Ianis Zicu, 0-0 cu Farul pe ”Știința”: ”Abia în iarnă, în funcție de primele 6 clasate, vom vedea cine poate trage la promovare și cine nu”

Farul Constanța a reușit în această după-amiază la Timișoara a doua remiză albă în deplasare din noul campionat al Ligii 2, după cea din etapa inaugurală, la Rapid, ulterior cedând cu 2-1 la Chiajna și 2-0 la Turnu Măgurele. Eliminați la mijlocul săptămânii din Cupa României, dobrogenii n-au mai încasat în schimb și pe ”Știința”, forțând-o pe AASU Politehnica să rămână fără nici un gol marcat în cele 4 apariții acasă din acest tur. La final, Ianis Zicu, antrenor al oaspeților, a explicat că ”am venit pregătiți să câștigăm dar în prima repriză nu am avut curajul să construim, ci am ieșit cu foarte multe mingi lungi din apărare și nu am pus vreun pericol…”

Zicu, altădată ca jucător pentru gazdele în ”violet” de pe ”Dan Păltinișanu”, a continuat prin a semnala că ”la pauză am schimbat sistemul și am fost mai dinamici, mai periculoși, cu șanse să marcăm, însă noi foarte greu înscriem, iar în deplasare nu câștigăm. Pe de altă parte, din 7 meciuri, e al 5-lea în care nu primim gol, ceea ce contează foarte mult, semn că suntem o echipă puternică. Sunt într-adevăr probleme că nu marcăm, dar ușor, ușor vom reuși să și înscriem. Cu cei veniți în vară echipa arată bine ca organizare a jocului, și remarc că toți au avut azi atitudine, mai puțin la mijlocul săptămânii în deplasarea din Cupa României, unde lucrurile nu au fost în regulă…”

Întrebat despre aspirațiile ”marinarilor” la locurile fruntașe, Zicu a rămas cu picioarele pe pământ, limitându-se la pașii din aproape în aproape: ”Să strângem momentan cât mai multe victorii și vom vedea în iarnă, exact, ce avem de făcut. Căutăm să creăm o echipă care să piardă foarte greu și să câștige mai des. Puteam avea acum minim 12 puncte, în loc de cele 9, cu care eram în primele 5 clasate, dar ne vom pregăti foarte bine săptămâna viitoare pentru a câștiga acasă!” Farul o va aștepta weekend-ul viitor pe Ripensia Timișoara.

Cât despre competiție în general, ”Liga 2 este mai echilibrată în noul sezon și nu sunt favorite clare, nu sunt formații desprinse în față, și acelea din frunte vor pierde foarte multe puncte, așa încât doar în iarnă, în funcție de primele 6 clasate, vom vedea cine poate trage la promovare și cine nu. Momentan sunt doar vorbe, dar vom vedea în decembrie cum va sta fiecare echipă…”

Zicu a mai răspuns în sensul în care s-ar aștepta ca divizionarele Timișoarei să poată găzdui meciuri pe un stadion nou cu capacitate sporită: ”Ar fi mai frumos în fața unor tribune pline, într-un oraș iubitor de fotbal, iar pentru tradiția de aici a jocului oamenii ar merita să vadă meciurile așa cum trebuie. Felicit suporterii dar din păcate echipa nu se ridică la nivelul așteptat aici…”

Rezultatele zilei în Liga 2, pe coloana clasamentelor. Revenim cu spusele lui Mugur Gușatu, antrenor al timișorenilor, precum și cu cronica și fotografiile jocului de pe ”Știința”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: