Greu la deal cu câte-un punct: ASU Politehnica Timişoara – Dunărea Călăraşi 1-1 (0-1). Declarații Foale, Pustai + FOTO

Fără succes în precedentele două meciuri dar mai ales învinși duminică la Arad, ceea ce a dus miercuri la despărțirea de antrenorul principal Mugur Gușatu, alb-violeții reintraseră în turbulențe, deloc oportun înaintea primirii unei ex-prim-divizionare la rândul ei cu probleme, dacă notăm doar meciul acasă pierdut la ”masa verde” cu clujenii dar și poziția în clasament a galben-albaștrilor, cu numai două puncte în plus față de bănățeni. Care au egalat după pauză, dar cu câte un punct acasă nu se evadează de pe locurile de retrogradare. A fost a cincea remiză pe teren propriu a celor de pe ”Știința” în ediția 2019-2020 din Liga 2: ASU Politehnica Timişoara – Dunărea Călăraşi 1-1 (0-1).

Duel al suferindelor sâmbătă după-amiază în centrul Timișoarei, unic meci dintre cele 6 disputate până acum în cadrul etapei a XIV-a din Liga 2 în care au înscris ambele echipe, câte un gol fiecare, în condițiile în care în alte 4 partide s-a marcat o singură dată iar în o alta, tot de două ori. Fotbal cu pipeta și ineficacitate, pentru a nu mai pune la socoteală că eșalonul secund a reînceput să scârțâie de-a binelea, un joc rămânând agățat în cui odată cu anunțul retragerii din campionat a bucureștenei ASC Daco-Getica. Anul trecut, în 2018, încă juca în Liga 1…

Pe undeva, dacă se va confirma într-adevăr abandonul celor din capitală, unii ar avea indirect de câștigat dar și mai mici temeri în privința retrogradării, însă se știe cum e cu bucuria la răul altuia. Cât despre Dunărea, evident este că formațiilor retrogradate din Liga 1 nu le este ușor să-și regăsească în același an cadența…

În prima repriză, ambele echipe s-au controlat reciproc, cu menţiunea că oaspeţii au avut o posesie mai îndelungată a balonului, dar au apelat și la mingi lungi pentru a ieşi din apărare. Echilibrul s-a rupt însă când arbitrul a dictat penalty la o fază care nu anunţa nimic, Sîrbu căzând pe gazon ca electrocutat, la ceea ce a fost o ușoară jenare din partea lui Ignea. În propria interpretare, fluieraşul oltean a dictat rapid lovitură de la 11 metri iar Bogdan Şandru a şutat pe jos în stânga lui Contra, plecat pe colţul opus.

”Violeţii” au avut şi câteva bune faze fixe care nu le-au adus însă nimic în cont, cea mai clară ocazie fiind cea a lui Mera, cu capul, peste transversală la o centrare a lui Ungureanu în minutul 31. Ca apoi Honciu, cu un minut înainte de pauză, să beneficieze de o lovitură liberă de la 23 metri lateral stânga, trimițând periculos lângă bară. Contra a fost însă la post și a respins în corner.

În mitanul secund parcă a fost o altă echipă alb-violet pe teren, dominând clar şi egalând deja în minutul 53. Mai avea apoi peste o jumătate de oră la dispoziție să adauge triumfului cu argeșenii, dar n-a mai fost să fie.

Gazdele au profitat de grava greşeală a goalkeeper-ului Calancea, la șutul lui Ignea de la 25 de metri pe mijlocul porţii, cu ceva efect, la care a alunecat… Cu toată opoziţia sa ulterioară, mingea intra în poartă… 1-1. Gol de portar, după unul din penalty…

Cam asta-i Liga 2, realist vorbind.

În minutul 72, în urma unei alte lovituri libere de la 25 de metri lateral dreapta, executată de Cherecheş, Mera a ochit cu capul bara din dreapta lui Calancea, de unde balonul a ricoșat la colţul lung şi a fost respins în corner de Crişan. Peste şase minute, noul intrat Zabun a trimis sub bară de la 12 metri dar de această dată portarul Calancea a deturnat peste transversală, în corner.

Au urmat alte două faze fierbinţi la poarta lui Contra, în minutele 79 şi 82, când Rusu a cerşit o altă lovitură de la 11 metri dar de această dată nu l-a mai păcălit pe arbitul oltean. Iar cu trei minute înainte de final oaspeţii puteau pleca de pe Bega cu toate cele trei puncte, Toma accelerând tranșant spre poartă și intrând în careu, de unde a şutat pe jos de la 12 metri dar Contra s-a opus golului, aplaudat fiind la scenă deschisă de cei peste 500 de spectatori.

Un punct, mai bun decât niciunul, dar totuși viață grea pentru alb-violeți în acest ritm. Și urmează deplasările la Ploiești și Buzău, în restanță, urmate de primirea harghitenilor…

*

ASU Politehnica: Contra – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Ignea, Dros – Popescu, Ungureanu (min. 72, Zabun), Schieb (min. 79, Manea) – Axente.

Antrenor interimar: Antonio Foale. Secund, Petru Ţurcaş.

Pe bancă: Murariu, Coadă, Radu, Trip.

Dunărea Călăraşi: Calancea – Sîrbu (min. 76, Sabangeanu), Şandru (cpt.), Crişan, Mendy –  Boboc, Honciu (min. 83, Moise), Tudoran (min. 56, Preoteasa), Ekollo, Toma – Rusu.

Antrenori: Cristian Pustai (principal) și Cristian Todea (secund).

Pe bancă: Krell, Gliga, Ozcan, Marrone.

Au arbitrat Viorel Nicuşor Flueran – Cristian Daniel Ilinca (ambii din Craiova) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti). Arbitru de rezervă: Mircea Ardelean (Arad).

*

La cald… Antonio Foale (interimar ASU Politehnica)…

– Cum a fost săptămâna asta prin plecarea lui Guşatu? ”A fost o săptămână bună, normală, la fotbal se poate întâmpla orice, să-ţi plece antrenorul, să pună pe altcineva… S-a continuat lucrul, băieţii au trecut peste această problemă. Cu puţin bulan, că ai nevoie şi de bulan la jocuri, puteam să câştigăm, dar sunt mulţumit de prestaţia jucătorilor, de atitudinea pe care au avut-o, de dorinţa pe care au arătat-o, chiar mi-a plăcut. Chiar îi felicit pe băieţi că au vrut şi au arătat că vor să câştige! Din punctul meu de vedere pot spune că a fost cel mai bun joc, oricum, repriza a doua a fost foarte bună, am fost peste ei. Am început puţin mai greu, presiunea a fost destul de mare pe băieţi. Am revenit în repriza a doua şi băieţii chiar s-au autodepăşit. Asta mi-a şi plăcut, că s-a văzut dorinţa de autodepăşire, de victorie”.

– Cum vi s-a părut arbitrajul, mai ales la lovitura de la 11 metri acordată oaspeţilor? ”Dacă jucam 11 la 11, câştigam mai uşor, ar fi fost altceva, dar adversarul nostru a jucat în superioritate numerică, au avut un om în plus. Mă refer în general la maniera de arbitraj. Dacă pun şi acel 11 metri, din ce am văzut şi am auzit de la alţii, se pare că nici vorbă de 11 metri. Și cei care au fost aproape, şi eu, de la kilometrul 20, am văzut că nu era. Eu consider că am jucat în inferioritate numerică…” În privinţa celei de-a treia schimbări, Foale a explicat că nu a mai fost necesară.

Întrebat de ce a plecat Mugur Guşatu, Foale a răspuns: ”Nici nouă nu ne-a mai răspuns, cred că a fost ceva pe moment. El ştie mai bine de ce a făcut-o, eu nu pot spune despre el, e hotărârea lui. Nu cred că a fost vorba despre meciul de la UTA, cred că a fost un accident. De când a venit și-a dorit ca băieţii să joace bine, chiar au început să-şi dea drumul, fazele de poartă au crescut şi am avut multe situaţii de gol în meciurile disputate cu el. Nu este nici o problemă în vestiar, îi cunosc foarte bine, sunt profesionişti şi bag mâna în foc că nu este nici o problemă în vestiar!”

– Cum apreciaţi evoluţia portarului Contra? ”Astăzi a făcut un meci foarte bun Mario. În general toată echipa a luptat pentru a scoate un rezultat pozitiv”.

Cristian Pustai (antrenor principal Dunărea): ”Pare rezultatul echitabil, pentru că într-adevăr prima repriză am controlat-o noi, iar în a doua am suferit, în special în ultimele 20 de minute. Nu am reuşit să mai fim periculoşi. E deja al doilea meci în care suferim. Dacă la meciul cu Turris am dat vina pe eliminare, pe arbitru, astăzi, ce să mai zicem!? Înseamnă că avem o problemă pe care trebuie să o remediem. Avem jucători cu accidentări şi unii care revin, fac câteva zile de antrenament şi joacă. Va trebui să vedem la iarnă, să îmbunătăţim calitatea lotului… Am venit să încercăm să luăm cele trei puncte, aşa se părea, dar iar am luat un gol foarte uşor. E al treilea de acest fel, aducem echipa adversă în joc, căci până la acel moment se părea că noi controlăm jocul. Nu cred că au avut ceva ocazii mari. Dar când vine aşa un gol de nicăieri, un şut de la 25 de metri… Aţi văzut ca şi mine, nu ştiu să vă zic ce a făcut, pot să spun ce nu a făcut: era o minge de apărat!”

– S-a văzut că aţi fost nemulţumit de arbitraj… ”E inerent în timpul jocului, mai sunt reproşuri, avem păreri diferite, am strigat ca să mă audă, dar au fost cuvinte decente. Dacă lumea spune că s-a dat uşor lovitura de la 11 metri, eu spun că nu s-a dat a doua lovitură, clară, adică un moment static. Căci cel care se desfăşoară în viteză şi eşti la 50 de metri nu-l vezi, dar acea intervenţie a portarului, când fundaşul respinge şi-l loveşte pe atacant, e 11 metri clar. Dar nu avem VAR, ce mai pot spune!?”

Fotografii de Iosif Canea

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: