Hermannstadt mai aproape de Dunărea, la 3 puncte, decât Chindia de sibieni. Pelici: ”Sigur că există o presiune pe jucători!”

Ceea ce reușea ieri urmăritoarea de pe locul 3 Chindia în Ciarda Roșie a Timișoarei, unde s-a impus cu 2-3 contra Ripensiei și s-a apropiat la un punct de sibieni, a izbutit și astăzi de la ora 14 AFC Hermannstadt pe ”Știința”, așadar tot pe Bega, 0-1 (0-1) în dauna lui ASU Politehnica, astfel încât fostul lider de pe Cibin al Ligii 2 s-a apropiat din nou la 3 puncte de fruntașa învingătoare fără joc în această rundă, Dunărea Călărași, dar mai ales a păstrat avantajul de 4 puncte față de târgovișteni.

Gazdele timișorene n-au putut încurca așadar ieri și astăzi marșul ocupantelor locurilor 2 și 3, aflate într-un duel direct pentru promovarea directă, îndepărtate fiind cu atât mai mult de urmăritoarele din preajma podiumului.

La finalul unui joc decis de golul ex-polistului Blănaru, marcator în minutul 11 după ce înscria recent și în eliminarea la Sibiu a lui FCSB din Cupa României, antrenorul timișorean Alexandru Pelici a semnalat că ”este o victorie foarte importantă, deoarece, vedeți cum e, campionatul se joacă etapă de etapă, și cred că va continua așa până la încheierea sa. Ne luptăm acolo în față pentru fiecare punct, pentru fiecare metru de teren. Știam că vom avea un meci foarte greu aici, contra unei echipe bune a Politehnicii, în opinia mea mai bună decât în tur, care ne-a pus probleme. Așa încât mă bucur cu atât mai mult, victoria este cu atât mai de preț. O victorie pe un teren unde să câștigă greu, în compania unei formații dificile, pe care o felicit pentru punctul câștigat la Mioveni și îi urez succes în continuare, urări adresate tuturor celor care activează aici, dintre care cu unii am lucrat, Bilia și alți câțiva băieți, Staicu de exemplu…”

Săndel Pelici, din nou triumfător pe ”Știința” în Liga 2

Pelici triumfa pe ”Știința” și în martie 2017, 1-2 (1-2) cu CS Mioveni, care prelua conducerea în minutele 26 și 37, Birău egalând cu capul în minutul 29, și a croit o victorie pe Bega și cu nou-promovata AFC Hermannstadt, vizitatoare luna viitoare și a Ripensiei.

”Toate meciurile sunt dificile, urmează 3 puncte sigure cu Satu Mare, iar apoi meciul acasă cu Miroslava, pe care trebuie să-l câștigăm, dar fiecare în parte trebuie câștigat, căci fiecare punct contează, într-o luptă până în ultima etapă. Desigur că există o presiune pe jucători, se simte și după acest joc, disputat acasă la o formație dificilă, care azi a jucat fotbal, a ieșit la joc, ceea ce ne-a lăsat nouă spații. Sunt însă și echipe care se baricadează pe două linii, mai greu să le desfaci, e dificil. Ne dorim să câștigăm toate meciurile de acum înainte, iar principalul obiectiv rămâne promovarea, chiar dacă ne-am calificat și în semifinalele Cupei României”, a mai spus antrenorul sibienilor, Pelici.

”Lotul este echilibrat și jucătorii sunt bine pregătiți fizic din punctul meu de vedere, așadar putem lupta pe două planuri. În semifinale avem aceleași șanse pe care le-am avut și până acum, ca și cu FC Voluntari, Juventus și Steaua. Întâlnim o altă echipă din Liga 1, favorită tocmai pentru că provine din Liga 1, pe când noi suntem încă în Liga 2, dar ne dorim să jucăm în Liga 1 și acestea sunt primele ocazii pentru a putea să ne măsurăm cu ceea ce se joacă în Liga 1”, a mai răspuns Pelici.

Antrenorul ocupantei locului 2 a mai explicat că ”absențe avem din păcate, căci Târnovan are o ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare, nu va mai putea juca în acest sezon, și îi dedicăm victoria, sufletește suntem alături de el, să se facă bine! Curtean s-a accidentat la Călărași, fisură la un deget, dar cred că poate reveni în două săptămâni. Pamfile, la fel, probleme musculare, nu e ceva grav, va reveni în scurt timp”.

După două remize la reluarea returului, cei de pe Cibin au ajuns la al doilea succes consecutiv cu 1-0, completând parcursul în competiția K.O.: ”Noi ne-am depășit deja cu mult obiectivul, din moment ce am adus 3 echipe de Liga 1 în fazele Cupei, dar asta nu înseamnă că nu vom aborda și în continuare la fel participarea în Cupa României, odată ce ne aflăm în horă. Jucăm până ne țin picioarele, dar primordială rămâne promovarea!”

Întrebat despre… Europa League, Pelici a preferat să rămână realist: ”Totuși, azi am jucat pe Știința, suntem aici, deci s-o luăm meci cu meci, pas cu pas. Avem șansa noastră în Cupa României dar să ne vedem totuși lungul nasului și să rămânem cu picioarele pe pământ!”

Clasamentul actualizat după rezultatele ASU Politehnica – AFC Hermannstadt, în care Predescu a ratat un penalty în minutul 21, la 0-1, respectiv UTA – CS Afumați 2-1, pe coloana datelor tehnice, laolaltă cu programul viitor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: