Gloria Cermei, distanțată până la pauză la Lugoj: 0-4 (0-3)

Toate indiciile sugerau un nou succes arădean în dauna vecinilor timișeni de la sud și în această după-amiază, în prima zi a etapei a 11-a în seria vestică din Liga 3, iar calculele hârtiei au fost din plin confirmate, CSM Lugoj conturând astfel cea mai lungă serie a sa de înfrângeri consecutive din acest campionat, deja patru, al treilea eșec la patru goluri diferență dar și cel mai drastic la zero. A fost o întâlnire pe ”Tineretului” între cel mai slab clasată grupare din ”careul” cluburilor din Timiș în C4 și a patra în aceeași ierarhie din ”careul” arădean plasat între primele șase, iar favoriții s-au detașat deja la 0-3 în primele 35 de minute: CSM Lugoj – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 0-4 (0-3).

Într-adevăr, în vreme ce arădenele dominante în Seria a IV-a abordau această rundă a XI-a de pe locurile 1, 3, 5 și 6, în ordinea Lipova, Sebiș, Chișineu Criș, Cermei, având deja acumulate nu mai puțin de 81 de puncte în primele 900 de minute de fotbal, CSM Lugoj o aștepta pe Gloria de pe penultimul loc și fără victorie, cel mai modest clasată între timișenele în frunte cu nou-promovata din Dumbrăvița, a doua cu 22 de puncte la startul etapei, pe când celelalte trei, de la locul 10 în jos, Millenium Giarmata, CSC Ghiroda și Giarmata Vii și CSM, strânseseră până acum împreună numai 26 de puncte.

Nici bilanțul întâlnirilor directe ale timișenelor în noua campanie cu vecinii din Arad nu era deloc încurajator în perspectiva partidei de astăzi, abia în etapa a șaptea spărgând gheața cei din Dumbrăvița în contul celor de la sud, cu 1-0 tocmai la Cermei, care alb-verzi semnau apoi o ”dublă”, 2-1 acasă cu Crișul Chișineu Criș în runda a opta, însă a fost vorba despre excepțiile care au confirmat regula, căci și mai apoi s-au înregistrat rezultate precum Național Sebiș – Giarmata 1-0, Șoimii Lipova – CSM Lugoj 1-0 respectiv Șoimii Lipova – Millenium Giarmata 4-1, săptămâna trecută.

Nimic nou pe frontul de vest nici astăzi la Lugoj, unde alb-roșii de la CS Gloria au deschis scorul deja în primul sfert de oră al întâlnirii de la ora 14, Capătă înscriind cu capul din centrarea lui Mager, 0-1 în minutul 14.

Avantaj dublat deja în minutul 26, când Vlad a fructificat la a doua încercare șuturile din careul gazdelor, pe respingerea portarului Axinte, după ce marcatorul Capătă trecea de Miculescu, iar nici zece minute nu mai treceau și Dolga se înscria și el pe lista marcatorilor, 0-3 în minutul 34, din careul mic, la cornerul executat de Deta.

Lugojenii, și acasă fără victorie în noua ediție a Ligii 3, în ordine 1-1, 0-0, 0-2, 1-1 și 1-2, depășiți fiind pe teren propriu de timișenele din Ghiroda și Giarmata Vii respectiv Dumbrăvița, erau puși în situația de a evita un nou rezultat dezastruos, după acel 5-1 de sâmbăta trecută, pe terenul Industriei, de care erau devansați între ultimele 3 clasate.

Ce-i drept, CSM Lugoj pierdea și anul trecut acasă cu Gloria Cermei, 1-2 de la 1-0 pe 20 octombrie 2017, primă înfrângere pentru elevii pe-atunci sub îndrumarea lui Cosmin Petruescu, din numai două eșecuri în întreg turul campionatului anterior, însă chiar și așa timișenii aveau o cu totul altă situație după 11 apariții din campania precedentă, 11 6 4 1 23-12 22 puncte, cochetând cu podiumul, în preajma căruia aveau să și încheie sezonul, pe 4, de departe cea mai bună grupare din Timiș în C4, pe când arădenii sfârșeau pe zece.

Petruescu a trecut însă din vară la ASU Politehnica Timișoara iar în lipsa celui care a ținut lucrurile legate la Lugoj, CSM a luat-o la vale, retrăgându-și echipa a doua din cursul turului actualei ediții în Divizia D Timiș și plonjând în catacombele clasamentului seriei vestice în Liga 3. Fără numeroși titulari din campania precedentă, cu fragezi înlocuitori din propria ”pepinieră” care cel mai probabil nu astfel ar fi fost lansați la apă în niște circumstanțe firești, și neplătiți cu lunile, lugojenii n-au putut evita un nou eșec, în fața unor arădeni aliniați pe Timiș după 3 victorii la rând în urma înfrângerii acasă cu ACS Dumbrăvița, și anume 2-1 la Galda de Jos, 2-0 pe teren propriu cu CNS Cetate Deva și 2-1 săptămâna trecută acasă în duelul arădean cu cei din Chișineu Criș.

CS Gloria a rotunjit astfel un bilanț pozitiv pe alte terenuri, 5 3 0 2 11-9 9 puncte, înscriind încă o dată fără a primi gol și în repriza a II-a. Din partea gazdelor, Dobra ochea transversala după o oră de joc, în replică, peste nici zece minute, la mijlocul părții secunde, pe când în garnitura roșilor la frâiele meciului se efectuau 4 înlocuiri într-un sfert de oră, același Capătă marca și la colțul scurt la finele contraatacului purtat de Vlad: 0-4 în minutul 68.

Deși numărul victoriilor gazdelor a fost în primele 10 etape mai mult decât dublu comparativ cu cel al oaspeților, 43-21, s-au strâns deja mai multe succese la scor ale vizitatorilor în acest tur al seriei vestice, nu mai puțin de opt de la 3 goluri diferență în sus, și anume CS Ocna Mureș – Șoimii Lipova 1-5, Millenium Giarmata – Unirea 1924 Alba Iulia 1-4, CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Crișul Chișineu Criș 1-5, Ocna Mureș – Industria Galda 0-5, Industria Galda – Șoimii Lipova 0-3, CS Ocna Mureș – Crișul Chișineu Criș 0-4, CS Hunedoara – CS Național Sebiș 2-5 iar astăzi CSM Lugoj – Gloria Cermei 0-4. Șase succese categorice în deplasare, semnate de arădene, trei eșecuri clare acasă, suferite de timișene…

*

CSM Lugoj: Axinte – Precupanu, Predescu (77, Socaci), Miculescu, Kracunjel (46, Maier) – David, Mărmăneanu – Olariu (64, Cărăbaș), Jula (55, Makongo), Dobra – Sărăcin.

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei: Gârlea – Polgar, Dolga, Nistor, Sabău – Tănase (75, Mihuța), Vezan (66, Prună) – Mager, Deta, Vlad (79, Bulza) – Capătă (70, Matiș).

Brigadă ardeleană, cu Mihai Domșa din Aiud la centru.

În celelalte jocuri ale zilei în C4, Millenium Giarmata – ACS Dumbrăviţa 1-1 (1-0: Marius Călin 41 – Laurenţiu Telescu 52), Unirea Alba Iulia – Şoimii Lipova 0-1
(0-0: Raul Stoin 87, la un minut după intrarea sa în teren) și Metalurgistul Cugir – CS Ocna Mureş 2-0 (1-0: Radu Necşulescu 30, Laurenţiu Tudor 55).

Clasamentul la zi și programul etapelor a 11-a și a 12-a, pe coloana datelor tehnice. Sâmbătă 3 noiembrie de la ora 14: Crişul Chişineu Criş – CNS Cetate Deva, CS Hunedoara – Industria Galda, CSM Şcolar Reşita – Naţional Sebiş și FC Avrig – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: