Golul croatului Plazonja, de 3 puncte

Alb-violeții au mai obținut o victorie importantă acasă în cursa pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2 cu vedere spre Liga 1, și aceasta tot fără a primi gol pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, precum în urmă cu peste două săptămâni cu buzoienii, de astă dată o singură reușită fiind suficientă pentru asigurarea tuturor punctelor la ultima apariție pe teren propriu în sezonul regular – tur: ASU Politehnica Timișoara – Metaloglobus  București 1-0 (1-0).

Bănățenii au prelungit astfel la trei seria aparițiilor din noul an în care nu au scos mingea din propria plasă, betonul defensiv fortificând poziția ”violeților” în zona play-off, ca și asigurată prin prisma deplasărilor abordabile la codașa din Târgu Jiu și Chiajna, dar și a numeroaselor partide directe între contracandidatele la calificarea în zona 1-6, aspirante cu programe net mai dificile.

Un moment bun în anul centenar al clubului studențesc, liant etalat pe gardul împrejmuitor al terenului de la tribuna a doua, unde galeria Ultra Curva Sud” a desfășurat ditamai bannerul lung de 30 metri cu un mesaj elocvent, ”Poli se iubește, nu se discută! Hai Timișoara, e anul 100!”

Însuflețiți de îndemn, dar și cu speranțe că vor ajunge totuși să fie încurajați din tribune de proprii simpatizanți în disputele din play-off, violeții lui Dan Alexa au reuşit victoria într-un ”meci de 6 puncte” cu bucureștenii de la Metaloglobus, izbândă pe un timp frumos, cu soare de primăvară, îndulcind ambianța pustiită de pe stadionul ”Dan Păltinişanu”.

Mai nimic de consemnat în primul sfert de oră, aproape nici o fază mai bună de fotbal, dar minutul 17 avea să aducă unica reușită a meciului, decisivă. Sofran a trimis o minge printre doi fundaşi, din afara careului spre dreapta, iar Stjepan Plazonja a țâșnit din spatele lui Lung şi Sava, pătrunzând în careu, unde l-a fentat pe portarul Gavrilaş, care s-a dus spre stânga, lat dintr-un unghi chiar dificil, din 7 metri… 1-0.

Avantaj menținut, până la pauză consemnându-se în schimb cartonaşele galbene primite de Ioan Mera în minutul 21 şi Casado (min. 42).

La reluare, cu Coadă în locul lui Sergiu Popovici, după un sfert de oră șut de la 18 metri  expediat de Cioinac, respins iar apoi reţinut de noul intrat în poartă Nedelcovici.

În schimb primul șut al oaspeților pe spaţiul porţii a venit abia în minutul 75, dar tânărul portar Hindrich n-a fost învins, după ce Botic a expediat o pasă lateral stânga lui Aguinaldo, care s-a lansat spre careul advers și a intrat în suprafața de pedeapsă, şutând pe jos din 12 metri.  

Spre final, accidentarea lui Scutaru, schimbat cu Bocşan ca parte a unei duble înlocuiri, dar și acțiunea lui Ivanovici în minutul  89, când a driblat nu mai puțin de trei adversari în marginea careului și a tras cu stângul din 14 metri lateral stânga, mingea trecând milimetric pe lângă bara de la colțul lung.

Se semnalizau patru minute de prelungiri iar în cel de-al doilea Caramalău trimitea mingea cu capul spre propriul portar, în primă instanță prins pe picior greşit, redresat aproape miraculos… Mare bucurie la final în tabăra alb-violet, felicitări reciproce pentru o victorie muncită și strânsă, dar esențială în cursa promovării.

*

ASU Politehnica: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru (min. 86, Bocșan), Pamfile –  Munteanu (Denis Radu), Cioinac, Casado (min. 72, Ignea), S. Popovici (min. 46, Coadă) – Ivanovici, Plazonja (min. 86, Axente).

Rezerve: Păduraru – Romario Rus, Doru, Manea.

Antrenor principal: Dan Alexa; secunzi, Antonio Foale şi Cristian Gălan.

Metaloglobus: Gavrilaș (min. 57, Nedelcovici) – Ciubotaru (min. 77, Chiriac), Caramalău, Lung, Sava – Botic (min. 77, Gavîrliță), Mino Sota, Covalciuc (min. 77, Florescu), Coman – Ovidiu Herea (cpt.), Claudiu Herea (min. 44, Aguinaldo) .

Rezerve: Cazan, Puțaru, Vraciu, Gafaru.

Antrenor principal: Gabriel Nicolae Manu; secund, Radu Robert Creţulescu.

Au arbitrat: Moroiță (Ploieşti) – Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Cantemir (Făgăraş); rezervă: Ţiţii (Şura Mică / Sibiu). Observator de arbitri: Marc (Cluj); delegat de joc: Lolea (Reşiţa).

Dan Alexa (antrenor principal ASU Politehnica): „Trei puncte foarte, foarte importante. Am întâlnit un adversar bun, foarte bun, cu fotbalişti care ştiu să ţină de minge, care ştiu să-ţi pună probleme, care ies din situaţii aglomerate. Dar am făcut un joc consistent, în special din punct de vedere defensiv, şi am mai avut două situaţii. E o victorie foarte importantă pentru că aşa vor fi toate meciurile cu contracandidatele noastre. Meciuri urâte, unde fiecare greşeală poate conta”

– Eşti mai liniştit după această victoria în perspectiva calificării în play-off? „Nu, pentru că încă nu avem puncte suficiente, gândiţi-vă că peste două etape noi stăm. Ne mai trebuie minimum trei puncte. Mergem la Pandurii şi cu siguranţă nu e un meci uşor, nu cum o arată hârtia. Trebuie să câştigăm şi cred că cu 34 de puncte vom fi 99% în play-off.”

– Care e starea lui Scutaru? (n.n.: accidentat, schimbat cu Bocşan în min. 86) „Nu ştiu, o să vedem mâine, ar fi o pierdere mare pentru noi, dar sper să-l avem la Târgu Jiu.”

– După gol echipa s-a apărat mai mult… A fost indicaţia ta? „Nu, Metaloglobus a găsit breşe, în special pe zonele laterale foarte uşor, au ajuns uşor în preajma careului. Am preferat să întărim mijlocul, am avut şi atunci probleme 10-15 minute, apoi am făcut o schimbare, a intrat Ignea foarte bine şi am echilibrat jocul. Mai mult, am avut şi o ocazie foarte mare prin Ivanovici”.

Gabriel Manu (antrenor principal Metaloglobus): „Din păcate a trebuit să ne recunoaştem învinşi. Am avut o primă repriză foarte bună, în care am dominat. Din păcate am luat gol, din nou pe o greşeală personală, aşa cum am făcut la Petrolul. Nu reuşim, dacă în turul campionatului câştigam în deplasare şi aveam un joc mult mai bun, cel puţin eram mult mai concentraţi la finalizare. Acum se pare că reuşim acasă să luăm punctele şi nu reuşim în deplasare să ne adunăm. Au fost mai buni ca noi în a doua repriză, Poli şi-a dorit mai mult victoria probabil şi, din păcate pentru noi, nu am reuşit să ne luăm cele trei puncte pe care ni le doream, ca să ne apropiem de zona de play-off. Însă cred că nu este totul terminat. Mai avem de jucat trei meciuri până la final, din care sunt convins că putem să scoatem maximum.”

– Primele schimbări au fost din motive medicale? „Da, primul accidentat, după două faulturi în care nu s-a dat niciun cartonaş galben, şi Claudiu Herea nu a mai putut, i-a pus talpa pe gleznă. Iar Gavrilaş, la pauza meciului, i s-a făcut rău, a avut stări de rău, stări de ameţeli, nu a mai putut să continue. Şi a trebuit să fac două schimbări, le-am pierdut, nu am avut alte variante. Am făcut cele trei schimbări ofensive, am și schimbat sistemul de joc, am rămas cu trei fundași centrali, însă din păcate nu am reuşit să dăm gol.”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: