Generaţia 2000… LPS Banatul – ACS Poli Timişoara 3-1

A căzut cortina şi peste turul fazei judeţene a Campionatului Naţional de juniori D, iar echipa generaţiei 2000 a LPS Banatul, care a evoluat anul trecut şi în primăvara lui 2012 la competiţiile Mundialito, a încheiat cu brio primul sa parte de campionat pe suprafaţă regulamentară, adunînd 11 victorii din tot atîtea apariţii la nivel local.

LPS Banatul 2000, antrenată de Sorin Badea, vizitînd Cluj Arena cu ocazia turneului juvenil cîştigat sub Feleac în dauna localnicelor U, CFR şi Viitorul

Sîmbătă, pe terenul din cadrul liceului LPS Banatul, albastru-galbenii pregătiţi de Sorin Badea au dispus cu 3-1 de ACS Poli Timişoara, într-un derby al podiumului ierarhiei, pe care gazdele îl domină cu punctaj maxim, 33 de puncte, urmate fiind de FC 1869 Electrica Timişoara, cu 30 de puncte şi un unic eşec, 1-2 cu liderul, respectiv de alb-negrii antrenaţi de Iulian Prodana, cu 27 de puncte, din 9 victorii şi două înfrîngeri.

Interesant este că, în conformitate cu cele precizate de portalul federal www.frf.ro, turneul final al acestei categorii de vîrstă va fi disputat într-un cadru experimental cu ocazia actualului sezon, şi anume pe suprafeţe mai mici de joc, de 71 de metri lungime, în condiţiile în care meciurile din fazele locale şi zonale au loc pe suprafeţe regulamentare, de 100 metri lungime.

Din păcate, datorită bazei materiale deficitare, cu greu se pot găsi suficiente terenuri cu porţi mobile mari, pentru disputarea jocurilor fazelor locale şi zonale în aceleaşi condiţii ca la turneul final. Prima clasată din întrecerea timişeană, reunind la start 12 echipe şi derulîndu-se pe parcursul a 22 de etape, cu meciuri constînd în reprize a cîte 30 de minute, va obţine calificarea la turneul zonal, reunind cîştigătoarele fazelor judeţene din sud-vestul ţării.

LPS Banatul se anunţă a fi favorită la calificare, după ce s-a impus pe linie, cel mai strîns în dauna Electricii şi a celor de la CSŞ Lugoj, de fiecare dată cu 2-1, respectiv cu 3-1 în faţa lui ACS Poli.

„Albaştrii” lui Sorin Badea au disputat unele dintre partide, la înţelegere cu partenerul de întrecere, pe suprafaţa având lungimea de 71 de metri, de pe terenul sintetic al complexului „Dan Păltinişanu”, unde există asemenea porţi portabile mari, nu însă şi cea de astăzi, alb-negrii de la ACS Poli declînînd această variantă în favoarea jucării partidei pe teren natural.

17. Patrick Peter, născut în 26.07.2000, mijlocaş la LPS Banatul Timişoara

Peter, deja în primul minut de joc, reluînd din apropiere un şut respins, şi tot el, cu un frumos şut de la distanţă, în minutul 25, au desprins-o pe LPS Banatul, înainte ca juniorii D de la ACS Poli să riposteze în minutul 27: 2-1 la pauză.

Luchian avea să stabilească scorul final, din pasa lui Trip, în urma unei acţiuni pe flancul stîng, 3-1 în minutul 45.

Liderul seriei timişene a juniorilor D s-a impus în jocul restant prin Rus – Ciurescu, Ţieranu, Demenescu, Coroiu – Bonda, Piţigoi, Peter, Ionaş – Trip, Luchian. Au mai intrat, dintre cele 11 rezerve convocate pe bancă, Şandru, Mitre, Croitoru şi Firca.

Vom reveni cu ierarhiile complete de la turul întrecerilor fazei judeţene a campionatelor naţionale juvenile.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: