Gaz Metan – ACS Poli, capital duminică de la ora 21, la Mediaș. Andrei Artean: ”E un joc de care depinde tot acest campionat”

Faza play-out a locurilor 7-14 este în fața rundei finale, în care, duminică seară de la ora 21, la Mediaș, Botoșani și Pitești se vor juca meciurile decisive pentru prinderea locului 11 în Liga 1, ultimul salvator, și evitarea celui de baraj, 12, deținut momentan de ACS Poli, respectiv de retrogradare directă. Timișorenii ar avea nevoie de o victorie pe terenul lui Gaz Metan pentru a fi siguri că nu retrogradează direct indiferent de celelalte rezultate, succes care coroborat cu cel mult o remiză a Pandurilor la Botoșani ar echivala chiar și cu evitarea poziției de baraj.

În cazul în care ar înregistra un rezultat de egalitate, așa cum se consemna la Mediaș în duelul Gaz Metan – ACS Poli 1-1 din turul sezonului regulat, când Popovici deschidea scorul în minutul 27 iar Llullaku egala în minutul 71, timișorenii ar depinde atunci de rezultatele partidelor FC Botoșani – Pandurii și FC Voluntari – Concordia, strămutat la Pitești. Astfel, bănățenii ar putea și retrograda direct chiar și în cazul unei remize în Ardeal dacă Pandurii ar obține fie și doar un punct în Moldova dar și cei din Chiajna ar învinge pe teren neutru în Argeș. Cu un draw în județul Sibiu, cei de pe Bega ar rămâne pe locul de baraj fie dacă gorjenii obțin măcar un punct la Botoșani iar Concordia nu învinge la Pitești, fie dacă ilfovenii se impun contra Voluntariului iar oltenii pierd în Moldova. ACS Poli se poate însă și salva cu un punct, trebuind însă ca Pandurii să piardă la Botoșani iar Concordia să nu câștige la Pitești, situație în care ilfovenii ar retrograda direct iar trupa lui Stoican ar sfârși la baraj. În schimb, dacă pierd, timișorenii ar putea evita retrogradarea directă însă nu și barajul doar dacă ilfovenii lui Dan Alexa cedează și ei la Pitești.

Înaintea partidei de duminică de la ora 21, la Mediaș, unde timișorenii se impuneau cu 0-1 în 24 februarie 2014, în celălalt campionat în care oponentele din weekend au mai evoluat împreună în elită, mijlocașul Andrei Artean a spus în cadrul conferinței de presă de astăzi de la ora 11,30 că ”este ultimul meci al campionatului, adică noi sperăm să fie ultimul meci al campionatului, mă refer să nu jucăm barajul. Va fi un meci se poate spune pe viață și pe moarte, un meci de care depinde viitorul acestei echipe cred eu și care poate încununa toată munca din acest an, un an foarte greu pentru noi, sperăm să-l putem câștiga”.

ACS Poli joacă în fieful ocupantei locului 8, CS Gaz Metan, cu care a remizat acasă 1-1 la începutul campionatului în noul an 2017, în retur, și de care a dispus cu 1-0 (0-0) în turul fazei play-out, după ce în toamnă, în Ardeal, a fost 1-1. ”Mergem cu mare încredere, noi, jucătorii, avem mare încredere, probabil va fi inevitabil să nu ne gândim și la celelalte meciuri, pentru că este greu să nu te gândești și la ele… Este important că suntem la mâna noastră și nu depindem de alte rezultate”, a spus Artean.

”Dacă avem un avantaj în acest meci, probabil nu ne vom mai gândi la celelalte meciuri, dar dacă lucrurile vor decurge mai rău, atunci cu siguranță ne vom gândi și la rezultatele celorlalte două partide”, a mai explicat Artean. Bănățenii au și câștigat în deplasare în play-out, la debut, cu 2-1 la Botoșani, după care cedau cu 1-0 la Iași, învingeau la Drobeta Turnu Severin cu 3-1 și remizau alb la Târgu Mureș, pierzând apoi în retur, 2-1 la Voluntari și 3-1 la Chiajna. Cel puțin ciudat, FC Voluntari – Concordia se va juca duminică seară la Pitești, acest teren cal de bătaie pentru diverse prim-divizionare, fiind de fapt scandalos ca un meci cu implicații decisive pentru evitarea retrogradării din Liga 1 să se deruleze într-un loc neutru și nu pe gazonul organizatorilor întâlnirii, conform standardelor la o confruntare din campionat.

Artean a mai spus că ”noi avem încredere că și celelalte se vor disputa pe teren, adică al nostru 100% se va juca doar pe teren. Celelalte două, eu așa cred, că s-au dus vremurile în care meciurile se disputau altfel. Nu știu ce să spun despre Concordia – Botoșani 2-1 și sincer să fiu nici nu m-am uitat la meci. N-am văzut decât rezulotatul final, n-am vrut să mă uit la meci și cred că am făcut o decizie bună din câte am auzit, pentru că am vorbit și noi între noi, jucătorii, și au fost unele circumstanțe de a te gândi că rezutatul nu a fost chiar pe teren”.

Cât despre medieșenii pregătiți de Cristi Pustai, au a patra zestre de puncte în play-out după ieșeni, FC Voluntari și ACS Poli, gazdele de duminică remizând alb vinerea trecută la Pandurii, după ce treceau cu 3-0 acasă de Concordia, în etapa a 12-a, antepenultima. Și mai înainte, Gaz Metan înregistra toată gama rezultatelor pe teren propriu în zona 7-14, și anume 2-0 cu ASA, 0-0 cu FC Botoșani, 0-2 cu CSM Poli Iași, 3-1 cu Pandurii și chiar 4-1 cu FC Voluntari. ”Cu siguranță vom fi foarte mobilizați pentru că, așa cum am spus și mai devreme, va fi un meci pe viață și pe moarte, meci de care depinde tot acest campionat. Vom da toți 100% și sperăm să putem câștiga!”, a mai zis Artean.

Nu este exclus ca timișorenii să mai aibă alte două partide în iunie, în acel caz tur-retur la barajul de supraviețuire, cu a treia clasată în Liga 2, UTA Bătrâna Doamnă, care va încheia returul sâmbătă de la ora 14, acasă, cu Chindia. ”Eu zic că am mai avea resurse fizice și pentru baraj, chiar dacă am jucat cele mai multe meciuri din România în acest an. Când te gândești că în două meciuri te poți salva de la retrogradare, cu siguranță mai găsești resurse să poți câștiga…”, a mai remarcat Andrei Artean.

CS Gaz Metan – ACS Poli va fi difuzat în direct duminică de la ora 21 de Dolce Sport.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: