Gaz, cu Bratu lângă Eric, bilanţuri egale acasă-deplasare

Florin Bratu, noul decar achiziţionat de C.S. Gaz Metan în 13 ianuarie 2011 pe doi ani şi jumătate, aniversează mâine, duminică 27 februarie, o lună de la debutul său ca titular pentru ardeleni, jucând 54 minute în amicalul din Antalya cu Torpedo Kutaisi, încheiat remiză prin golul lui Litu din minutul 90.

Bratu, sosit în această iarnă la medieşeni alături de fundaşul sârb Ivan Vukadinovic şi de atacantul Dan Roman, adus de la FCM Târgu Mureş şi pe care directorul general al Gazului, Ioan Horoba, îl cunoştea de pe vremea sa la Gloria Bistriţa, întăreşte astfel ofensiva trupei lui Pustai, în care brazilianul Eric de Oliveira este lider de temut, fără însă a nu fi pus la respect de conducerea medieşeană pentru întârzierea vreme de 3 săptămâni, în ianuarie, la reluarea pregătirilor echipei.

De fapt, s-a speculat mult pe seama unui transfer al sud-americanului cu numărul 27, caz în care clubul Metropolitano ar fi încasat 35% din suma de strigare de 300.000 euro menţionată de C.S. Gaz Metan, conform portalului grupării ardelene. Însă nu doar că Eric n-a plecat, ci atacul s-a întărit cu Florin Bratu.

Iar cum în tur medieşenii au înregistrat acelaşi bilanţ în deplasare ca şi pe teren propriu, şi anume 4 succese, 3 remize şi două eşecuri, 15 puncte, Gaz Metan se anunţa o vizitatoare redutabilă inclusiv pentru contracandidatele poliştilor la şefie. În tur, Mediaşul a câştigat cu 3-2 la Brăneşti şi cu 2-0 la Astra, a făcut 0-0 la Pandurii, a cedat cu 1-0 la Târgu Mureş, apoi a remizat alb la Braşov şi a bătut cu 1-0 la Urziceni, cedând cu 3-2 la Dinamo dar învingând apoi la Steaua, 1-0, şi remizând la campioana CFR Cluj, 1-1. Aşadar Gazul n-a mai pierdut „afară” din etapa a 13-a…

Golaverajul în deplasare, 10-7, este infim mai modest decât cel pe teren propriu, 13-9, căruia i se adăuga în decembrie acel ultim 2-2 acasă, cu Victoria Brăneşti, când doiarul bosniac Admir Aganovic marca primele sale goluri pentru club, la 0-2, după ce la pauză era 0-0…

Nici în pregătiri echipa avându-l căpitan pe ex-arădeanul Cristi Todea n-a mers deloc rău, după eşecul cu 1-2 în faţa lui Fakel Voronezh urmând o serie pozitivă, 2-1 cu Karabakh, 1-1 cu o altă Torpedo, din Moscova, cu golul aceluiaşi Litu, 3-1 cu cazacii de la Zhetusu, în primul joc din februarie, prin golurile lui Buzean (25) şi Aganovic (65, 85), şi 3-2 cu MTK Budapesta, pe 7 februarie, când au punctat Florin Bratu, cu prima sa reuşită, Eric şi Roman.

În 10 februarie, la finele stagiului în Turcia, Gaz Metan a fost învinsă cu 3-1 de Slovan Bratislava, locul 5 în campionatul slovac, Eric marcând în minutul 50 iar ardelenii aliniindu-i pe Pleşca – Hoban, Florin Lazăr, Zarko Markovic, Ivan – Todea, Kubala – Alexandru Munteanu, Eric, Dudiţă – Bratu.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: