Ghiroda, lovituri la Lugoj pe final: 0-2 (0-0)

Dacă primul duel direct timișean din noul campionat al Ligii 3 s-a încheiat în runda inaugurală cu victoria gazdelor, în schimb cel de-al doilea, desfășurat astăzi în etapa a V-a din seria vestică, a revenit formației oaspete, marcatoare de două ori în ultimele minute: CSM Lugoj – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-2 (0-0).

Tocmai cei din Ghiroda pierdeau în deplasare în propriul județ la ridicarea cortinei ediției 2018-2019, 4-2 la Dumbrăvița pentru nou-promovații lui Bălu, însă elevii lui Steop și Trandu s-au impus astăzi pe final pe Timiș, cucerind primele puncte afară în noua campanie dar și lăsându-i pe lugojeni încă fără succes în 5 etape, moment greu pentru CSM, și pe fondul retragerii din campionatul Diviziei D Timiș a formației secunde a clubului, semn al reculului general după despărțirea în vară de Cosmin Petruescu, trecut la cârma secund divizionarei ASU Politehnica.

S-au întâlnit ocupantele locurilor 15 și 13 în Seria a IV-a, despărțite de un singur punct, iar oaspeții mai bine clasați s-au desprins pe finalul meciului, astfel și revanșându-se pentru două rezultate directe din acest an.

Căci CSM dispunea de fosta ACS Ghiroda cu 3-0 pe 17 martie, în cea de-a treia etapă din returul campionatului trecut, după 2-2 în tur, iar luna trecută formația lui Ilie Rotariu își continua încă parcursul în Cupa României grație unui triumf de pe punctul cu var tocmai pe arena ”Emilian Pavel”, 0-0 și 3-4 pe 28 august în turul 3 al întrecerii eliminatorii.

Și este cât se poate de plauzibil că Ilie Rotariu ar da oricând respectiva calificare pe 3 puncte în plus în campionat, mai ales că CSM Lugoj încă n-a învins acasă în ediția 2018/9 din C4, 1-1 cu AFC Unirea 1924 și 0-0 cu CSM Școlar Reșița, suferind în schimb înfrângeri cu 3-0 în deplasare la Cugir și Avrig.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii s-a reabilitat în schimb prompt după primele puncte cedate acasă, recuperate în deplasare, unde până acum era întrecută, 4-2 pentru ACS Dumbrăvița și 2-1 pentru CS Gloria Lunca Teuz Cermei, pe când pe propria arenă pendula de la 2-0 cu ACS Industria Galda la 1-5 săptămâna trecută cu CS Crișul Chișineu Criș.

Dar ghirozenii au dat lovitura pe Timiș grație unui finish bun de meci, în care, după ce în minutul 81 Mancaş scăpa spre poartă iar de la 16 metri loba mingea peste goalkeeper-ul Axinte însă tocmai… pe transversală, Marco Giuricici l-a răzbunat cu o execuţie superbă de la 20 de metri, balonul ducându-se glonț sub transversală, bară-gol: 0-1 în minutul 86.

Avans dublat în minutele de prelungiri, când oaspeţii au marcat golul doi în urma unei acţiuni a noului intrat Sofran, care a centrat în careu iar mingea a fost preluată pe piept de Baranyi, marcator din apropiere. Maurul își făcea datoria.

Eugen Miculescu, antrenor secund al celor din Lugoj, a spus că ”a fost un joc de mare luptă, de mare angajament, cu două echipe flămânde de puncte. În final a câştigat echipa mai pragmatică. O primă repriză fără ocazii, în cea de-a doua am avut noi trei situaţii mari de gol, dar în final execuţia lui Giuricici a fost impecabilă, aşa un gol mai rar vezi. Un rezultat de egalitate era mult mai echitabil…”

Orlando Trandu, antrenor secund al oaspeților din Ghiroda, a admis că ”sincer, a fost un meci care pe care, cine înscrie primul gol, acela va și câştiga. Mă bucur că am fost noi primii, cei care am reuşit să marcăm şi am reuşit să aducem cele trei puncte. Această victorie în deplasare ne dă speranţe pentru următorul meci, cu care ocazie ne dorim să legăm două victorii. Execuţia lui Giuricici a fost una rafinată, un eurogol…”

CSM Lugoj: Axinte – Miculescu, Săndescu, Kracujel, David, Jula, Mărmăneanu, Sărăcin, Precupanu, Dobra (min. 83, Socaci), Maier (min. 70. Olariu).

Antrenor Ilie Rotariu.

Pe bancă: Barbu, Raţiu, Mărgan, Cărăbaş.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Filip – Semeniuc, Vasiliu, Hotca, Horcea, Mancaş, Giuricici, Ţugui, Berivoescu, Totic (min. 84, Sofran), Baranyi (min. 90+2, Ciobanu).

Antrenor Remus Steop.

Pe bancă: Gakos, Mureşan, Saizu, Holovcici.

Au arbitrat: Ionuţ Nicoraş – Sebastian Pantea şi Lucian Berariu (toţi trei din Arad). Observator de arbitri Vasile Balaj (Drobeta Turnu Severin), iar delegat de joc Liviu Coloj (Filiaş).

CSM Lugoj joacă în următoarele două runde la Sebiș și respectiv acasă cu CS Ocna Mureș iar cei din Ghiroda acasă cu CS Hunedoara și la Giarmata.

Rezultatele zilei în etapa a V-a din C4, clasamentul actualizat și programul rundei viitoare, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 25

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: