GALERIE FOTO. Ghilea, 5 din 13 pentru Juventus Timișoara contra ”satelitului” lui Sporting Lugaș

La o lună de la începutul toamnei astrologice s-a resimțit astăzi în cele din urmă din plin și apropierea încet, încet a iernii, iar ceea ce au împărtășit prim-divizionarele Fortuna și Heniu de la ora 11 la Becicherec în Liga 1 au împărtășit și de la ora 14 formații de Liga 3, căci astăzi s-a jucat fotbal feminin în Timiș și în sudul capitalei Banatului, iar frigul nu le-a cruțat nici pe inimoasele sportive din eșalonul terț.

Turul duminical de orizont al jocurilor găzduite de divizionarele timișene de fotbal feminin a continuat după prânz la liga a treia, nivel la care s-au marcat foarte multe goluri pe ”Calor”, disproporționat ca semnături: Juventus Timişoara – CS Sporting Lugaș II 13 – 1 (7-0).

Dacă în Liga 1 concurează 9 cluburi, mai puțin CFR 1933 Timișoara, ocupantă a locului 3 în ultima ediție a elitei dar care s-a retras după startul campionatului în curs, în schimb Liga 2 este structurată pe serii, două cu câte 8 grupări, printre care și Sporting Lugaș, a șasea în clasament după ce a cedat astăzi acasă cu 0-4 Luceafărului Filiași în jumătatea vestică a întrecerii, iar Liga 3 are în componență chiar 3 serii, a câte 6 formații fiecare, cea vestică reunindu-le atât pe Juventus Timișoara cât și pe Sporting Lugaș 2, echipă secundă a grupării bihorene.

Oponente astăzi în etapa a treia de la mijlocul turului în Seria 3, singurele două fără vreun punct în cont până acum, după drastice lecții, 5-0 și 10-0 în cazul bănățencelor la CSM Tîrgu Mureș și AS Independența Baia Mare 2, respectiv 14-0 pentru Atletic Olimpia Gherla și 0-8 acasă cu liderul din Tîrgu Mureș, înfrângeri pentru bihorence. Iar astfel am enumerat și celelalte componente ale seriei, din care mai face parte și AFK Csikszereda.

Primele puncte în această campanie au fost adjudecate pe terenul din apropierea Căii Șagului de gazda Juventus Timișoara, care a deschis scorul foarte rapid iar apoi a marcat în medie la fiecare 7 minute.

Însă oaspetele din Bihor, exponente ale unui club așadar pe două fronturi astăzi, în Liga 2 și în Liga 3, s-au prezentat la teren cu numai 10 jucătoare înscrise pe raportul de arbitraj, plus antrenorul echipei. Juventus n-a ratat implicit oportunitatea de a se detașa drastic, printr-o nouă victorie după cea în Cupa României, de săptămâna trecută.

Multe goluri, dar cel mai frumos a fost marcat de Andreea Betea în ultimul minut de joc, cu un şut de la 25 de metri, direct în vinclu…

Adriana Ghilea este în schimb jucătorul meciului, cu cinci goluri marcate în minutele 2, 23, 38, 71 și 83, completată așadar de Andreea Betea în minutele 14, 53 și 80, dar și de Sabrina Mândruţ în minutele 12 și 26, Sebastiana Lele în minutele 17 și 77, respectiv Denisa Tărțău (min. 62).

Primele 3 reușite au fost consemnate în primul sfert de oră, desprindere fără drept de apel, alte 3 survenind în următorul sfert de oră, iar încă unul până la pauză… 7-0. În prima jumătate a părții secunde le-a marcat Juventus și pe al optulea și al nouălea, o normă dublă în repriza a II-a fiind adăugată între minutele 71 și 83, ”careu”.

Urmat de bucuria din vestiar, unde întreaga echipă a intonat ”La Mulţi Ani!”, dedicând victoria antrenorului secund Marius Ivan, care şi-a serbat ziua de naştere.

Au jucat următoarele formaţii:

Juventus Timişoara: Denisa Nicolaescu – Nicoleta Mîndruț, Andreea Marincu, Sebastiana Lele, Ana Vagner, Nicoleta Nicolaescu – cpt., Sabina Mândruţ, Andreea Betea, Adriana Ghilea, Luiza Gavrilă şi Denisa Tarţău.

Antrenor: Tiberiu Butura.

Au mai jucat: Ana Timbus, Diana Bălici, Florentina Radu şi Irina Ursu.

CS Sporting: Claudia Dărăban – cpt. / Florina Fulop, Paula Ciule, Alina Popa, Andreea Fizeşan, Adelina Popa, Greta Harsanyi, Florelia Brisc, Alexandra Pantea şi Dalia Puşcaş.

Antrenor: Bianca Caraba.

Au arbitrat: Claudiu Gaitin – Alexandru Gherman şi Marius Talpoş.

Pe celelalte arene ale Seriei 3 în Liga 3, de la ora 11, CSM Tîrgu Mureș – AFK Csikszereda 7-1, iar de la ora 14: Atletic Olimpia Gherla – AS Independența Baia Mare 0-9.

Fotografiile…

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: