Greu acasă cu argeșenele: Ripensia, 1-2 (0-1) cu violeții Piteștiului pe ”Electrica”. FOTO + declarații Pelici, Badea

Ripensia a pierdut la apariția finală pe teren propriu din acest an, și tot în fața unei formații din județul Argeș, după ce precedenta înfrângere o suferea tot pe ”Electrica”, în urmă cu nouă partide, 0-5 cu CS Mioveni. Astăzi i-a egalat la matineu pe ”violeții” din Trivale, puțin după pauză, dar a căzut din nou pradă inexactității la apărarea loviturilor de colț, cedând pentru a doua oară conducerea la mijlocul părții secunde. Iar finalul avea s-o găsească în inferioritate numerică, notă și mai tristă a unui eșec dureros: Ripensia Timişoara – ACS Campionii FC Argeş 1-2 (0-1).

Foarte puţini spectatori au venit sâmbătă la ora 11 la arena ”Electrica” pentru a asista la duelul ocupantelor locurilor 14 și 7 în Liga 2, circa 150 de înfocaţi iubitori ai fotbalului printre care și 4 fani ai alb-violeților argeșeni, iar asistența a avut de îndurat nițel mai mult vântul și soarele cu dinți până ce meciul din etapa a XX-a a și început, cu 6 minute întârziere, dat fiind și intonarea imnului național.

O victorie la startul returului i-ar fi apropiat pe bănățenii în roșu-galben la un singur punct de piteșteni, într-atât de mici sunt diferențele între grupări situate și la 7 trepte distanță în ierarhia Ligii 2, însă Ripensia n-a izbutit să câștige nici pentru a treia oară la rând acasă, după remizele cu ASU Politehnica și de sâmbăta trecută, 0-0 cu cei plimbați cu cortul de la Drobeta Turnu Severin spre Târgu Jiu.

A rezultat în schimb o primă înfrângere după 7 săptămâni de la usturătorul 0-5 cu ceilalți argeșeni, suficient pentru a complica din nou situația elevilor lui Pelici, nu precară dar îngrijorătoare. ”Campionii” din Trivale și-au continuat în schimb seria invincibilă, atingând ”borna” 9 la acest capitol, fără a rupe însă deloc gura târgului, încă un meci de factură modestă din eșalonul 2, influențat însă și de calitatea pe măsură a suprafeței de joc.

O înfrângere mai greu de digerat pentru roş-galbenii lui Pelici, care abordau ediţia de campionat prin a triumfa în vară în Trivale, pierzând însă astăzi cu acelaşi scor, revanșă a celor de la FC Argeș. Care, iată!, de la plecarea lui Dică şi instalarea lui Ionuţ Badea ca antrenor principal a revenit puternic spre pozițiile fruntașe.

Având o mare ocazie în minutul 15, prin Blejdea, din apropierea porții, unde a greşit ţinta în urma unei centrări perfecte a lui Buhăescu. După cinci minute, micuţul Adrian Popescu se demarca pe flancul stâng şi șuta de la colţul careului de 16 metri peste transversal, față în față doar cu Dobre.

În cele din urmă avea să fie totuşi 0-1, la un schimb de pase între aceiași Popescu și Blejdea, ultimul avansând pe stânga și centrând în faţa porţii, de unde Bogdan Răzvan Matiş a marcat cu capul, de la numai 6 metri, jos, lângă bară, în dreapta lui Dobre. 

Ripensia, cu Lungu, Burdeț și Popovici ca noutăți în primul unsprezece față de garnitura de start de sâmbăta trecută pe ”Electrica”, lăsându-le locul la schimb Monea, Călin și Golda, putea egala în minutul 32, la un corner executat de Popovici și respins de portarul Ducan din faţa lui Voinea. Și ce mai ocazie a avut Neagu două minute mai târziu, şutând de la 10 metri, șut reținut însă fără emoţii. 

În minutul 39, o lovitură liberă de la 20 de metri, puternic executată de Muşat, Dobre respingând cu ambele brațe. Iar piteştenii intrau în avantaj la vestiare…

Însă, după nici trei minute de la reluarea partidei, de-acum și cu Zaluschi în locul lui Stoi, la o acţiune a lui Voinea pe flancul drept, centrarea perfectă în faţa porţii a fost fructificată de Neagu cu capul din 4 metri: 1-1 și speranțe reînnoite.

Apoi, în două rânduri, în minutele 51 şi 53, Dobre s-a remarcat la şuturile expediate din careu de aceiași Blejdea şi Popescu. Mai trecea un sfert de oră și, în minutul 68, la un corner executat de Muşat, Prepeliţă a punctat și el tot cu capul, din 6 metri, în dreapta lui Dobre… 1-2.

Gazdele și-au reluat alergarea după… egalare, marcatorul Neagu având două oportunităţi în minutele 71 și 74, doar că şuturile n-au nimerit cadrul porţii. Execuția finală, în general în suferință.

Pelici l-a înlocuit imediat cu Fotescu iar tot din minutul 75 a intrat și Călin în locul lui Chera, dublă schimbare, omologul Badea mutând rapid în replică prin a-și împrospăta apărarea imediată.

Poziție de pe care oaspeţii au trecut pe lângă majorarea scorului în minutele 84 şi 88, prin Blejdea şi Muşat, ultimul, tot din corner, expediat direct pe poartă si respins de Dobre.  La care Badea mai efectua o înlocuire și se indicau 3 minute de prelungiri, în care mai apela și la Grecu. Se jucau mult peste 4, dar fără urmări.

Pelici nu mai avea în schimb parte de înlocuiri, așa încât învinșii încheiau meciul în zece jucători și în inferioritate numeric încă din minutul 84, când Burdeţ era scos pe targă, fără a mai putea reintra. Iar cum toate schimbările erau deja efectuate, finalul era cu atât mai frustrant…

Urmează căderea de cortină, sâmbăta viitoare de la 11 pe terenul nou-promovatei din Buzău.

*

Ripensia: Dobre – Lungu, Hecsko, Apro – cpt., C. Toma – Burdeţ, Stoi (minutul 46, Zaluschi) – Popovici, Neagu (min. 75, Fotescu), Chera (min. 75, Călin) – Voinea.

Antrenori: Alexandru Pelici (principal), Călin Mada şi Iulian Muntean (secunzi).

Pe bancă: Mociu – Tînc, Gavrilă, Golda.

ACS Campionii FC Argeş: Ducan – Tofan, Şerbănică, Turda, Muşat – Prepeliţă – cpt., Şerban (min. 77, Brînzan) – Răzvan Matiş,  Popescu (min. 88, Năstăsie), Blejdea (min. 90+3, Grecu) – Buhăescu.

Antrenor: Ionuţ Badea (principal), Dragoş Radu (secund).

Pe bancă: Micle – Barbu, Dănescu, Panait.

Au arbitrat: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) – Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Cristian Daniel Ilinca (Craiova). Arbitru de rezervă Tudor Florin Jurcă (Arad). Observator de arbitri Teodora Albon (Cluj) iar delegat de joc Adrian Lucaci (Arad).

***

Alexandru Pelici (antrenor principal Ripensia): ”Un meci pe care l-am pierdut, din păcate se încheie şi seria asta a invincibilităţii. Ne doream mult să încheiem cu un rezultat bun, şi din păcate nu am reuşit. Strângem rândurile, mai avem o etapă de jucat, urmează apoi vacanţa. Două goluri primite foarte uşor, pe greşeli personale, dar asta e, îmi pare rău că nu am reuşit să aducem bucurie suporterilor. Mergem la Buzău să încercăm, aşa cum am încercat peste tot. În momentul în care trebuie să faci marcaj, şi ştii cu cine trebuie să stai, e clar că nu ştiu ce aş putea face, e lipsă de responsabilitate se pare. Facem greşeli la rând, o ieşire hazardată din poartă pe sub minge a lui Dobre, asta e, se întâmplă… Clar nu meritam să câştigăm, dar cred că echitabil ar fi fost egal. Am fost taxaţi, la fel, aşa de fapt cum s-a întâmplat în acest campionat. Despre starea lui Burdeţ, nu este aşa cum se părea, maseorul a spus că nu este grav. Sunt foarte dezamăgit, speram la mai mult, dar mergem înainte, cu toţii suntem vinovaţi, în frunte cu mine.  Acest campionat se joacă în continuare și fiecare trebuie să facă mai mult, începând cu conducerea clubului, şi cu toată lumea. Mai este o etapă şi vom trage linie, vom vedea ce vom face…”

Ionuţ Badea (antrenor principal ACS Campionii FC Argeşi): ”A fost o partidă de luptă, o partidă în care faza ofensivă a avut de suferit în multe momente, nu neapărat datorită individualităţii jucătorilor, ci mai degrabă din cauza stării terenului. Care azi a egalizat mult valorile. Chiar şi aşa, ne-am creat multe ocazii de a marca. Sunt nemulţumit că suferim la acest capitol al finalizării, dar e de explicat pe undeva, fiind final de an. Noi ar trebui să ne gândim ca şi cum ar fi ultima partidă. Am întâlnit un adversar dârz, foarte bine pus în teren şi adaptat de către Alex Pelici la caracteristicile jucătorilor. Antrenor cu ştate vechi în Liga 2, și mă bucur că sunt astfel de antrenori, care ridică nivelul. E un campionat foarte echilibrat… Sunt mulţumit de puncte, de rezultat!”

Fotografii de Iosif Canea; rezultatele zilei în prima etapă din returul Ligii 2 și programul rundelor 20-21, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: