GALERIE FOTO. Poli juniori A – CSM Lugoj 2-3 (1-1)

Numărul infim de terenuri practicabile la fine de februarie şi numeroasele echipe doritoare să le folosească au generat constrîngeri de spaţiu şi timp reflectate în ora de începere a jocului amical dintre doi lideri de toamnă doar cu succese şi o unică remiză, juniorii A polişti şi CSM Lugoj, care au deschis seria meciurilor de sîmbătă pe terenul sintetic alb-violet deja la 9,30. Iar noi am fotografiat şi le-am luat pulsul…

Cu o remarcă încă din primele minute, şi anume că şi unor fotbalişti obişnuiţi în toamnă doar cu victoriile le-a venit oarecum greu, după săptămîni de… înzăpeziri, să se reacomodeze cu o ambianţă totuşi fotbalistică, a se citi gazon curat, fie acesta şi sintetic. De unde şi unele elemente tehnico-tactice mai puţin fericite, condiţii în care junii polişti au reuşit să-i cam „întindă” binişor pe mult mai experimentaţii lor sparring-partners. Doar că, aşa cum se întreba la pauză, la schimbarea garniturii, un foarte talentat fost jucător al alb-violeţilor, Călin Bota, şi care, bătînd spre 35 de ani, a văzut şi a trecut prin multe în fotbal, cîţi dintre actualii tineri aspiranţi, odată extraşi dintr-un angrenaj altfel minuţios pus la punct şi funcţional, ar etala pe cont propriu, într-o echipă divizionară, veleităţile necesare altor rigori impuse. Punct pe i la care rumegă cu siguranţă şi poliştii, străduindu-se din greu să modeleze şi produsul individual finit.

Şi a fost 2-3 (1-1) între două formaţii cărora li s-a amînat startul de primăvară cu două săptămîni, din week-endul viitor pentru cel din 17-18 martie. „Sunt foarte mulţumit de faptul că după 3 săptămîni am ajuns să disputăm un joc amical în condiţii normale. S-a văzut crisparea în joc, firească aş zice, dar va trebui să ne dăm drumul”, a spus Cosmin Stan la finele amicalului cîştigat în faţa juniorilor pregătiţi de Robert Fruşa şi disputat – esenţial – sub razele mai blînde ale soarelui, pe o suprafaţă bună de joc, care parcă îmbia la fotbal.

Precupanu, numărul 14 la juniorii alb-violeţi, a deschis scorul în minutul 30, din interiorul careului, cu un şut plasat în stânga lui Micşa iar puncherul lugojean Stoica a replicat prompt în urma unei lovituri libere executate de noua achiziţie Tulcan. Avea să fie 1-1 la pauză, cînd Stan şi-a remaniat efectivul iar Fruşa a început la rîndul său să introducă, pe rînd, mai puţinele rezerve avute la dispoziţie.

Poliştii aveau să treacă în avantaj pe seama lui Moza, care şi-a marcat un autogol, mai apoi Tulcan egalînd din pasa lui Tudor Onae iar acelaşi golgeter Stoica fructificînd pentru 2-3 pasa lui Tulcan.

Ca formaţii de start, juniorii A au început cu Ostafie – 2. Banda, 13. Ştirbu, 3. Stănilă, 6. Rus – 4. Sorin Oberşterescu, 11. Neamţu, 8. Tăbăcaru, 14. Precupanu – 10. Ardelean, 9. Radosav, în vreme ce lugojenii cu Sorin Micşa în poartă şi 15. Dinu Rebenciuc, 4. Mihăiţă Hromei, 7. Claudiu Ardelean – 16. Denis Vînătu – 8. Petre Ploscariu – cpt., 19. Călin Bota, 20. Stelian Argatu – 11. Lucian Stoica, 5. Remus Bărbulescu, 9. Flavius Tulcan.

După ce au alergat într-un antrenament de încălzire pe parcursul primei părţi, lansîndu-se chiar în tempouri mai ridicate pe anumite distanţe, ceilalţi echipieri ai lotului Lugojului au intrat la reluare, menţinînd însă şablonul 3-4-3, cu Dragostin între buturi şi Vlad Moza, Horia Onae – cpt., Rene Anghel – Gigi Popa – Cristi Dovlete, Bogdan Bărburescu, şeptarul Claudiu Ardelean, rămas în teren şi după pauză – Beniamin Dobra, Denis Gruneanţu şi Tudor Onae. Totodată, Ardelean a fost înlocuit pe final, mai reintrînd şi Tulcan.

Între aceştia, numeroşi tineri, după ce în primele 45 de minute CSM Lugoj apela dintre jucătorii sub 21 de ani doar la închizătorul Denis Vînătu. Astfel, după cum ne-a explicat Marius Maier, intrat începînd cu această iarnă în atribuţiile preşedintelui secţiei de fotbal la clubul municipal lugojean, unii dintre juniori au fost cooptaţi din pepiniera juvenilă a concitadinei CSS, mai ales în condiţiile în care, după parcursuri slabe, formaţiile de juniori de pe Timiş au sfîrşit pentru primăvară în play-out, cu o mai mică însemnătate ca nivel valoric al competiţiei, iar în acest retur divizionara D îi are în lot nu doar pe Vînătu sau Dobra ci şi pe Popa, Moza, Gruneanţu, Dovlete şi Foale.

Dintre care Casian Foale nu a făcut deplasarea în vederea amicalului de sîmbătă, acuzînd o contractură la spate, iar Denis Gruneanţu s-a accidentat pe parcursul mitanului secund, reintrînd Stoica.

Încurajator pentru lugojeni, fundaşul central Solomon, care a ratat perioada de pregătire centralizată datorită unor probleme medicale, a alergat aproape cot la cot cu colegii „din linia a doua” a lotului, declarîndu-se apt în proporţie de 70% din potenţialul său: „Mi-am revenit încet, încet şi voi fi bun de joc la startul returului”. Totuşi, amicalul de sîmbătă n-a reunit toţi componenţii celor două garnituri, boli ca rujeola sau pojarul ţintuindu-i pe margine pe Silviu Marcu, de la CSM, respectiv Căluşaru şi Popescu, de la juniorii „mari” polişti.

Pentru care au mai intrat, de la pauză, portarul Bota, în locul lui Ostafie, trecut la refacere şi odihnă pentru utilizarea sa în partea secundă a amicalului echipei a doua poliste, tot sîmbătă, de la ora 16, cu FK Veternik (1-3), respectiv Duţu (17), substituindu-l pe longilinul Sorin Oberşterescu, sîcîit nu atît de unghiile negre la degetul mare, o obişnuinţă în cazul său în sezonul rece, cît de băşici în talpa piciorului. Apropo de înălţimea sa, Sorin a remarcat că, la 1,89 metri cît măsoară, este totuşi mai scund decît fratele său „vişiniu”, Daniel Oberşterescu, un fundaş central de 1,92 metri.

Mai apoi, pe parcurs, şeptarul Rogojinaru i-a luat locul lui Radosav, mai intrînd Iancu (15) şi Panc (5), dar la cam atît s-au redus opţiunile profesorului Fruşa.

Altfel, apropo de pofta de fotbal a jucătorilor, garnitura a doua lugojeană a şi invadat rapid tereneul sintetic odată ce arbitrul jocului a fluierat încheierea primei părţi, doar că bucuria juniorilor de a lovi mingea a fost curmată de observaţia combatantelor în privinţa faptului că împărţitorul dreptăţii se cam prea… grăbise, la rîndul său. Păi doar 40 de minute ţine repriza, stimate cavaler al fluierului?  Da, la juniori B. Şi încheiem ieşirea noastră la iarbă verde, fie şi sintetică, tot cu observaţia unui component lugojean, portarul Dragostin, iar şi apărătorii buturilor au o viziune destul de clară a lucrurilor, de acolo, din preajma buturilor: „Să învingi pe linie un întreg tur de campionat, doar cu un egal, şi acela aşa cum a fost el, şi să ai doar 3 puncte avans în faţa urmăritoarelor tale…” Da, nu este destul de confortabil în plan psihic, mai interesant fiind de urmărit, de către cei de pe margine.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la GALERIE FOTO. Poli juniori A – CSM Lugoj 2-3 (1-1)

  1. Imamul de Mehala spune:

    Lupta pentru promovare a fost stransa doar in tur. Sunt convins ca-n retur CSM-ul va transa rapid disputa cu CFR si apoi si cea cu Chisoda. Sunt curios daca CSM va depasi bariera de 150 de goluri marcate si de asemenea cate echipe vor ajunge la poarta Lugojului in retur. Cred ca CSM nu va incasa mai mult de 10 goluri in tot campionatul.

  2. boro spune:

    Aceasi parere o am si eu!!!Forza CSM LUGOJ…vom defila in retur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = doisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: