Hat-trick Sîrbovan şi despărţire cu brio: CFR – UTA 4-0 (4-0)

Prim-divizionarele alb-vişinii şi-au luat rămas bun de la proprii susţinători cu zîmbetul pe buze, cîştigînd duminică la amiază inclusiv graţie unui hat-trick reuşit de Larisa Sârbovan în decurs de doar 10 minute, în prima parte, succes în urma căruia au linia de clasament 17  9  2  6  89-43  29 puncte, pe locul 4 în seria vestică din Liga I de fotbal feminin, după CFF Olimpia Cluj, Real Craiova şi Motorul Oradea. Căderea cortinei pentru timişorence va avea loc duminică 13 mai, la Craiova, în ultima rundă, a 18-a, cu depunctata Sporting: CSF CFR Timişoara – FCF UT Arad 4-0 (4-0).

Aşadar o ultimă reprezentaţie acasă în Liga I feminină, cu ocazia derby-ului vestului, între CFR şi UTA. Şi chiar dacă jocul a început mai devreme decât ora oficială de start, cu acordul ambelor cluburi, fotbalistele n-au putut evita căldura caniculară…

CFR Timişoara - UTA 4-0 în ultima apariţie pe teren propriu în acest sezon...

Fetele s-au străduit totuşi din greu să arate cît ştiu mai mult din acest frumos fenomen, fotbalul. Primele minute au fost de tatonare dar după deschiderea scorului timișorencele și-au dat drumul la joc, reuşind goluri superbe, unul mai frumos decât celălalt, și faze fierbinți la poarta arădencelor.

Scorul a fost deschis în minutul 9, cînd căpitanul de echipă a „roşiilor”, Denisa Marcea, vrând să degajeze mingea din suprafața de 16 metri, a confundat porţile și a şutat spectaculos sub transversală, de unde balonul a ricoșat în plasă. După acest autogol al vizitatoarelor, timișorencele s-au descătușat și au reușit să înscrie 3 frumoase reuşite, prin aceiași jucătoare, Larisa Sârbovan, în minutele 26, 30 și 36, marcatoarea fiind și cea mai bună jucătoare de pe teren.

Partea secundă a fost mai echilibrată şi nu s-a mai înscris nici un gol, cu toate că ambele formații au avut ocazia, doar că au ratat inexplicabil din situații favorabile. Acest echilibru s-a mai datorat poate și celor 5 schimbări efectuate de antrenorul timișorencelor, Florin Bugar, care probabil s-a mulțumit cu scorul înregistrat la pauză, dînd şansa să joace şi altor componente.

Aşadar despărţire cu brio…

CFR: Melisa Sodîncă (min. 46, Elena Comloşan) – Ramona Novotni (min. 46, Denisa Heisu), Mihaela Molnar, Mihaela Durlă (min. 46, Florina Abrudan), Francina Lucescu (min. 46, Andreea Betea) – Elena Obrad (min. 46, Claudia Bistrian), Sorina Munteanu, Claudia Buză, Silvia Usain – Larisa Sârbovan, Diana Buza. Antrenor: Florin Bugar.

UTA: Iolanda Meszaroș (min. 46, Simona Doroși) – Maria Magocs, Sorina Anuțescu (min. 60, Valentina Naida), Diana Mladin, Denisa Margea – Mariana Milăuţiu, Emilia Banda (min. 70, Claris Kopaudi), Mădălina Chiș, Diana Lupșa – Andreea Lauruc, Andrada Vanu. Antrenor: Gheorghe Camelița.

Arbitru: Cătălin Botaș, asistenți: Ciprian Trancă și Călin Radosav.

Reacții la cald… Bugar Florin (CFR): „Am avut nevoie de această victorie pentru a ne menţine pe poziția a patra în prima ligă. Mulțumesc fetelor că au depus un efort considerabil pe această căldură. După pauză, ritmul jocului a scăzut și datorită schimbărilor efectuate. Remarc forma excelentă a lui Larisa, care a reuşit niște goluri superbe și a avut multe alte ocazii. De fapt toată echipa a contribuit la această victorie. Suntem pe un drum bun cu acest lot formidabil de jucătoare”.

Gheorghe Cameniță (UTA): „Căldura și-a pus amprenta asupra desfășurării jocului. Ce este adevărat, este că am prins şi o zi slabă. Mai am mult de lucru cu aceste fete dar remarc echipa timișoreană, care are un lot bun și peste o bucată de vreme o văd campioana ţării. Le doresc mult succes! De remarcat arbitrajul corect, la care sincer nu mă aşteptam, căci pe unde merg în deplasare, chiar şi acasă, nu avem parte de asemenea arbitraje”. 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Feminin: