Gaz… pe Corso: fără succes de la ultima calificare în Cupă

Parcă n-ar fi fost în acest sezon, atât de îndepărtată e reuşita celor de la Gaz Metan Mediaş din 4 august, când portarul Răzvan Pleşca apăra execuţiile cu numărul 4 şi 5 ale sibienilor la loviturile de departajare ale dublei manşe cu Mainz, în cele peste 4 luni de atunci oaspeţii Timişoarei în Cupa României plonjând pe locul 13 în Liga 1 şi chinuindu-se fără vreo victorie tocmai de la ultima lor prezenţă în competiţia K.O., pe 25 octombrie, în optimea de 1-0 cu Astra II, dar expertiza ardelenilor la penaltyuri, testată cu succes de polişti în acelaşi august, la chiar primul hop de la Reşiţa, ar trebui să-i monteze pe violeţi să încheie conturile dacă nu în 90 de minute, atunci măcar în 120…

Într-adevăr, Gaz Metan suferă profund în Liga 1, pierzând 3 jocuri şi remizând în alte două din ultimele 5 etape, succesul cu 3-1 contra Sportului Studenţesc, în 21 octombrie, datând chiar dinaintea calificării în sferturile de finală de joi, motiv pentru care medieşenii se prezintă de pe o poziţie în Liga 1 inferioară celei a Stelei ori Ceahlăului, eliminate pe Bega, semn că Poli are o pâine de mâncat fie şi în dauna unei oaspete ce-şi joacă probabil ultima şansă de a accede în 2012 în cupele europene. Interesant, la vremea respectivei eliminări a celor din Mainz, eroul Pleşca spunea în exuberanţa clipelor calificării că n-ar conta nici măcar retrogradarea din elită, dat fiind reuşita trecerii medieşenilor în faza play-off a Europa League.

Hoban, Miclea şi ex-utistul Todea, la plimbare pe Corso înaintea sfertului Poli - Gaz Metan

Dar acum Gaz Metan dârdâie în frigul de decembrie şi la doar 3 puncte deasupra poziţiilor de naufragiu, cu doar 4 puncte dintr-un total de 24 smulse în deplasare, unde s-a impus şi în 16-imile Cupei României, la Brăila, tot cu 1-0, ca şi în optimi. Cu alte cuvinte reuşite subţiri, comparativ cu cele mai consistente, cu câte două goluri pe meci, realizate de polişti din turul V încoace.

Mai rămâne ca Poli să nu dea şansa lui Pleşca, 29 de ani împliniţi în 25 noiembrie, să mai bifeze un miracol al calificării în competiţia K.O. Dar după cum s-au desfăşurat violeţii în precedentele două jocuri de… „Timişoreana”, semifinalele surâd tentant. Dar presiunea unei calificări într-o asemenea fază avansată nu i-a împiedicat pe componenţii Gazului, cazaţi în oraşul nostru la Great Western Ambassador, să se plimbe joi agale pe Corso, omorându-şi timpul înaintea meciului de la ora 18. Ovidiu Hoban, Romulus Miclea şi căpitanul veteran Cristian Todea, un „prieten” al Banatului de extracţie utistă şi care încheia pe scut ultima apariţie pe Bega, din februarie, 3-1 pentru Goga şi compania, au pozat azi pentru www.sporttim.ro …

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: