Galerie foto din Freidorf: „Memorialul Triţoiu”, cu 16 echipe…

Câte milioane din banul public s-au vărsat în ultimii ani la Poli? Şi aţi auzit în schimb de un măcar cât de mic turneu de copii, de exemplu „Memorialul Dan Păltinişanu”, sau ceva, organizat de minţile luminate şi vizionare din vârful piramidei violete? Câte mii de lei, în premieră în ultimele decenii, a dat Municipalitatea în acest an divizionarei D FC Auto? Dar, conform tradiţiei, ca la fiecare început de an şcolar, nimic nu i-a împiedicat pe inimoşii locului din Freidorf să magnetizeze din nou grupări de copii timişene, acum 16 la număr, cu ocazia găzduirii unei noi ediţii a „Memorialului Triţoiu”. Din mai nimic, cu mult suflet… De la faţa locului, un fotoreportaj reunind crâmpeie deopotrivă cu modelatori de talente şi generaţii de mâine. Şi n-a lipsit Emeric Dembroschi, mereu revenind în preajma copiilor din Freidorf, care a explicat în exclusivitate pentru www.sporttim.ro: “Am o părere foarte bună despre <Turneul Memorialul Triţoiu>, care este organizat anual, de 12 ediţii, de către domnul inginer Miatov, de la clubul Auto. Am participat în fiecare an şi cred că este unul dintre cele mai reuşite turnee, având în vedere că au participat 16 echipe. Mi-am făcut o părere foarte bună despre două echipe, Banatul şi Buziaş, dar în general la acest turneu au participat copii talentaţi, care sperăm că vor fi viitorul de mâine în fotbal.“

„Memorialul Triţoiu” a reunit pe terenul Liceului Auto mici fotbalişti repartizaţi în două grupe după vârstă, şi anume Grupa A (1999-2000), cu Rudolf Walther, Cărpiniş, CSS Bega, AC Recaş, CFR Timişoara, Giarmata, Auto şi Auto II, respectiv Grupa B (2001-2002), cu Buziaş, Porto Bega, Porto Bega II, CSS Bega, CFR Timişoara, LPS Banatul, Raris Timişoara şi gazda FC Auto…

Meciurile am curs odată cu ora 9 şi 15 minute, pe terenul 1 jucându-se meciul dintre Auto şi Rudolf Walther, terminat cu scorul 0 – 3, iar pe terenul 2 Cărpiniş – Auto II, decis la penaltiuri, 3-4.

La ora 9 şi 50 de minute, pe terenul 1 s-au confruntat echipele CSS Bega şi AC Recaş, scor final 3 – 1 în urma penaltiurilor, iar pe terenul 2 CFR şi Giarmata, scor final 2 – 0 .

Meciurile din semifinală, la cei mari, s-au jucat la ora 11 şi 35 de minute, între Rudolf Walther şi Auto II, 2 – 0, respectiv 12 şi 10 minute, CSS Bega – CFR Timişoara 0 – 2.

Finala mică a Grupei A s-a jucat între echipele CSS Bega şi Auto II, 4 – 3 la lovituri de departajare, finala mare fiind apoi tranşată de Rudolf Walther, 1 – 0 cu CFR Timişoara.

În clasamentul fiind al Grupei A, 1. Rudolf Walther, 2. CFR Timişoara, 3. CSS Bega, 4. Auto II.

La cei mici, meciurile Grupei B, rezervate copiilor născuţi în anii 2001 şi 2002, au început pe terenul 1, de la ora 10 şi 25 de minute, cu echipele Auto şi Buziaş, 0 – 2, iar la ora 11 a fost rândul lui Porto Bega II şi CSS Bega: 0 – 6.

Pe terenul 2, de la ora 10 şi 25 de minute, s-a desfăşurat meciul între CFR şi Porto Bega, scor 0 – 4, iar la ora 11 Banatul – Raris, 1 – 0.

Prima semifinală a Grupei B s-a jucat la ora 12 şi 45 de minute, între Auto şi Porto Bega, 0 – 2. Cel de-al doilea meci din semifinale s-a jucat la ora 12 şi 45 de minute între CSS şi LPS Banatul, decis la penaltiuri (0-2).

În finala mică, Auto a trecut de CSS Bega, întrecerea fiind câştigată de Porto Bega, în faţa lui LPS Banatul. Căpitanii de echipă au fost răsplătiţi cu trofee şi diplome înmânate printre alţii de Emeric Dembroschi, „un prieten al Freidorfului”, respectiv de organizatori…

Ca o concluzie împărtăşită de cei direct implicaţi, “frumoasă competiţie… Nutrim nădejdea că va ieşi ceva din aceşti copii minunaţi şi talentaţi, din toate echipele participante… Trebuie avut grijă de ei.”


Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Galerie foto din Freidorf: „Memorialul Triţoiu”, cu 16 echipe…

  1. florin calopareanu spune:

    Felicitari inimosului om care este este dl Miatov.Este sufletul acestui club.ASa ar putea sa faca si Poli,care cu mult mai multi bani care ai primeste de la municipalitate,dar pentru ce sa investeasca in copii,ca doar nu sunt ai Timisoarei.Mai bine sa investeasca in toti jucatorii adusi pe bani grei si nu bifeaza un minut pentru Poli.Asta da politica,dle Iancu si dle Chivorchian!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 56

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: