Goga, cu o „dublă” în ultimul 6-0 cu Ceahlăul, vizează optimile Cupei României

La tragerea la sorţi pentru 16-imile Cupei României, Poli a avut de două ori noroc. O dată pentru că a fost extrasă prima din urnă şi, după noile reglementări ale întrecerii, va fi gazda partidei de manşă unică, iar apoi pentru că adversară i-a fost alocată Ceahlăul Piatra Neamţ, o echipă deloc periculoasă, abia revenită în liga întâi.

Dacă moldovenii au fost scutiţi de alte tururi, timişorenii au disputat deja două faze. Deşi rivalii au provenit din liga a III-a, nu au obţinut calificarea la pas. La Reşiţa, i-au marcat gol lui Şcolar doar la loviturile de departajare, iar la Sebiş, au eliminat pe Naţional cu 2-1, golul decisiv fiind realizat de Popovici abia în minutul 90.

Ceahlăul a promovat în vară după ce a câştigat seria I a ligii a doua. A fost de departe cea mai bună echipă din serie, suferind doar trei înfrângeri. La precedentele două promovări nu a rezistat mai mult de un an în primul eşalon, iar istoria pare că se va repeta şi acum. După şapte runde din noul sezon, nemţenii se află pe locul al 11-lea, cu o zestre de nouă puncte. Dacă în propriul fief încă nu au câştigat, în deplasare au înregistrat două succese surprinzătoare: la Vaslui, cu 2-1, golul victoriei fiind înscris în minutele de prelungire, şi la Buzău, cu Petrolul Ploieşti, cu 1-0, în condiţiile în care au evoluat din startul reprizei secunde în inferioritate numerică.

De la prima prezenţă în prima divizie, consemnată în 1993, Ceahlăul a obţinut numai un punct pe stadionul Dan Păltinişanu, în 2003, când a scos o remiză albă. Singura victorie la Timişoara şi-a adjudecat-o pe terenul de la gara mică, în ediţia 2001/02, contra celor de la UMT. Era ultima rundă şi “alb-negrii” nu s-au omorât cu firea, fiind demult retrogradaţi matematic. Totuşi, golul l-au încasat dintr-un penalty, transformat cu precizie de Axinia (24).

Ultimele dueluri directe dintre Poli şi gruparea din Piatra Neamţ au avut loc în campionatul 2009/10. Pe 17 octombrie, pe arena de pe Bega, “alb-violeţii” au făcut instrucţie cu adversarii, obţinând cel mai clar succes stagional: 6-0! Golurile au purtat semnătura a doar trei jucători: Magera (1, 49), Chiacu (5, 90), Goga (82, 84). De remarcat că unul dintre marcatori, Hristu Chiacu, se află acum în lotul Ceahlăului, el revenind în ţară după experienţa nefericită de la Khazar Lankaran (Azerbaidjan). Sub comanda lui Costel Enache se mai află un ex-polist, Marian Constantinescu, care a jucat la Timişoara în două perioade, 2004-2005 şi 2006-2007, în care a marcat numai o dată.

În retur, bănăţenii aveau să irosească două puncte preţioase în lupta pentru locurile de Champions League, reuşind doar un egal. Mansour a deschis scorul după o oră de joc, însă Viţelaru a restabilit echilibrul în finalul meciului. Poli nu a mai pierdut în faţa trupei lui Pinalti de pe 21 martie 2004. Într-o partidă disputată sub Pietricica, moldovenii s-au impus prin golurile lui Nemţanu (29) şi Bogdanovic (47).

Anul trecut, tot în Cupa României, Ceahlăul a părăsit competiţia după faza 16-imilor, căzând victimă lui Dinamo, viitoarea finalistă. E de aşteptat ca şi în această ediţie să nu se omoare cu firea, ci să se menajeze pentru meciurile din Liga 1, acolo unde o aşteaptă o perioadă grea, cu două deplasări, la “U” Cluj şi Braşov, iar apoi cu două confruntări cu candidate la titlu, Dinamo şi CFR Cluj.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: