GALERIE FOTO + declarații Popa, Rotariu. ACS Poli – ACS Ghiroda 1-0 (1-0): Oprea

Dacă în urmă cu două zile nu le-a fost favorabilă timișorenilor la încheierea cantonamentului la Poiana Brașov, vremea a ținut în schimb astăzi cu fotbalul pe malurile canalului Bega, ocupanta locului 9 în Liga 1 jucând în condiții decente primul meci amical al iernii, cu 13 zile înaintea inaugurării etapei a XXIII-a: ACS Poli Timişoara – ACS Ghiroda 1-0 (1-0).

Precipitațiile au stat la cutie, ploile de ieri fiind înlocuite de răzlețe și timide raze de soare cu dinți, pe fondul frigului întețit de vânt, iar chibiții și-au potolit pofta de fotbal, strângându-se în jurul terenului doi din complexul sportiv ”Adrian Stoicov”, de lângă stadionul ”Dan Păltinişanu”, unde prim-divizionara a jucat ceea ce a fost primul meci amical al pregătirilor de iarnă, după cel anulat joi în județul Brașov împotriva liderului ligii a patra locale.

În consecință, ACS Poli a susținut prima partidă de verificare din 2018 în compania unei formații ce activează în Liga 3, ACS Ghiroda, nou-promovată timișeană preluată la cumpăna dintre ani de Ilie Rotariu, înlocuitor al lui Paul Codrea, urcat cu o treaptă mai sus, la Ripensia Timişoara. Amicalul de astăzi n-a fost însă abordabil de toți componenții divizionarelor implicate, iar Munteanu, aflat la recuperare în Germania, precum și Străuț, Cânu, Ciucur și Murariu, respectiv de la vizitatori Dincă, Firuţ, Gaidoş și Mureşan n-au putut evolua din motive medicale.

Însă, cu excepțiile enumerate mai sus, antrenorii Ionuţ Popa şi Ilie Rotariu au testat toţi jucătorii pe care i-au avut astăzi la dispoziţie, rezultând un meci cu un unic gol, înscris în prima repriză de tânărul Lucian Oprea, cu un șut din careul mare, sub transversală, aproape de vinclu, la capătul unui atac prelungit, în cursul căruia tot marcatorul ochea transversala printr-un şut de la 12-13 metri: 1-0 în minutul 32.

În mitanul secund, cu garnitura schimbată dar atacând susținut, ACS Poli a ratat două uriașe ocazii prin Popovici, singur cu portarul, şutând pe lângă buturi. Nici Totic nu s-a lăsat mai prejos, irosind o mare ocazie de gol.

Vizitatorii aveau șansa egalării deja la trei minute de la reluarea partidei, când Baranyi a șutat în bara transversală de la 22 metri, din lovitură liberă. De notat și ocazia lui Bocşan spre finalul meciului, în minutul 86, printr-o reluare cu capul de la 6 metri, mingea fiind deturnată în corner de tânărul portar Barbu de sub transversală, după ce în minutul 70 îl înlocuia pe Victor Gârlea, care a avut la rândul său câteva intervenţii salvatoare în prima repriză.

Au fost prezenți peste 125 de spectatori, inclusiv o mică galerie a grupării din Liga 1, alcătuită din 10 susținători.

Următorul meci de verificare pentru timişoreni este chiar mâine, duminică 21 ianuarie la ora 15, tot cu o formație din Seria a IV-a în Liga 3, CS Național, la Sebiş. În schimb ACS Ghiroda va juca pe 23 ianuarie cu ASO Deta.

Astăzi au jucat și divizionarele secunde din Timișoara, remizând respectiv câștigând cu sparring-partners din eșaloane inferioare, meciuri amicale de la care vom reveni cu succinte detalii.

*

ACS Poli: Curileac – Haruț, Melinte, Bouslimi, Neagu – Artean, Oprea – Radu, Croitoru, Velcotă – Kayondo.

În repriza a doua au intrat portarii Smaranda și Straton respectiv Cochințu, Bocșan, Khanya, Șeroni, Vașvari, Zaluschi, Popovici, Bîrnoi, Doman și Drăghici.

ACS Ghiroda: Gârlea – Mancaş, Lazăr, Gavriluţă, Ciobanu –  Gînju, Popa, David, Budică – Opriş, Baranyi.

Au mai intrat în repriza a doua: Barbu – Florin Olariu, Mihai Olariu, Hotca, Berivoiescu, Totic, Maşniţă și Saizu.

*

Ionuţ Popa (antrenor principal ACS Poli): ”Ca orice început, a fost mai greu, cel puțin în repriza a doua, când m-au dezamăgit unii jucători. Printre cerințe era 60-70% să-și aducă aportul, dar din păcate câțiva cu experiență m-au dezamăgit, mă dezamăgește că am ratat mult. Pregătirea m-a nemulțumit și ea, da, nu a fost așa cum mi-aș fi dorit. Eu consider că atunci când 70-80% duc pregătirea de la un capăt la altul, ori la noi doar opt au reușit să facă acest lucru… E drept, au lipsit o serie de jucători, dar asta nu scuză cu nimic. Cu unul, două sau patru antrenamente… Munteanu în Germania, străinii au venit mai târziu. Cânu, Ciucur, Străuț au lipsit și ei. Străuț are o problemă la coaste, Gabi la inghinali, Ciucur la genunchi, a fost și la Pompiliu Popescu. Îl așteptăm pe Munteanu săptămâna viitoare și să vedem ce putem face. Nu pot să trag o concluzie cu jucătorii din teste. Adversarul nostru de astăzi mai mult s-a apărat, aștept să-i văd și în celelalte jocuri. Eu mai aștept un mijlocaș și un atacant. Bouslimi e un jucător care a jucat titular și a marcat unde a jucat, are agresivitate, sper să se acomodeze. Sper să trag o concluzie la finalul săptămânii viitoare…”

Ilie Rotariu (antrenor principal ACS Ghiroda): ”Am avut doar cinci zile de antrenament. Mă aștept ca echipa să crească, căci are potențial, sunt mulți jucători de perspectivă. Mă bucur că am ajuns să antrenez echipa de la Ghiroda, condițiile sunt foarte bune, peste aşteptări! Obiectivul în acest campionat este clasarea cât mai sus. Iar în viitorul nu foarte îndepărtat, chiar în ediţia care urmează, echipa va trebui să promoveze în Liga a II-a. Sunt mulțumit de modul cum s-au prezentat astăzi băieții, cu o echipă de Liga I, și chiar am avut și câteva mari ocazii de a marca. Deși pe ei i-a încurcat terenul moale, cu câteva băltoace, ne-a încurcat şi pe noi, doar am jucat pe acelaşi teren”. Întrebat și despre fiul său Dorin Rotariu, Ilie a spus că ”a jucat 63 de minute şi a fost bun, chiar a avut şi o mare ocazie de a marca”.

Arbitri: Alexandru Manea – Alexandru Gherman şi Denis Mihăescu.

Fotografii…

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: