Giarmata, lidera detronată arogant:”Asta nu-i echipă de locul 1″

Millenium Giarmata şi-a pierdut sâmbătă procentajul maxim şi fotoliul de lideră în seria timişeană a ligii a treia, C5, cedând cu 0-2 (0-0) pe teren propriu, în faţa unei nou-promovate, CS Vladimirescu 2003, un surprinzător eşec în runda a şasea la finele căruia Călin Cojocaru, antrenorul gazdelor, contrariat de aroganţa cu care un asistent şi-a permis să-i eticheteze formaţia în timpul partidei, la 0-0, „asta nu-i echipă de locul 1”, a deplâns neacordarea a două lovituri de la 11 metri în primele nici 20 de minute precum şi lejeritatea cu care a fost acordat un penalty pentru henţ la finele unui contraatac purtat în minutul 80 de arădeni, din care s-a dublat handicapul…

Desigur, s-ar putea suspecta faptul că am da apă la moară echipelor, care, spun unii, ar trebui să-şi vadă numai de joc şi să nu protesteze sau comenteze ulterior la adresa deciziilor şi manierei de arbitraj, în condiţiile în care aplicabilitatea regulamentelor stă doar în fluierul împărţitorilor dreptăţii, dar ce ne facem, ca fotbal în general, când un asistent îşi depăşeşte atribuţiile pentru care a fost delegat şi îşi arogă dreptul de a lansa opinii la adresa nivelului uneia dintre combatante, cum a fost cazul sâmbătă pe arena CFR, unde s-a exprimat la scorul de 0-0 la adresa gazdei Millenium nici mai mult nici mai puţin decât prin cuvintele „asta nu e echipă de locul 1”. Iar vorbele au fost aruncate tocmai antrenorului celor din Giarmata, Călin Cojocaru, care, omenesc, a rămas perplex.

Este oare menirea unui asistent să facă aprecieri pe seama nivelului valoric al uneia dintre combatante în contextul competiţiei din serie, şi tocmai în timp ce doar ar trebui să fie atent la arbitrarea jocului!? În acest caz, sunt mai mult decât de înţeles nemulţumirile unor truditori ai jocului, antrenori sau fotbalişti, care se aşteaptă ca şi arbitrii să fie în aceeaşi măsură pregătiţi la ora partidei de la finele săptămânii, în care unele cluburi, mai serioase decât altele, cel puţin în cazul Milleniumului, au investit pasiune şi nu numai… „Dacă nu altceva, deranjează aroganţa cu care se preocupă de activitatea noastră, în care investim multă muncă, resurse financiare, să nu mai spunem de tot stresul, şi ar fi de dorit să se prezinte la fel de bine pregătiţi, pe când de fapt ei vin ca la teatru”, a spus Călin Cojocaru după joc, iar înregistrarea video a partidei ridică serioase semne de întrebare în privinţa echidistanţei brigăzii Sergiu Popa – Adrian Mărginean (ambii din Aiud), Marius Păvăl (Simeria).

Millenium Giarmata contestă neacordarea a două lovituri de la 11 metri, lui Călin Marius respectiv Băişan, în primele nici 20 de minute ale unei dispute cu o nou-promovată baricadată în fieful liderei cu punctaj maxim, jucătorii fiind în schimb sancţionaţi cu cartonaşe galbene, pentru simulare. „Adevărul este că am jucat cu o echipă modestă, modestă-modestă, pe care am dominat-o clar în prima repriză, doar că domnul arbitru n-a vrut să vadă nişte penaltyuri clare, în schimb ne-a împărţit cartonaşe galbene. Nu ştim, poate că este vorba de puţină ură după un meci din sezonul trecut, la Mama Mia, când am avut parte de acelaşi arbitraj execrabil din partea acestor cavaleri ai fluierului… Nu îmi stă în fire să comentez maniera de arbitraj dar când de la 30 de metri a văzut că l-a atins balonul pe Toma în mână, acordând penalty, şi n-a observat chiar în faţa lui faulturile de 11 metri de la 0-0, cum să reacţionăm!?”

Millenium a fost mai întâi taxată în minutul 70, la finele unui contraatac purtat pe stânga şi finalizat cu un şut la colţul lung, şi tot arma contraatacului a servit lui CS Vladimirescu să smulgă şi penaltyul acordat în minutul 80, când a avansat profitând de absenţa marcajului gazdelor, iar fundaşul central Toma a fost sancţionat pentru a fi jucat balonul cu mâna, în careu, în alunecare fiind. Transformare, 0-2, meci jucat, şi Bihorul Beiuş preluând şefia ierarhiei… Oare o echipă de locul 1 sau nu!? După cum a pus asistentul problema, s-ar putea ca alţii să fie „echipa de locul întâi”, nu-i aşa?

Millenium Giarmata a pierdut primele puncte în acest sezon în alcătuirea Ţurcaş – Rosenblum, Cengher, Toma, Dancia – Călin Marius, Codrea, Leucă, Bungău, Corlăţeanu – Băişan. Au mai intrat pe parcurs Gideon, Ursachi, Luchici şi Domşa. Pe bancă: Nariţa – Mihălceanu, Oneţ.

Pentru ocupanta locului 2 în C5, cu 15 puncte din 18 posibile, urmează deplasarea la Caransebeş, unde gazda Autocatania a învins momentan pe linie, se spune şi cu sprijinul arbitrilor…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: