GALERIE FOTO. Vreme urâtă, fotbal frumos, cu galerie a… Informaticii! CFR Timișoara – Vasas Femina 5-2 (1-1) de la 0-1. Bugar: ”Ne-am revenit după dușul rece” Szekely: ”Am căzut în ultima parte”

Vremea mijlocului de noiembrie n-a ținut cu fotbalul dar gazdele restanței de astăzi din antepenultima etapă a turului în Liga 1 feminină au avut parte de o frumoasă surpriză din partea jucătorilor de futsal de la CS Informatica Timișoara, care le-au făcut inimos galerie, iar alb-vișiniile s-au revanșat pentru eșecul de duminică de la Târgu Mureș prin a se impune la o diferență de scor la care cedau în Ardeal, CFR Timișoara răsturnând scorul în runda a șaptea la finele unei plăcute dispute la care a contribuit și formația de prima jumătate a ierarhiei, Vasas Femina, din Odorheiu Secuiesc.

Astăzi de la ora 11, pe stadionul ”de la Gara Mare”, sub norii plumburii ai penultimei luni a anului, dar totuși fără… ”November rain”, trupa lui Florin Bugar a reuşit o frumoasă victorie în faţa celor de la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, după ce oaspeţii au deschis scorul.

Contând ca meci restanţă din primul weekend al acestei luni în Liga 1 de fotbal feminin, CFR 1933 Timișoara – Vasas Femina s-a disputat între ocupantele locurilor 2 și 4 înaintea ultimei runde a turului, în care ”vișiniile” vor primi duminică de la 11 vizita Universității Alexandria.

Jocul a început cu un adevarat forcing la poarta oaspeţilor, dar ocaziile avute de Larisa Sîrbovan în minutul 2, când a reluat cu capul din 8 metri, și Claudia Bistrian în minutul 22, când a încercat din lovitură liberă de la 19 metri, au avut-o la post prin bune intervenţii pe Kajtal Linda, goalkeeper al bleumarin-negrelor.

Iar cum ocaziile de gol cel mai adesea se răzbună, vizitatoarele au deschis scorul în minutul 37, cand Beno Krisztina a prins un şut cu boltă de la 35 de metri, la care portăreasa feroviară Georgiana Dîrle a respins în propria poartă, contribuind la reușita celor de la Vasas Femina printr-o scăpare ca și nepermisă pentru acest eşalon: 0-1.

Gazdele s-au încălzit pe frigul de noiembrie prin a alerga după egalare, pe care au obținut-o puțin înainte de pauză, cu numai două minute, atunci când Adelina Ion a scăpat singură spre careul advers şi a fost faultată în suprafaţa de 16 metri de portarul Kajtal, care a primit şi cartonaşul galben. Iar Claudia Bistrian a transformat lovitura de pedeapsă, cu sânge rece, printr-un şut pe jos în stânga: 1-1, rezultat cu care s-a încheiat prima parte a jocului.

CFR trebuia însă a se reabilita după neașteptatul 4-1 pentru ASA, înregistrat duminică la Târgu Mureș…

Dar în mitanul secund, la numai cinci minute de la reluare, Claudia Bistrian avea sa aducă CFR-ul în avantaj și tot de la punctul cu var, de această dată arbitrul acordând lovitura de pedeapsă pentru un henţ comis de Kiss în suprafaţa de 16 metri: 2-1.

În minutul 65, Maria Neacşu a ridicat scorul la 3-1, cu cel mai frumos gol al partidei, printr-un şut fară preluare de la 17 metri.

Vizitatoarele au reaprins speranţa, apropiindu-se la un gol, tot după o minge scăpată de portarul Dîrle, în urma unei lovituri libere de la 25 de metri, trasă tare de Taias Rita. Pe fază, din 6 metri, Margarita Panova a îndeplinit o simplă formalitate…

Impulsionate şi de o mică galerie formată din băieții jucători de fotbal în sală de la Informatica Timişoara, în frunte cu Robert Lupu şi Vasile Rupa, fetele lui Florin Bugar au jucat ofensiv în finalul de meci, care le-a aparţinut în totalitate, impunându-se cu 5-2 după ce Larisa Sîrbovan a reuşit două goluri, în minutele 84 și 87.

Victorie importantă dar şi meritată grație atitudinii manifestate în joc de „leopardele” de la CFR în faţa unei echipe periculoase, foarte disciplinate, și care merită în egală măsură toate felicitările. Iar astfel feroviarele timişorene şi-au asigurat locul secund în elită la finalul turului. Iar cum spuneam, duminică vor juca tot pe teren propriu în etapa a 9-a, de la ora 11, cu Universitatea Alexandria (ultimele rezultate, clasamentul și programul viitor, pe coloana datelor tehnice).

Declarații, echipele și fotografii…

Florin Bugar (antrenor CFR): ”Am făcut cel mai bun meci din acest campionat! Le felicit pe fete că şi-au revenit după duşul rece de la Târgu Mureş şi au arătat voinţă, atitudine şi o mare creştere în acest joc, pe care sper să le păstreze şi pentru meciul cu Alexandria. Da, este adevărat că am încasat două goluri pe greşelile portarului, dar este bine că nu au cedat psihic şi fizic fetele mele şi au luptat chiar până la final şi au crezut în victorie, pentru care merită toate felicitările mele. Mulţumesc şi micuţei galerii formată din jucători, chiar şi antrenori ai lotului Informaticii, care le-au încurajat pe fetele noastre iar astfel ele au prins mult curaj! Felicit şi echipa oaspete, care a practicat un fotbal bun, au jucătoare bune şi le văd în lupta pentru podium”.

Szekely Janos (antrenor Vasas Femina): ”Am condus cu 0-1 dar am părerea că a fost dat prea uşor primul 11 metri, însă nu am ce să comentez arbitrajul, căci a fost un meci foarte frumos, în care am întâlnit o echipă foarte bună, cu jucătoare foarte talentate şi care au crezut în forţele lor, motiv pentru care ţin să le felicit şi eu. Noi am căzut în ultima parte a jocului, chiar dacă am mai reuşit un gol. Felicit din nou Timişoara pentru fair-play şi o bună organizare, din toate punctele noastre de vedere”.

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Feminin: