Grupa de elită a pepinierei ACS Poli începe pregătirile cu Cosmin Petruescu

ACS Poli Timişoara a reînodat firul alcătuirii unei grupe selecţionînd vîrfurile de generaţie din cîteva grupe de vîrstă ale pepinierei, idee pusă succint în practică de Alin Artimon, la FC Timişoara, iar Cosmin Petruescu, antrenor în stafful tehnic al echipei de seniori a clubului, a condus ieri după-amiază o primă şedinţă de pregătire.

Gruparea divizionară B a optat pentru selecţionarea cîtorva juniori A, B şi C din generaţiile 1995, 1996, 1997 şi 1998, jucători dintre cei mai buni în grupele respective de vîrstă, şi a alcătuit astfel o grupă de elită a pepinierei, care va efectua cel puţin un antrenament săptămînal sub îndrumarea lui Cosmin Petruescu (foto), antrenor care a ghidat-o pe ACS Recaş la promovarea în Liga 2, Seria Vest.

Începînd de la mezinii Totic şi Friedrich, selecţionaţi din echipa de juniori C antrenată de Sorin Vlaicu, şi care sunt deja medaliaţi la nivel naţional, şi pînă la cîţiva juniori A pregătiţi de Cristian Contescu, noua grupă din cadrul clubului va reuni ceea ce se anunţă a fi cele mai mari promisiuni pentru viitor.

Valentin Velcea, antrenor principal al secund divizionarei ACS Poli, şi care are în program un joc de verificare anunţat pentru sîmbătă la amiază, acasă cu CS Hunedoara, lider la nivelul ligii a treia, şi-a îndreptat ieri atenţia spre juniorii centrului alb-negru, iar profesorul Petruescu a purces la activitatea propriu-zisă, în noul său rol.

Iniţiativa este foarte bună pentru progresul şi pe mai departe al juniorilor, oferindu-i şi o atribuţie în plus unui antrenor cu merite deosebite în prezenţa Timişoarei pe scena eşalonului secund, dar care intrase într-un con de umbră, cel puţin imagistic, după ce relansarea sub numele de ACS Poli îl ştergea practic din postura de antrenor principal.

Petruescu iniţiază şi paşii copiilor de la CSŞ Lugoj, grupare sportivă şcolară unde deţine o catedră în cadrul secţiei de fotbal, aşa încît implicarea sa la nivel juvenil este mai mult decît benefică.

Rămîn de văzut detaliile ce vor apărea pe parcurs, legat de numărul de antrenamente săptămînale şi de criteriile de selecţie şi rotaţie la nivelul noii grupe lansate, multe avînd de-a face cu programul competiţional al formaţiilor de juniori A, B şi C ale clubului, dar startul este bun şi punerea în practică a ideei contează.

În altă ordine de idei, dat fiind că derby-ul ACS Poli – Pandurii Lignitul a fost devansat pentru joi, la cererea oaspeţilor, juniorii A jucînd de la ora 12 iar B de la ora 14, timişorenii ar putea evolua şi în week-end, într-un joc test contra celor de la Flacăra Făget, divizionară C fără meci de campionat în calendar.

Meciurile juniorilor vor avea loc poimîine pe arena „Colterm”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Grupa de elită a pepinierei ACS Poli începe pregătirile cu Cosmin Petruescu

  1. un jeg spune:

    cand iti vad fata imi vine sa vomit…cel mai j-e-g-o-s caracter posibil…lor cat le ceri sa joace?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: