GALERIE FOTO. Ripensia Timişoara – CS Avântul Periam 8-1 (2-0) + declarații Petruescu, Stanache

Roșu-galbenii din Liga 2 au jucat un nou meci amical săptămâna aceasta, în compania unei nou-promovate în Liga 3 care și-a demarat zilele trecute pregătirile: Ripensia Timişoara – CS Avântul Periam 8-1 (2-0).

Partida a avut loc de la ora 12:15 la Baza 2 – UPT, după meciul de verificare ASU Politehnica – CSC Dumbrăvița – jucat de la ora 10:15, Avântul Periam luând startul pregătirilor pentru retur la începutul acestei săptămâni, completată cu o primă întâlnire amicală, desfășurată pe durata a două reprize a câte 50 de minute.

Vizitatorii au rezistat până-n minutul 26, când, servit excelent de Harald Fridrich, Ion Vasluian nu a iertat şi a deschis scorul cu latul din 8 metri lateral stânga la colţul lung.

Până la pauză, tânărul Piftor l-a deschis pe flancul stâng pe Cristian Pădurariu, care a sprintat nestingherit spre poartă şi a înscris în minutul 37 cu un șut dintr-un unghi aproape imposibil, la vinclu… 2-0.

La reluare a apărut o nouă formaţie a Ripensiei, mai întâi consemnându-se un gol anulat juniorului Piftor, în minutul 49. Mihai Ene a înscris în minutele 64 și 82, Vlad Tudorache în minutul 68, Alexandru Popovici în minutele 70 și 75 iar Alexandru Neagu în minutul 77, golul de onoare al învinșilor fiind marcat de Flavius Tulcan (min, 65).

*

Arbitrul Mirel Pacealoiu a condus următoarele formaţii:

Ripensia: Dobre (min. 35, Velcea) – Andrei Macrițchii, Țieranu, Rogac (min. 33, Lalić), Fridrich, Stoi, Călin, Vasluian, Golda, Piftor, Pădurariu.

În repriza a doua: Velcea (min. 67, Miklos) – Marić, Țieranu (min. 70, Sturzu), Lalić, Gladun – Valerii Macrițchii, Neagu, Popovici, Ene, Tudorache, Soković.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Avântul Periam: Ciui – Blaga, Artimon, Bobu, Mager, Olteanu, Oancea, Mânecan, Gălăţan, Trandu, Toma.

Antrenor: Marius Stanache.

Au mai jucat: Tulcan, Laza, Dobie, Vidican, Ciobănică, Moldovan.

În cursul serii de duminică, Ripensia va intra într-un stagiu de pregătire la Buziaș, acolo unde roș-galbenii vor fi cantonați până pe 5 februarie. Următorul joc de verificare va fi pe 27 ianuarie, miercuri, tot cu o divizionară C, CS Crișul Chișineu Criș, iar pe 30 cu ASU Politehnica, sâmbăta viitoare.

*

Marius Stanache (antrenor CS Avântul Periam): ”Noi suntem la început de drum, noi am început pregătirea la începutul săptămânii, mai precis cu 4 antrenamente efectuate plus jocul de astăzi. Am întâlnit o echipă bună, am întâlnit o echipă cu un nivel mult superior nouă. Noi suntem la început, noi avem încă la nivelul nostru un fotbal semiprofesionist, băieţii şi lucrează – este foarte greu pentru ei. Sunt mulţumit de prima repriză, cum s-au prezentat, s-au acomodat cu efortul şi acum aşteptăm să ne întărim. Deja am două plecări de la echipă, două piese importante, atacantul Paulevici – care a semnat până la vară cu Lipova, şi Tismonar, care s-a reîntors la echipa de elită a Ripensiei de juniori. Una peste alta, aşteptăm, ce o să fie, ce o să aducem, avem în probe 2-3 jucători, chiar i-am folosit astăzi. Trebuie să ne rezolvăm prima dată cu jucătorii noştri pe care îi avem…”

– Ce posturi aveţi nevoie? ”Prima dată ne trebuie un portar, deocamdată portarul meu, Ulmet Bebe a renunțat la fotbal, are un alt post la serviciu, care implică mai mult activitatea de acolo. Un fundaș central și un atacant. Da, îl avem în continuare pe Trandu – este jucătorul nostru, este emblematic, probabil este cel mai bun jucător de la acest nivel al ligii a treia. Noi îl aşteptăm, problemele lui sunt legate numai și numai de serviciu. Noi îl așteptăm cu drag, este jucătorul numărul 1, când îl avem la echipă, atunci ne prezentăm astfel la joc…”

– Ce amicale mai aveţi? ”Avem cu Pecica, Ghiroda, mai două echipe necunoscute, plus un meci cu juniorii U19 ai lui Ripensia.”

Cosmin Petruescu (antrenor Ripensia): ”Mă bucur în primul rând că au reuşit să înscrie atacanţii, o mişcare bună, un antrenament foarte bun, îmi doream un adversar de liga a treia şi atât timp cât au putut să alerge, consider că ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus. După care la final de joc, normal din punct de vedere fizic, echipa adversă a căzut puţin. Atunci s-a făcut diferenţa de pe tabelă, dar pot spune că cei de la Periam au făcut o primă repriză bună, se vede că au câţiva jucători care au activat în eşaloanele superioare. Legat de plusuri, echipa noastră, v-am spus, mă bucur de frecvenţa pe care am avut-o; la minusuri sper să nu fie gravă accidentarea lui Radu Rodac. Am şi evitat să-l folosim după aceea, sper să nu fie ceva grav, este probabil o simplă contractură.”

– Când veti pleca în cantonament? Vom pleca duminică seara, tot cantonamentul este la Buziaş, mâine seara, şi ieşim peste două săptămâni, chiar vineri. Avem două cicluri de pregătire.”

– Încercaţi să jucaţi şi pe o suprafaţă naturală? ”Da… Mi-am dorit şi în această perioadă, mi-am dorit să jucăm şi pe iarbă, dar din cauza buletinului meteo, singurele suprafeţe pe care se pot face antrenamente la ora actuală sunt suprafeţele sintetice, chiar dacă se presupune un efort în plus pentru jucători. Este singura situație când poţi face două antrenamente pe acest teren.”

– Care este situaţia lui Urvanţev şi Coulibaly? ”Sunt pe drum.”

– Următorul amical? ”Următorul amical este miercuri cu Chişineu Criş, când suntem în cantonament; sâmbătă cu Politehnica Timişoara şi în a doua săptămână de cantonament avem perfectate trei jocuri. Cu Lipova, Reşiţa şi Pandurii.”

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 35

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: