Gorjenii vicecampioni în 2017 revin unde au câștigat titlul

Timișoara va fi din nou gazdă, precum cu ocazia ediției inaugurale, odată cu reînnodarea tradiției studențești prin reluarea peste ani a competiției, a turneului final al Campionatului Național Universitar al României la fotbal, eveniment ce va avea loc la finele acestei săptămâni, cu participarea a opt formații.

UCB Târgu Jiu pozând pe ”Știința” în 20 iunie 2015, campioană studențească

Printre care se va afla, conform deznodământului de duminică din manșa a II-a a preliminariilor sud-vestice, și câștigătoarea titlului la ediția turneului final din capitala Banatului, din 18-20 iunie, și anume Universitatea ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Într-adevăr, calificată pe-atunci cu 13 puncte și unul mai mult decât universitarii târgovișteni din seria patrulater sud-vestică, formația de pe Jiu a ieșit cu bine din Grupa A a fazelor finale de pe Bega, în dauna celor de la ”Vasile Goldiș” Arad respectiv Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, impunându-se apoi în lupta pentru titlu.

Vicecampioni anul trecut, studenții din capitala Gorjului au parafat duminică detașat pătrunderea în turneul final din 18-20 mai al ediției 2018 a întrecerii, asigurându-și prezența la ”colocviul” bănățean. Mai multe date, așa cum tocmai a consemnat și fotbal-universitar.upt.ro, semnalând că s-a aflat și identitatea penultimei calificate la turneul final.

Derby-ul Văii Jiului a fost tranșat, până la urmă net, de campioana de acum trei ani și vicecampioana de anul trecut. În urma unui minim 1-0 în tur, cei de la Universitatea ”Constantin Brâncuși” au câștigat cu 6-2 (2-1), după ce gazdele din Petroșani au deschis scorul. Iar hunedorenii au marcat al doilea gol abia la scorul de 1-6, așa încât problema calificatei nu s-a pus, practic, deloc în a doua repriză. Fair-play, antrenorul lui U Petroșani, Ionuţ Stelescu, cel care face parte, în ultimii ani, din staff-ul lui Eduard Iordănescu, a recunoscut superioritatea gorjenilor.

Iar o ecuație a cărei rezolvare a fost amânată își așteaptă soluționarea tocmai în această seară, în capitala Moldovei. Meciul UAIC Iași – UTI Iași, întrerupt miercuri, la scorul de 3-3 la finalul timpului regulamentar, va fi reluat, fiind vorba de o manşă unică în acest caz, din momentul întreruperii partidei, adică începând cu startul prelungirilor, de la scorul de 3-3. Se va juca așadar astăzi de la ora 18, dat fiind că terenul nu a fost disponibil până la orele serii în această primă zi a noii săptămâni. În cazul în care rezultatul va fi, şi la finalul prelungirilor, egal, se vor executa lovituri de departajare pentru stabilirea echipei calificate la turneul final.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: