând concitadine apărute în vară pe palierul Ligii 3 respectiv Ligii 2: Centrul Național de Pregătire Timişoara – Ripensia Timişoara 2-2 (1-0).

Patru-cinci săptămâni le mai despart pe divizionarele B și C de reluarea respectiv startul returului iar grupările fotbalistice se cuplează tot mai intens ritmului meciurilor de verificare din pregătirile de iarnă, juniorii ”pepinierei” Centrul Național de Pregătire semnând o nouă remiză tot cu 2-2 după cea de la mijlocul săptămânii cu un lider din ”Județ”, Fortuna, iar Ripensia încheind la egalitate pentru a doua oară în ultimele câteva zile cu o formație din Seria a IV-a în Liga 3.

Disputat pe terenul sintetic de la Baza II – UPT, meciul amical dintre formaţiile timișorene a constituit un nou util test, în care juniorii lui Cristi Petcu au dat o curajoasă replică divizionarilor secunzi de la Ripensia, de care au fost egalaţi după pauză iar apoi chiar conduşi, egalând însă la rândul lor spre final, la doi.

După foarfeca lui Neamţu de la 14 metri, din minutul 27, mingea izbind stâlpul din dreapta al porţii apărate de Dobre, adolescenții juniori aveau imediat să deschidă scorul prin golul marcat de Fabian Trip de la 6 metri, în urma unei excelente pase servite de pe flancul drept de Florin Burghele: 1-0.

În mitanul secund, ambele formaţii au efectuat schimbări masive de personal, la galben-roșii intrând și Zoran Radu, iar jocul a fost mai animat, aspect reliefat și prin prisma altor trei goluri marcate. Ungureanu a egalat la unu, cu latul, din colţul careului de şase metri, după ce Golda rata în prima fază singur cu portarul Pădure, care a respins mingea, iar trupa lui Paul Codrea a întors rezultatul prin Alin Burdeţ, care a preluat din 7 metri şi a trimis mingea în dreapta portarului, după un corner executat de Călin Toma de pe partea dreaptă: 1-2.

Însă cu 10 minute înainte de final ”mânjii” lui Cristi Petcu şi Ionuţ Vucea au reuşit egalarea prin Vlad Chera, care a plecat glonţ spre poartă şi a marcat din careului mare, în dreapta portarului Rădulescu: 2-2. Bilanțul Ripensiei în amicalele iernii a devenit astfel 4 1 2 1 5-7, în partida de astăzi Paul Codrea neavându-i la dispoziție pe Mediop, Matiş, Dumiter, Mânecan şi Stoi, care au fost învoiți, în vreme ce Adrian Popa şi Mihai Hecsko sunt în continuare bolnavi.

*

Centrul Național de Pregătire: Dobre – Kovari, Ţiereanu, Coroiu, Baltariu, Casian, Jurj, Peter, Trip, Chera, Burghele.

Au mai jucat în repriza a doua: Pădure – Stoianovici, Popa, Şimăndan, Bănceanu, Gîdea, Pop, Filip şi Piţigoi.

Ripensia: Contra – Semeniuc, Marius Toma, Horcea, Popescu, Codrean, Tudor, Bobină, Livan, Golda, Neamţu.

Au mai jucat în repriza a doua: Rădulescu – Vlădia, Călin Toma, Burdeţ, Radu, Ungureanu, Alex Rus, Zurbagiu.

Arbitri: Mirel Pacealoiu – Călin Cimponeriu şi Bogdan Balaj.

*

Cristi Petcu (antrenor Centrul Național de Pregătire Timişoara): ”Pe noi nu ne interesează în mod special rezultatele, ci jocul de pregătire în sine, pentru care avem diferite teme, de la caz la caz, căci ei sunt încă la o vârstă la care trebuie să înveţe nişte lucruri. Ne interesează foarte mult implicarea, atitudinea lor pe tot parcursul pregătirii, şi mai ales al jocurilor. A fost un test foarte util şi astăzi, şi miercuri cu Fortuna Becicherecu Mic. Chera nu a jucat tot meciul, a intrat din nou spre final, am avut doi jucători care s-au accidentat şi trebuia să-l bag din nou, a jucat 60 de minute, a şi marcat golul egalizator, aproape de final. Următorul meci o să fie sâmbăta viitoare cu CSM Lugoj, la noi, după care o să mergem la un turneu în Serbia, pe 8-10 februarie, când o să jucăm cu Partizan Beograd, Vojvodina, Subotica, avem așadar jocuri de pregătire foarte bune, pe care trebuie să le tratăm ca pe niște partide oficiale. Probabil s-a observat şi astăzi acest aspect”. Nu se putea altfel când vine vorba de întrebări pe adresa interlocutorilor, și Petcu a fost intrerpelat și despre aspecte care nu-l mai privesc deja, și anume despre trecerea lui Steliano Filip la Hajduk Split, spunând că ”eu îi doresc succes şi o să fie bine!”

Paul Codrea (antrenor principal Ripensia): ”Trebuie să spun că un pic se resimte oboseala, avem şi câţiva băieţi care au avut probleme, Mediop, Mânecan şi Stoi, care au mici accidentări. Se simte așadar un pic oboseala dar am luat în calcul acest aspect, însă acum vine și o zi liberă, iar luni vom face o refacere şi avem timp să ne revenim. Adi Popa are varicelă, sperăm să-şi revină cât mai repede, căci îl aşteptăm să fie alături de noi. Da, am ştiut de la început că juniorii Centrului vor fi un adversar incomod, am mai jucat cu ei şi în campionat anul trecut, şi în amicale, e o echipă incomodă, arţăgoasă, cu copii tineri, care mănâncă, dorm și joacă fotbal, asta fac toată ziua, sunt dornici de afirmare şi asta au demonstrat, că alcătuiesc o echipă incomodă, cu atât mai mult dacă nu îi tratezi serios. Noi, pe fondul de oboseală, dar poate nici atenţia nu a fost la nivel maxim, n-am reușit mai mult, dar până la urmă ne-am atins scopul, nu ne-am accidentat, am făcut antrenamentul de care aveam nevoie, iar asta a fost foarte important. După săptămâna aceasta de trei jocuri vom decide şi vom trage linie în privința celor 20-21 de jucători care vor rămâne, căci suntem mulţi şi nu are rost să continuăm aşa, trebuie să facem nişte alegeri şi vedem cine merge mai departe”.

Întrebat și despre faptul că Olimpia Satu Mare, care a acumulat 42 de puncte de penalizare prin 5 sancțiuni dictate din 29 noiembrie și până săptămâna aceasta, s-a retras deja înaintea restului returului iar ASA tinde să o urmeze, Codrea a mai spus că ”era de aşteptat, sunt lucruri normale, ăsta este fotbalul românesc, este sărăcie. Poate şi Pandurii, dacă decizia de faliment nu va fi negativă. Eu nu am venit însă aici cu gândul că se retrag trei echipe şi astfel mă salvez, ci am venit să încerc să fac treabă, căci avem un proiect pe termen mediu-lung, să zic așa, şi încercăm să muncim cât mai bine!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: