Gînju aduce victoria pe final la ”Elite” U19. Dar eșec ACS Poli la U17. Una caldă, alta rece și pentru Centrul de Excelență

Victorii și înfrângeri la limită pentru ACS Poli în seria vestică a Ligii Elitelor, sub scut la U19 și pe scut la U17, precum și succese dar și eșecuri la 4 diferență pentru Centrul de Excelență Timișoara la nivelul generațiilor de 1999-2000.

ACS Poli a învins sâmbătă la amiază acasă în etapa a VII-a a Ligii Elitelor Vest – U19, trecând cu 2-1 (0-0) de LPS Bihor, care egala în minutul 80 la 1-1. Jivcovici a deschis scorul în minutul 53 iar Gînju a semnat golul victoriei în minutul 85, cu mențiunea că este vorba despre a treia victorie succesivă acasă a elevilor lui Cristian Contescu.

Gazdele de pe ”Colterm” au început cu Rusu – Hăruț, Jivcovici, Bătrânu, Lazăr, Pop, Popan, Bîrnoi, Gînju, Totic și Kokora, pe parcurs mai intrând și Popa, Vîlceanu, Andreici, Istrate și Hofer, în vreme ce rezervă a rămas Dănilă, Dincă fiind în continuare accidentat iar Nicolae – convocat la echipa a doua a clubului.

Urmează pentru ACS Poli o deplasare în weekend, în etapa a opta, la FC Brașov.

ACS Poli a pierdut însă în al doilea meci al cuplajului, 0-1 (0-1) cu orădenii în Liga Elitelor U17 – Vest, pe elevii lui Robert Frușa costându-i golul primit tocmai înaintea pauzei, în minutul 40, în urma erorii unui fundaș central.

Timișorenii și-au crear la reluare două bune oportunități, unu la unu cu portarul, pe care însă nu le-au fructificat, LPS Bihor mulțumindu-se să conserve rezultatul, ceea ce a și reușit pe fondul unei dominări destul de palide și haotice a bănățenilor.

Vizitatorii orădeni au aliniat în special juniori din generația 1999.

Fără Contra și Dumitru, ACS Poli a început cu Ureche – Ciurescu, Cochințu, Șchiopu, Belu, Strein, Firan, Corjescu, Iseini, Costinaș și Stanciu, utilizându-i apoi și pe Demenescu, Andreca, Ursu, Mirescu și Albușel, în vreme ce rezerve au rămas Fedor și Sevici.

Urmează un joc la Centrul de Excelență Timișoara, în weekend-ul viitor.

Apropo de care, garnitura de 2000 a ”Centrului de Excelență”, Tricolor 11, a pierdut sâmbătă deplasarea la FC Brașov cu 5-1 (3-0), în cadrul Ligii Elitelor U17 – Vest.

Cealaltă formație a Centrului de Excelență Timișoara, angrenată în Campionatul Național FRF de juniori B, 1999/2000, mai exact în Seria 5, s-a impus la scor în dauna lui CSȘ Drobeta, 4-0 (1-0) vineri pe malurile Begăi, în ciuda faptului că Tricolor 11 a aliniat juniori de 2000 iar severinenii majoritari de 1999.

Șimăndan a deschis scorul în minutul 20 iar Leucean l-a majorat în minutul 45, tot după pauză mai marcând și Doda respectiv același Leucean, un vârf de viteză de la Aurul Brad, care a evoluat cu numărul 10. Garnitura de la juniori B a etalat un joc mai combinativ, în creștere ca prestații față de debutul campaniei.

”Centrul” a conturat victoria în 11-le Zaha – Feti, Goța, Constantini, Coroiu – Doda, Gănceanu, Costea, Trip, Șimăndan – Leucean, mai fiind utilizați și portarul Pădure, Cora, Chera și Rusu. Din totalul de 27 de juniori de 2000 selecționați de ”Centrul” timișorean, garnituri aproximativ egale numeric sunt împărțite între aparițiile în Liga Elitelor și seria 5 a juniorilor B.

Centrul de Excelență va juca în runda următoare vineri cel mai probabil de la ora 11 cu ACS Poli, în Liga Elitelor U17 – Vest, respectiv sâmbătă la Frontiera Severin, la juniori B, de la ora 14.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: