GALERIE FOTO: Fortuna Becicherec – Heniu 0-0. Codrescu: ”Echipele-s mai echilibrate în Liga 1, se joacă mai rapid, ceea ce ne face să evoluăm şi noi mult mai bine”

Tare blând a fost anotimpul căderii frunzelor în luna care a trecut deja de la echinocțiu și  începerea toamnei astrologice, însă astăzi și-a arătat dintr-odată cu asprime colții, fără a ține cont câtuși de puțin că de exemplu și două formații de tinere sportive s-au întrecut pe un teren undeva în câmp, senzația de frig fiind cu atât mai pătrunzătoare, dar domnișoarele și doamnele s-au adaptat spre cinstea lor cu brio condițiilor de joc, menținând vie flacăra fotbalului feminin românesc.

Au răzbătut într-adevăr primele semne ale iernii iar frigul nu a cruțat, însă pasiunea pentru sport și fotbal este mare, inimoase sportive ale unor cluburi prim-divizionare ce reprezintă mici localități de pe harta țării însuflețind prin ardoarea cu care au abordat jocul din etapa a VI-a din Liga 1 un matineu duminical care în agenda portretului robot al unei tinere ar putea include orice altceva mai comod ori mai plăcut, să zicem fie o cafea cu prietenele în oraș, fie o plimbare sau un tur al magazinelor, fie la un cinema cu persoana iubită, fie pur și simplu o prelungită dimineață sub plapumă.

Însă mai mare se arată a fi plăcerea pentru practicarea sportului rege, în ciuda oricăror adversități, jos pălăria! Au fost părtașe vremii cu vânt, suflându-le pe rând din spate, iar în cele din urmă răsplata n-a ocolit nici una dintre formații, câte un punct în cele două conturi, pentru fotbalistele în negru din tabăra gazdelor, cea bănățeană, precum și pentru vizitatoarele din Ardeal, în alb-albastru. Iar cel mai echitabil și mai bine este probabil tocmai așa, deși destinația tuturor punctelor ar fi putut fi la fel de bine Becicherecu Mic, loco, dar și Prundu Bârgăului, în Bistrița-Năsăud, la cât de aproape au trecut pe rând partenerele de întrecere pe lângă golul care ar fi decis fără doar și poate partida: Fortuna Becicherec – Heniu Prundu Bârgăului 0-0.

Două grupări care încheiau la egalitate de puncte ediția anterioară a Ligii 1 de fotbal feminin, vecine pe pozițiile 7-8, după ce în turul campionatului trecut, primul pentru Fortuna în elită, timișencele cedau acasă în meciul cu Heniu cu 0-5 pe 29 octombrie 2017, iar în retur nu se mai lăsau depășite, 2-2 în nordul țării.

Tot în ultima decadă din octombrie s-au reîntâlnit la vest de Timișoara și astăzi de la ora 11, pe gazonul bunicel din Becicherec, însă nu în calitate de vecine ierarhice, ci gazdele pe penultima poziție iar vizitatoarele pe locul secund, practic cel mai bun care poate fi ocupat prin prisma faptului că șefia este apanaj de ani și ani al dominantei campioane Olimpia Universitatea Cluj, din județul vecin Bistriței-Năsăud.

În cele din urmă așadar nu s-a marcat, ceea ce nu înseamnă însă că meciul nu ar fi fost plăcut, ba din contră, destul de alert, cu ocazii de gol în bocancul ambelor formații, aproape inclusiv pe final de joc de câştigarea tuturor punctelor, mai întâi din nou Heniu iar apoi Fortuna, în minutul 87. Dar Zeița Fortuna a optat astăzi să le împartă frățește.

Consemnându-se astfel întâia remiză albă din actualul campionat cu 9 cluburi al elitei fetelor, după cele cu goluri de luna aceasta, din 10 octombrie într-o restanță din etapa a II-a și pe 14 octombrie, Vasas Femina – Universitatea Alexandria 1-1 și Universitatea Alexandria – Universitatea Galați 2-2.

Pentru bănățencele prim-divizionare, toată gama rezultatelor acasă, de la 0-5 mai întâi cu campioanele din Cluj, la 2-1 tot aici cu nou-promovatele din Galați, iar astăzi la acest 0-0, după un 5-4 pentru Independența Baia Mare în partida directă de duminica trecută de la Recea.

Pentru Heniu, un al treilea meci consecutiv fără gol încasat, după un 2-1 victorios în Maramureș, un 5-0 pe scut în fief-ul celor din Cluj și două triumfuri cu 4-0 în Bistrița-Năsăud, cu ”Fair-Play” București dar și cu CSȘ Târgoviște.

Iar astfel, alb-albastrele din Prundu-Bârgăului și-au ocrotit treapta secundă, înainte ca pe 31 octombrie să joace la Odorheiu Secuiesc cu vicecampioana Vasas Femina, într-o restanță din runda a IV-a, iar apoi pe 4 noiembrie acasă cu Universitatea Galați, zi de duminică în care Fortuna va evolua în București, la ”Fair-Play”, următoarea apariție acasă fiind în 11 ale lunii viitoare cu aceeași Vasas Femina, cu mențiunea că bănățencele vor mai avea apoi printre altele și restanța pe teren propriu cu cele din Alexandria, pe 18 noiembrie. Pe când va fi cel mai probabil chiar și mai frig, însă flacăra pasiunii este vie, atât pe teren, cât și în tribune, alte tinere asistând de pe margine la partida de astăzi, fie foste sportive la CFR, fie colege sau prietene, dar și câțiva temerari spectatori.

Oricum, un punct pentru un loc mai sus, pe șapte, cu un meci mai puțin disputat, câteva concluzii și aprecieri fiind mai potrivite prin spusele căpitanului echipei gazdă, Savetuca Codrescu. Care ne-a răspuns cu amabilitate…

Cum simţi pulsul Ligii 1?

S.C.: ”Îmi place că echipele sunt mai echilibrate, se joacă mai rapid faţă de nivelul inferior, ceea ce ne face să evoluăm şi noi mult mai bine! Avem un lot numeros, aproape toate posturile sunt dublate iar concurenţa este mare.”

Sunt și cţâeva jucătoare venite de la CFR, care erau titulare la vișinii, iar la voi sunt rezerve…

S.C.: ”Antrenorul ştie mai bine cu cine începe meciul şi pe care le va titulariza, care dintre noi este apt pentru postul pe care îl jucăm. Da, într-adevăr, sunt şi ele foarte bune şi au o experienţă mai mare în prima ligă, şi mă bucur că au venit în echipa noastră!”

Cât despre meciul de astăzi?

S.C.: ”Mie personal chiar mi-a plăcut jocul practicat de colegele mele! A fost un meci greu, cu o echipă bună, este pe locul doi, și chiar am avut multe ocazii de gol. Dacă eram puţin mai atente, puteam ieşi învingătoare. Pur şi simplu mingea nu a vrut să intre în poartă… În prima repriză am jucat contra vântului, iar în cea de-a doua am avut vântul de partea noastră şi parcă am jucat mai bine”.

Într-adevăr, Heniu a luat de puțin fața în prima parte iar gazdele de la Fortuna în cea de-a doua. În distribuțiile…

Fortuna Becicherecu Mic: Mihaela Durlă – Florina Crişan, Denisa Heişu (min. 78, Loredana Sas), Mariana Voinea, Savetuca Codrescu – cpt., Valentina Grigore, Alexandra Lunca, Maria Bondre, Monica Tomesc, Silvia Usain (min. 62, Larisa Sîrbovan), Cosmina Roşu.

Antrenor: Ioana Andra Vela.

Heniu Prundu Bârgăului: Iulia Mera – Iulia Zamfira (min. 70, Daniela Mates), Lenuţa Ştef – cpt., Simona Căldare, Denisa Lovineberger, Eugenia Miron, Anastasia Silobolobova, Adina Rognean (min. 82, Vasilica Nadejda), Szidonia Papp, Mihaela Merlan, Ioana Pop.

Antrenor: Călin Svoboda.

Pe bancă: Mihaela Purcil.

Au arbitrat: Denis Haidiner – Andrei Buda şi Andrei Robert Macovei (toţi trei din Hunedoara). Obsevator: Cornel Pantea (Oradea).

Rezultatele zilei în etapa a VI-a din turul Ligii 1 de fotbal feminin, programul rundei a VII-a și clasamentul, pe coloana datelor tehnice.

Fotografiile…

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Feminin: