Giarmata conduce de două ori după pauză la Sebiș dar din nou e egalată în prelungiri

Un punct a smuls CS Millenium între 6 eșecuri în deplasările din turul seriei vestice în Liga 3, dar tot un punct a obținut și astăzi încă de la prima strigare în ieșirile din retur, punct care a fost salvat în cazul disputei de la ora 15 din etapa a 18-a de gazdele arădene: CS Naţional Sebiş – CS Millenium Giarmata 2-2 (0-0).

Într-o etapă cu 3 remize pe linie în meciurile de vineri n-a mai surprins încă una și sâmbătă, în care toate golurile s-au înscris după pauză, de fiecare dată mai întâi de către oaspeții mai modest clasați, egalați din nou și la potou, binișor în prelungiri. Timișenii au fost la un pas de primul triumf afară în acest campionat, fiind părtași la încă un draw cu goluri, așa cum se întâmpla și săptămâna trecută în încleștarea acasă cu ”satelitul” sibian, 3-3 de la 0-1 la pauză, partidă în care erau egalați tot în prelungiri, după ce reveneau într-un sfert de oră spre mijlocul părții a doua de la 0-2 la 3-2.

Regrete majore așadar pentru vizitatorii din Giarmata, care abordau întâlnirea de pe al patrulea loc din coada clasamentului, CS Național fiind în schimb a cincea, nu departe de podium și cu un număr mai mult decât dublu de puncte față de CS Millenium.

Diferențele ierarhice n-au mai contat însă în egală măsură în meciul jucat la Sebiș pe o ploaie măruntă, care nu a contenit pe tot parcursul meciului și care ne-a reamintit că suntem încă în ultimul weekend al iernii astrologice.

În final, trupa lui Răzvan Leucă a scăpat victoria printre degete, după ce și în precedenta ieșire, de la încheierea turului, la Lugoj, marca tot de două ori, cedând la limită. Astăzi, după o primă repriză fără goluri, în cel de-al doilea mitan, la cinci minute de la reluare, Dorin Codrea a deschis scorul cu un şut de la 18 metri, jos lângă bară, surprinzându-l pe portarul Poiană.

Putea fi chiar 0-2 două minute mai târziu, dar transversala s-a opus la şutul expediat cu forță de Michel Rosenblum, de la circa 25 de metri.

Oaspeții au ochit bara, gazdele au scuturat plasa în minutul 56, prin Onţel.

Cu cinci minute înainte de final, cei de la Millenium au preluat din nou conducerea, prin golul reuşit de Rosenblum, scăpat singur numai cu portarul advers, în urma unei pase excelente, primită de la Stoica: 1-2. Se părea că oaspeţii vor pleca cu toate cele trei puncte de la Sebiș dar CS Național a mai egalat o dată, nu la doar 6 minute, precum în prima parte a reprizei a II-a, ci la aproape zece, în cel de-al patrulea minut de prelungiri, punct de mărgăritar prin rezerva Mărgărit.

Și arădenii sunt din draw în draw, după acel 1-1 la liderul ACS Șirineasa, pe când CS Millenium se pregătește de un meci acasă cu nou-promovații din Bălești, urmat într-un interval de o săptămână de ieșirile la Cermei și Deva, programul celor din Sebiș fiind în oglindă, afară la Șoimii Lipova respectiv pe teren propriu în intermediara prin amânare cu CNS Cetate Deva dar și cu CS U Craiova SA 2, la fine de martie.

*

Național Sebiș: Poiană – Poștoarcă, Basic, Dumitrache, Siminic – Ruță, Pintea – Săulescu, Susan, Onțel – Enciu.

Giarmata: Miklos – Sporin, Stupu, Buzdugan, Cherecheș –  Codrea, Rosenblum (87, Rus) – Călin, Ferțu (60, Stoica), Pricop (70, Grunță) – Beloescu (90, Berecki).

Pe bancă: Nariţa şi Moga.

Conducător al clubului vizitator, Daniel Moraru ne-a declarat: ”Acest meci s-a jucat pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă, aproape impracticabil. Ambele echipe au depus eforturi considerabile, am stat foarte bine ofensiv şi am speculat orice breşă din partea gazdelor, reuşind să marcăm de două ori. Din păcate, tinereţea lotului ne-a privat de o victorie, dar în final rezultatul a fost echitabil. Am avut un arbitraj foarte bun!”

Au arbitrat: Norbert Kemenes – Ștefan Lar (ambii din Baia Mare), Alexandru Turian (Zalău). Observatori : Dan Monea (Aiud) şi Antonie Burtea (Reșița).

Rezultatele etapei a 18-a, a doua din 2018, clasamentul la zi și programul rundei a 19-a, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: