Hazard

Sintagma „Le roi est mort, vive le roi” era folosită la curtea regală a Franței atunci când un rege îi succeda altui rege. Dar, prin extrapolare, putem uza de această expresie când vorbim de antrenorii echipei naționale a României.

Cosmin Contra in meciul dintre Athletic Bilbao si Dinamo Bucuresti, din turul trei preliminar al Ligii Europa, disputat pe Stadionul San Mames Barria din Bilbao, joi 3 august 2017. SPORT PICTURES

După ce Cristoph Daum a fost înlăturat, spre marea satisfacție a multora, cei de la FRF nu au așteptat prea mult și l-au învestit în funcția de selecționer pe Cosmin Contra. Ceea ce, mai ales pe noi din această parte de țară, nu poate decât să ne bucure, având un timișorean la conducerea echipei naționale.

Campionatul nostru cel de toate zilele se desfășoară într-un ritm amețitor. Nu înțeleg de ce atâta grabă, mai ales că de aproape un an nu suntem angrenați în vreo nouă competiție la nivel de echipă națională.

ACS Poli, după trei victorii consecutive, dintre care două pe teren străin, a avut un moment de recul și a obținut doar un rezultat de egalitate cu nou promovata Sepsi Sf. Gheorghe. Timișorenii au resimțit din plin solicitarea din partidele anterioare, dar au avut o evoluție mulțumitoare. După părerea mea, problema cea mai acută o reprezintă lipsa a încă unui vârf de atac, echipa fiind forțată spre finele partidei cu Sepsi să-l folosească pe Șeroni atacant.

Meciul zilei s-a disputat între „U” Craiova și Dinamo, o partidă care a generat mulți nervi, îmbrânceli și gesturi obscene. Meciul s-a disputat la Turnu Severin, un amănunt pentru a reaminti că șase echipe din cele 14 ale ligii întâi nu au stadion propriu unde să-și desfășoare partidele. Un aspect care ar trebui tratat cu mai multă seriozitate de FRF și LPF.

Ripensia Timișoara a mai obținut o victorie concludentă, având la prima participare la nivelul ligii secunde o evoluție mai mult decât meritorie. ASU Politehnica, în schimb, a remizat cu Balotești și se menține pe o poziție în prima parte a clasamentului.

Marea deziluzie o constituie UTA care a fost învinsă pe teren propriu de Dunărea Călărași, o echipă antrenată de Dan Alexa care a dedicat această victorie suporterilor și galeriei timișorene. La UTA problemele sunt fără sfârșit și mă întreb dacă au avut rost atâtea schimbări în ultimele luni.

În liga a treia se detașează victoria echipei Ghiroda la Cermei la un scor categoric. Lugojul a stopat Reșița și încearcă să se înscrie în lupta pentru promovare. La trei zile după meciul din Cupa României, Sebișul a învins Lipova, iar Giarmata nu-și regăsește cadența și are doar un punct în clasament. La Becicherec aducerea noului director tehnic Ciprian Urican nu a avut un impact scontat și echipa a fost învinsă la Filiași, rămânând fără nici un punct.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: