GALERIE FOTO. Liceul Teoretic „Sfinţii Kiril şi Metodii” Dudeştii Vechi, din nou printre laureatele Spartakiadei, la Nisipurile de Aur

Campioană în 2012, echipa de fotbal a Liceului din Dudeştii Vechi a făcut o figură frumoasă şi la cea de a 4-a ediție a Spartakiadei, o întrecere a tinerilor bulgari de pretutindeni, cucerind medaliile de bronz.

După o pauză de un an de zile, competiția a fost reluată în acest an, fiind organizată la Nisipurile de Aur, o stațiune litorală de pe coasta Mării Negre din Bulgaria, lângă parcul național Varna, și un cunoscut punct de atracție pentru tot mai mulți turiști români.

La Spartakiada 2014 au participat elevi născuţi până în 1999, ei evoluând la două discipline, fotbal, la băieți, respectiv volei, la fete. Au participat următoarele echipe: Kise şi Gramatik (Ucraina), Chişinău şi Taraklia (Republica Moldova), Dimitrovgrad, Ivanovo şi Pancevo (Serbia) şi Dudeştii Vechi (România).

Reprezentanta celei mai importante comunităţi bulgare din România a fost așadar echipa Liceului Teoretic “Sfinţii Kiril şi Metodii” din Dudeştii Vechi. Echipa de fotbal, pregătită de profesorul Ioan Kalapiş, a avut următoarea componenţă: Angheli Denis (cl. a IV-a), Thomas Sabliov (cl. a V-a), Darius Boboiciov, Daniel Picu, Radu Şuștrean, Gheorghi Nacov și Emanuel Țermure (cl. a VII-a), Raul Boboiciov și Alexandru Simion (cl. a IV-a) și Alin Capră (cl. a IX-a).

Sistemul de joc a fost eliminatoriu, astfel că, în sferturi, dudeștenii au evoluat contra celor din Chișinău, pe care i-au surclasat cu scorul categoric de 9-0, grație reușitelor lui Raul Boboiciov (5), Alexandru Simion (2) și Radu Șuștrean (2). În semifinale, au fost ocoliți de șansă, cedând cu 0-4 în favoarea celor din Dimitrovgrad. Totuși, elevii lui Ioan Kalapiş nu au ratat podiumul, impunându-se în finala mică, 2-0 cu Pancevo. Simion și Șuștrean au fost autorii golurilor.

La volei, profesorul Viruzab Sebastian s-a bazat pe următorul lot: Anda Babliov, Elisa Boboiciov, Lidia Ciobancan, Roxana Ciocani, Tuși Kalcsov, Amalia Mlecov, Alexandra Rad, Ana Maria Rad, Cornelia Rad și Emanuela Velciov. Din păcate, fetele nu au avut succesul băieților, pierzând primele două jocuri: 1-2 cu Kise și 1-2 cu Dimitrovgrad. Însă au evitat ultima poziție, învingând în ultima partidă, 2-0 cu Ivanovo.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: