Grigorescu, condamnat

Nicolae Grigorescu, în ultimii ani în fruntea Comisiei Județene de Arbitri Timiș, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Completul de judecată a soluționat joi cazul în care a fost inculpat Nicolae Grigorescu cu amânarea aplicării pedepsei. Soluția pe scurt, conform informațiilor generale publicate de Judecătoria Timișoara pe portal.just.ro, este după cum urmează:

”În temeiul art. 396 alin. 10 C. proc. pen., raportat la art. 83 C. pen., stabileşte pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare în sarcina inculpatului Grigorescu Nicolae, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 1 C. pen. (fapta din data de 27.07.2019).

În baza art. 83 alin. 1 C. pen., amână aplicarea pedepsei de 1 an şi 4 luni închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, conform art. 84 alin. 1 C. pen.

În baza art. 85 alin. 1 C. pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 85 alin. 2 lit. b) C. pen., impune inculpatului obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 40 zile, la una dintre următoarele două instituţii: S.C. Horticultura S.A. Timişoara sau Primăria Dumbrăviţa, în conformitate cu dispoziţiile art. 404 alin. 2 C. proc. pen. şi ale art. 57 din Legea 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, instituţie ce urmează a fi desemnată de către Serviciul de Probaţiune Timiş după evaluarea inculpatului.

În temeiul art. 85 alin. 2 lit. c C. pen., impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Timiş. În baza art. 86 alin. 1 C. pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) – e) se comunică Serviciului de Probaţiune Timiş. În baza art. 404 alin. 3 C. proc. pen., rap. la art. 88 C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege ori săvârşeşte o nouă infracţiune intenţionată, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei în regim de detenţie. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 500 lei în cursul urmăririi penale, iar suma de 500 lei în cursul camerei preliminare şi a judecăţii. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.07.2020.
Document: Hotarâre  1702/2020  02.07.2020.”

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 10

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: