I-a! I-a! Măgarilor ”corect politic” din presa centrală cu răgetele ”rasism / rasism” anti – Colțescu. Proteas trece pe cote: ”Nu mai mult de 6 jucători albi permiși în cricketul din Africa de Sud”

La ceea ce s-au dedat în scris zilele trecute în ”cazul Webó – Ba – Bașakșehir” unii așa-ziși formatori de opinie din cercul inelelor ”campionilor presei sportive” de la ”centru”, suspecți de serviciu ai datului fără discernământ cu bățul în baltă, habar n-au pe ce lume trăiesc și chiar par a nu ști nimic despre nimic, a ieșit mai limpede la iveală câtă irațională ignoranță văduvită de înțelegerea vieții și de cunoașterea realității factuale obiective poate musti sub false impresii și pretenții de educație și emancipare în structuri axate pe diseminarea informației către publicul din România. Vorba lui Noam Chomsky, ”nu doar că oamenii nu știu ceea ce li se întâmplă, dar ei nici măcar nu știu că nu știu acest aspect”, dar ce-ar fi de făcut când tocmai cei care ar trebui să-i edifice sunt îndoctrinați și spălați pe creier ceva de speriat!? ”Corect politic” au pus grăbit placa ”rasismului” pe adresa compatriotului Colțescu într-un caz clar ca lumina zilei de petulanță în regim de vedetism pe marginea terenului, puerilă grabă într-un an în care mai tot ceea ce înseamnă valori identitare ale rasei caucaziene suferă un și mai intens asalt urzit din tenebroase umbre. 

Susceptibili cu naivitate a adopta fără filtrul rațiunii șabloane ideologice înadins croite pe liniile ingineriilor sociale implementate ca parte a implacabilei transformări societale, idioții utili fac tocmai jocul complotiștilor demolării controlate a unei civilizații actualmente bruscate să-și inoculeze sentimentul vinovăției individuale și colective, abia așteptând parcă un motiv să semnalizeze false virtuți cu niște opinii și idei goale de substanță, anihilând cugetul și simțirea. False virtuți etalate cu patetică prețiozitate dar și cu o oarecare tendință de radicală intoleranță față de orice n-ar cadra șablonului redefinit al ”noii normalități”. Nu înțelegem noi ăștia, ”restul” mai puțin cosmopolit, sofisticat, cultivat, erudit și toate cele… 

Realitățile vieții le deviază însă în cale pe a lor linie paralelă pe care s-au axat cu ochelari de cal într-un cu totul alt film ficțional ce bruiază clarviziunea…

Iar un exemplu răzbate din Africa de Sud, asta pentru a pune într-o altă perspectivă prin ajustarea proporțiilor ”crima împotriva umanității” de care s-ar fi făcut care va să zică vinovat Sebastian Colțescu în ”Orașul luminilor” umbrite la marginea gazonului de agresivitate verbală și fizică din partea unor protagoniști în disonanță cu stipulările regulamentare.

Conform Netwerk24, un document dintr-o prezentare efectuată de Cricket South Africa lui Nathi Mthethwa, Ministru al Sportului, conține țintele proiectate de transformare ale Proteas în perioada 2020-2023, care ar implica imposibilitatea aproape totală ca reprezentativa de cricket a federației sud-africane, națională poreclită Proteas, să selecteze mai mult de 6 jucători albi în formula de start, acest sport desfășurându-se unsprezece contra unsprezece.

Cu observația din start că, putând fi intuit ceea ce unii ar lua în considerare drept contraargument, în acest caz nu este vorba despre ”extracomunitari”, ”naturalizați” sau alte variații pe aceeași temă, ci despre sportivi legitimați ai aceleiași federații de profil, cetățeni cu drepturi depline ai aceleiași țări. 

Conform documentului, ar trebui să se atingă o medie de 58% a selecției jucătorilor de culoare, inclusiv mulatri sau indieni, dintre care 25% de etnicitate de culoare și care să fie menținuți un sezon. Ceea ce echivalează cu 6,38 sportivi de culoare pe echipă, dintre care 2,7 de etnicitate de culoare. Drept urmare, Proteas va avea de aliniat cel puțin 6 jucători de culoare în majoritatea întâlnirilor și 7 în restul disputelor, astfel încât criteriile adoptate să fie respectate.

După cum detaliază aceeași sursă, vor fi neapărat utilizați cel puțin 2 jucători de etnicitate de culoare în aproape fiecare partidă. Iar pentru sezonul 2022-2023, în care se va desfășura următoarea Cupă Mondială în sistemul cu peste 50 de livrări (una echivalează cu 6 aruncări regulamentare ale mingii de către același sportiv), Proteas va trebui să includă 63% jucători de culoare, dintre care 33% etnici.

Alte aprecieri și considerații, no comment, rămânând la latitudinea percepției cititorului. Dar în orice caz, ”problema” de fapt total inexistentă și doar inventată la Paris, balonată peste orice limite la proporții absolut ridicole și incredibile, a relevat prin reacțiile total deplasate ale unor români din țară și din străinătate cât de mult și toxic a glisat în cele mai greșite direcții trenul gândirii influențate de nefirescul anormal al ingineriilor sociale actuale, implicând și ”corectitudinea politică”. Societatea românească a fost subtil supusă unei masive reprogramări ale cărei efecte sunt lesne detectabile.

La grozăviile atroce puse la cale pe acest pământ, penibil a se sări în asemenea hal de pe fix, și cu un asemenea consum de timp și energie, precum au procedat falșii virtuoși ai respectării ”corectitudinii politice” în direcția unui arbitru care tocmai acționa întru aplicarea regulamentului jocului de fotbal.   

Colțescu n-a făcut deloc de rușine fotbalul românesc la Paris, ci fotbalul românesc a fost gratuit pus într-o postură stânjenitoare sub lupă prin tot circul creat de unii la fața locului dar și prin cascada reacțiilor ulterioare, iar ”mari campioni ai presei sportive” de pe Dâmbovița s-au făcut total de râs. N-ar fi prima oară pentru închipuiții atotștiutori.

Mass-media e de fapt parte a problemei în deficiențele și criza sportului românesc, dar și iresponsabilă vizavi de informarea adecvată a publicului, ceea ce i-a atras degradarea propriei imagini în percepția celor cărora i se adresează.    

   

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: